Boomer Space


Diskuse ke článku : ULVER - Flowers Of Evil
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
30.01.2022 10:29

Dík, dobrej tip na dnešní poslech, Flowers už mi jedou v aparatuře a s topinkama ve vajíčku to přijde k duhu, po poledni tradiční 12 km poslechová procházka stran restů 2021, nějaké ty domácí úkoly a pak už jen příprava na seriál v osm, včetně koupání a fenování afra.:-))

 

Sirka
29.01.2022 22:58

Flowers of Evil vnímám jako doposud nejsilnější dílo minimálně v rámci "popové" epochy. Muzika funguje úžasně podprahově. Napvrchu se zdá a snad i je "osvětlenou" expozicí pozitivně tepajicích vibrací, ale stále při pohřební, funerálně poklidné náladě kdesi níže, dost určitě v jádru. Mně osobně na této desce baví písničkový rámec songů, "metalizující" tenze , jež nestírá dřevní minulost kapely. Za fandu nejen neotřelé syrovější kytarové hudby, ale třeba i řízné darkwave musik se mně současná estetika Ulver naprosto zařízla do žil a to již dříve avizovanou písní Nostalgia v rámci této desky, která je mimo jiných silným důkazem neotřele vyváženého snoubení melanchonické radosti a temnoty... Co by řekl k tomuto počinu nezasvěcený posluchač?? Řekl bych, že ještě mnohem více!

 

gotta
13.03.2021 00:24

...epesní recka. Každý řádek vystihuje přesně to jak to mám s tímto Ulver i já. Skvěké, skvělé, skvělé....a furt to roste!

 

DarthArt
24.09.2020 16:39

Valič: OLD FUNERAL ... jasně, taky seru krev !! "Madrigal" od ULVER mě baví, bzučení na n-tou, nějak to asi přišlo v pravou dobu. Největší sranda je, že to nemá vůbec nic společného s prvními dvěma ani následujícími patnácti alby, dvojalby ani experimentálními dvojalby, druhé album nemá nic společného s první ani třetím albem a od čtvrtého alba jsou ULVER nenáviděni pravověrnými black metal fans, protože se nechali vyfotit v oblecích u kabrioletu. Já ale k "Williamu Blakeovi" přišel zároveň s produkty od Cold Meat Industry, takže ten přerod vyšel docela harmonicky :)

 

DarthArt
24.09.2020 16:35

Valič: Podrobnosti mailem :)

 

Valič
24.09.2020 15:58

DarthArt: Pokud máš k Nattens Madrigal nějaké peprné informace, rád si je tu přečtu, ale abych se přiznal, tuhle desku jsem dodnes vůbec nepochopil. Mám ji doma sice na CD, ale pouze jako součást boxu Trolsk Sortmetall 1993-1997, který obsahuje první tři alba a demo Vargnatt. Jinak bych tenhle zboosterovaný záznam z včelího úlu nechtěl ani zadarmo. Problém bude ale nejspíš na mém přijímači. Mě prostě ten původní norský black metal nikdy moc neoslovoval. Najdou se ale i výjimky. Třeba první tři minuty z tohoto videa (nahrávka ze zkušebny kapely Old Funeral, ve které hrál kromě Abbatha a Demonaze z Immortal také všemi oblíbený youtuber Varg Vikernes) považuji za esenci čistého misantropického zla zahaleného mlžným oparem temné pohanské mystiky:

https://www.youtube.com/watch?v=FohQoBNL6yg

 

DarthArt
23.09.2020 01:02

Valič: Kdybys věděl, jak kultovní historku mám právě k Nattens Madrigal, stál bys už teď za mými dveřmi s řemdihem v ruce, abych tu recenzi okamžitě napsal :)

 

Valič
22.09.2020 23:17

Celkem výstižná recenze. Album se dobře poslouchá a necítím z něj žádný kalkul nebo podbízivost, kapelu podle všeho ten synthpop momentálně opravdu baví. Na druhou stranu nevidím moc důvodů, proč bych si to CD měl kupovat, když se za stejnou cenu dají pořídit třeba dvě klasické desky Depeche Mode. :-)

DarthArt tu někde nedávno zmiňoval, že uvažuje o recenzích zásadních milníků norského black metalu. Zveřejnění článku o rané tvorbě Ulver by mohlo vytvořit celkem zajímavý kontrast. Je ale pravda, že třeba o Nattens Madrigal se toho asi moc napsat nedá. Kluci prostě zprovoznili cirkulárku, po čtyřiačtyřiceti minutách ji vypnuli, uklidili nařezané dříví a šli někam prošňupat ten štědrý rozpočet, který na nahrávání alba dostali od Century Media. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=k9IJLostR0k

