Boomer Space


Diskuse ke článku : AC/DC - Fly On The Wall
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Mauglí
05.09.2020 07:19

Mám tuhle desku hodně rád, protože vždycky, když si ji pustím, přenese mě zpět v čase do doby, kdy bylo všechno super. Horké léto 85, prázdniny po maturitě, čundr s bráškou a nejlepšíma kámošema na přehradě Pastviny, koupačky, holky a každodenní pivní pařby na terase panelové restaurace... A do toho nám duněli parádní noví AC/DC - Fly On The Wall!
A i když se pokusím, i když mi to moc nejde, tuhle nostalgii odfiltrovat, tak na tuhle desku nemám jedinou výtku. Zvuk mi naprosto vyhovuje (asi jsem si na něj už zvykl), kytary řežou, rytmika válcuje a Brian ječí tak, jakoby ho kousla tarantule. Jak tady občas někdo obtížně hledá lepší songy mezi většinou údajně slabších, tak já to mám přesně opačně - mě to šlape jedna pecka za druhou jako dobře promazanej stroj a vyloženě špatnej kus tam prostě nemám ani jeden a “Danger” už vůbec ne.
Je to prostě moje srdcovka a nikdo mi ji nevezme! We Salute You! :-)

 

Stray
04.09.2020 18:21

Desku Black Ice mám rád, vlastně nejlepší věc od Back In Black. Viz má recenze z roku 2008 na MP. Mnohem hůře vnímám Stiff Upper Lip i Rock Or Bust. Těším se na poslechy.

 

Demonick
04.09.2020 15:39

Ja mám tiež v plane vypočuť si postupne všetky dosky od For Those po Blow Up, kedže tie skladby mi tak nehorázne splývajú, že to snáď ani nie je možné :-) Oproti nim pôsobí skvelá hitovka Who Made Who (česť pár výnimkám na čele s For Those, Guns For Hire, Heatseeker, Two´s Up či Danger) ako ozajstné zjavenie...
PS: na dosku Black Ice nešahať! OK, trocha ju zabíja obrovská dĺžka, ale tie piesne sú poväčšinou skvelé.

 

Stray
04.09.2020 09:44

Neřekl bych, že Fly On the Wall je nejhorší deska AC/DC. Podle mne to spíš bude jedna z těch posledních (vydaných od roku 2000 do dnes). Tam je prostě patrné, že Brianův hlas už nemá takový tah, naprosto přirozenou cestou stárne, je to jako u Bruce Dickinsona, který po návratu k Maidenům už nedával to, co před odchodem na sólovou dráhu, prostě to hlasově už na stejném levelu nebylo. Sám se těším, až si budu ty nejnovější desky AC/DC poslouchat a dělat si na ně názor s odstupu let.

 

Kropis
04.09.2020 08:58

Neřekl bych, že je zvuk nějak extrémně hrozný. Ale že se společně s Blow Up Your Video jedná asi o nejslabší dvojici v rámci diskografie je asi pravda. Přesto žádný provar.
Co takhle Playing With The Girls???

 

pedrosph
03.09.2020 20:59

Tak jsem si zase po roce tuhle desku pustil a jak jsem psal pod recenzí na For those.., zvuk mi přijde fakt hrozný - kytary i Johnsonův zpěv - to se prostě krutě nepovedlo. Pro mě je to jediná špatná deska AC/DC ,nemám na ní vlastně žádnou oblíbenou píseň, možná nejlepší mi přijde poslední na albu Send for the Man. Jinak za jejich nejhorší píseň nepovažuji Danger z téhle desky, ta mi zas tak hrozná nepřijde, ale Come and get it ze Stiff Upper Lip. Na druhou stranu má ale každý nárok na slabší chvilku a jedna špatná deska v jinak skvělé diskografii za ty roky není žádný průšvih, stane se : )

 


 

 

 

 

TOPlist