Boomer Space


Diskuse ke článku : G//Z/R - Plastic Planet
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

seventh
04.10.2020 14:55

Dík Hivrisi za připomenutí další skvělé devadesátkové desky, kterou jsem kdysi na kazetě ve svém walkmanu od Aiwy zbrousil do totálního zašumění :-) Ať si říká kdo chce, co chce, devadesátá léta byla v tomhle super. Byla to doba experimentů a posouvání hranic. Staří pardálové se nebáli experimentovat a spolupracovali s o generaci mladšími muzikanty. A vznikala z toho vynikající alba jako je tohle.
Když už jsme u těch vedlejších projektů členů Black Sabbath, napadá mě další a možná ještě lepší album: Fused z roku 2005, na kterém Tony Iommi spojil síly s Glenem Hughesem. Skvělé hudební nápady, moderní a průrazný zvuk, Iommiho proklatě zatěžkaná kytara a Hughesův dokonalý hlas (ten chlap má zlato v hrdle) dělají z téhle desky jeden z nejzajímavějších projektů roku.

 

jirka7200
01.10.2020 13:43

Desku jsem před XX lety vlastnil. Dnes jsem si ji připomenul a je to taková zvláštní kombinace Black Sabbath a Fear Factory. Mám raději každou kapelu zvlášť. :-)

 

stefanos
30.09.2020 21:21

Haha, tohle si pamatuju z časopisu Bang!, že se o tom psalo, do teď jsem to neslyšel a vlastně takovýho je víc, třeba na mě čekají úplný skvosty :) Lépe řečeno určitě, bohužel se to nedá naplánovat, která ta neslyšená věc bude fungovat, když to zmlsaná svině potřebuje :/

 

afro
30.09.2020 13:11

Díky za recenzi. Já k desce přišel podobně. Doporučil mi ji kamarád, velký fanoušek Black Sabbath a já si ji půjčil (půjčovna za OD Kotva) vlastně jen kvůli B.C. Bellovi. No a nelitoval jsem. Jinak moje pocity z desky poměrně kopírují komentář kolegy Valiče, i když hodnotím výše. ;-) Plastic Planet 9/10, Black Science 10/10 (výborný vokál), Ohmwork 8/10, ale hodnocení je už trochu zaprášený, protože jsem ty desky neslyšel roky...

 

Valič
30.09.2020 10:05

Alba Plastic Planet a Black Science jsem kdysi koupil někde v bazaru. Nedávno jsem je chtěl prodat, ale když jsem si je chtěl naposledy pustit, zjistil jsem, že se mi vlastně celkem líbí. Za lepší desku považuji propracovanější Black Science. Jak je uvedeno v recenzi, Plastic Planet působí trochu uspěchaně a nedotaženě. Taky mi na něm moc nesedí Castronovův styl bubnování. Určitě je to skvělý hudebník, ale k tomuto pojetí metalu se moc nehodí (to je ale pouze můj osobní dojem). Desce bych ale každopádně slabších 80% taky dal (Black Science silnějších 90%).

 


 

 

 

 

TOPlist