 

Karel Klafunda
13.09.2020 20:37

Ulver mě donedávna nechávali chladným, ale tohle se mi přesně trefilo do vkusu. V téhle debilní koronavirové době jsem asi podobné pohlazení po duši potřeboval. Nedávno jsem po delší době oprášil Massive Attack a je zajímavé, že noví Ulver mi tenhle triphop místy silně připomínají. Ale hlavně je to všechno extrémně chytlavé, chvíli si u toho večer doma ve ztichlém baráku skoro tancuju (Russian Doll) a potom skoro nehnutě sedím a vychutnávám si nádherně vystavěnou atmosféru (Hour of the Wolf). Takhle mi už dlouho nic neprojasnilo mysl. Recenze výborná, díky autorovi.

 

Meres
13.09.2020 19:49

Mňa od ULVER láka akurát skúsiť tie ich blackmetalové začiatky, pri tých ich ambientoch to nie je isté či by ma to chytilo

 

sicky
13.09.2020 12:50

Ulver jsem zkoušel mockrát a nikdy jsem tam nic nenašel. V ambient období (Shadows of the sun)jsem byl blizko,ale stejne jsem skončil na tom, ze je to nafouknuta hipsterska bublina :) Poslední dve desky me definitivne odradily,že Ulver nebrat:)

 

Hivris
13.09.2020 11:16

Na tohle album jsem se těšil, ale mně se prostě nedaří do Ulver proniknout. Dělají soundtracky k příběhům, který mě míjí. Takže stále zůstávám u prvních tří alb. Ryggovi jeho cestu moc přeju, ale když jsem ho slyšel po letech na Winter Thrice od Borknagar, tak mi zamrzelo, že metalová scéna přišla o takový hlas.
https://youtu.be/NDrrKv2wjvk

 

Stray
12.09.2020 12:39

Novinku ULVER jsem koupil v MR za 450,-Kč... za tuhle cenu už moc cd nekupuji, ale ona je to vážně skvělá deska. Díky za příspěvky, recenzování nové hudby mě po ještě stále nedokončeném letním maratónu s AC/DC prospělo.

 

spajk
12.09.2020 11:13

To by mně taky zajímalo, jestli tu je někdo, kdo je fakt sleduje od začátku, rok po roce (ne že si stahne a pustí celou diskografii) a co na jejich stylový progres říká.
Já se k nim dostal přes vynikající album cover verzí polozapomenutých kapel ze šedesásátých let Childhoods End. Pak jsem zkusil ještě desku předešlou WoR, kde se hrálo na neotřelý prog rock (Horyno!) a následující Messe, která pro změnu byla nasáklá hrátkami s klasickou hudbou. Perfektní deska mimochodem.
Pak už začali být moc slavní, zmínky ve Sparku a podobně a já nerad poslouchám hudbu pro masy :-)
Žádnou desku jsem si v originále nekoupil, ale kdybych narazil na nějakou s dobrou cenovkou (do 2 kil) , šel bych do toho. Což se možná asi ani nestane, na to je takhle kapela hodně ceněná, aby se jejich desek někdo zbavoval.
Díky Strayovi za připomenutí skvělé kapely, novinku proženu ušima.

 

Pekárek
12.09.2020 09:44

Zajímavé, že bych se jen projektoval?:), každopádně dík za poznámku a odkaz na evidentně skvělý film, který jsem neznal.

 

Sachet
12.09.2020 09:35

Pekárek: Máš pravdu, že takto (a mnohem, mnohem hůř) se po válce trestali napříč celou Evropou kolaborantky, ať už domnělé nebo skutečné. Ale v tomhle případě vane vítr odjinud: https://www.csfd.cz/film/100287-utrpeni-panny-orleanske/prehled/

 

Pekárek
12.09.2020 08:48

Stray jede:), opět vynikající recka.
Ad obálka: Imho se jedná o potrestání jedné z holek, které, ač Norky, spaly s nacistickými okupanty. Viděl jsem náhodou jeden dokument o dtuhé světové a fakt síla. Nicméně pokud je potkalo jen toto, mohli mluvit o štěstí.Šílená doba...

 


 

 

 

 

TOPlist