Boomer Space


Diskuse ke článku : PRIMAL FEAR - Metal Commando
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Carloss
20.08.2020 15:42

Pro tyhle skopčáky jsem měl vždy slabost a u novinky je tomu stejně.

 

J.Rose
20.08.2020 13:39

Hivris: "The Lost & The Forgotten". No je v tom klipu vidět že pan zpěvák poctivě 20 minut pumpoval, než na to pódium vlezl :-)

 

lukáš
20.08.2020 13:00

To Stray :
Talion - Killing the world.

 

Valič
20.08.2020 12:47

https://youtu.be/fWqMrt0FcJ4

Před pár lety jsem tu desku zběžně slyšel, ale jedná se spíš o mīrný nadprůměr. To jejich vystoupení se mi ale tenkrát taky celkem lībilo.

 

Stray
20.08.2020 12:36

Mě by zajímala ta anglická kapela, co hrála mezi ARAKAIN a STORMWITCH. Zjistil jsem, že natočili jen jednu desku (1989) a co si tak pamatuji, tak to bylo tvrdší než STORMWITCH, v televizi jsem z toho byl ale taky odvařenej. Tady profil:

https://www.metal-archives.com/bands/Taliön/18439

..., v práci mám bloklej vstup na youtube, ale snad to tam doma najdu.

 

Valič
20.08.2020 12:02

První čtyři alba Stormwitch mám hodně rád, páté už se mi zdálo dost slabé a zbytek diskografie moc neznám (ty desky, co jsem slyšel, mě ale moc nenadchly). Ten koncert se mi vůbec nezdál špatný, a to mě ten melodický německý metal ani v té době moc nebral (samozřejmě s výjimkou Blind Guardian, Running Wild a Helloween). Vystoupení Bonfire tenkrát ČT nenatáčela, protože nedostala povolení od managementu kapely. Samotné členy Bonfire to prý pak ale dost mrzelo, hlavně když viděli, jak byl ten záznam kvalitní.

 

seventh
20.08.2020 11:40

spajk: jo, tak třeba Pink Cream 69 jsou hondě fajn a mám je rád, i když nějak cíleně je taky nevyhledávám.
Jak stará alba ještě s Derrisem, tak ta novější si ale příležitostně rád poslechnu. Mám od nich sice jenom Thunderdome a Sonic Dynamite, ale tohle je prostě dobrý poctivý hard rock, který na druhou stranu nepůsobí dojmem, že sem připlul červí dírou rovnou z roku 83.

 

Stray
20.08.2020 11:38

Prvních pět alb STORMWITCH je v pohodě, klasickej hejvík z osmdesátek, dobré skladby, kvalitní zpěvák, záchvěvy patosu, ale pořád to má osobité kouzlo. Mám je všechny. Ten koncert co byl v roce 1990 proběhl v Ostravě, kde tehdy na nějakej akci (možná se jmenovala Metal Mania nebo tak nějak) hrála sestava BONFIRE, STORMWITCH, TALION a ARAKAIN a zatímco hlavní německou hvězdu neměla čt možnost točit, tak přenosy z vystoupení těch tří menších kapel proběhly, koukal jsem se. Byla to doba, kdy jsem ještě neznal ani jednu desku LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH, nevěděl že tam zpíval nějakej Ozzy, neznal tvorbu Ozzyho a prostě vše co bylo měkčí než WASP mne nezajímalo.

Není nic víc germánský heavy metal než ACCEPT. Jakejpak hard rock?

 

Hivris
20.08.2020 11:36

Já se německýmu hevíku nebo power metalu úplně nebráním, myslím, že třeba Helloween, Gamma Ray nebo Blind Guardian udělali spoustu výbornejch desek.
Na recenzovaný album mi naladilo vyřčený spojení Judas Priest, Accept a Helloween (ten Saxon jsem ignoroval:-)). Při ochutnávce na mě ale vyskočil příšernej klip k songu The Lost & The Forgotten. Přes jeho stylizaci se nedokážu přenést, hlavně naprosto ohavnej pohybovej projev Ralfa Scheeperse budu z hlavy dostávat hodně dlouho. Snad až pivo tuto vzpomínku smaže, tak zkusím samotnou hudební stránku... Pro silné povahy:
https://youtu.be/dLPcX9X82js

spajk: na ty Stormwitch si dobře pamatuju, akorát jsem to prožíval trochu jinak. S upřímným nadšením:-).

 

spajk
20.08.2020 11:24

Pamatujete jak po revoluci televize vysílala "bůhví proč" asi dva koncerty Stormwitch? Hrozně jsme se tomu s kámošem smáli a dokonce jsme tak přejmenovali jednoho místního muzikanta, který je s oblibou poslouchal. Asi tam někde vznikl můj odstup od německýho metalu. Přitom v hard rocku to není zas tak markantní viz Pink Cream 69, Axxis, Victory, Bonfire nebo Accept.

 

lukáš
20.08.2020 11:13

Nelíbí se mi celé desky od Primal fear. Spíše pár písní. Hlavně Armageddon. Ale stále se dá najít kvalitní skladby, viz. nové album. Přesto na commando je jedna píseň výborná, další hodně průměrná, atd. Nejvíc miluju Blind Guardian. Ta si stále drží vysokou laťku. Primal fear mají jednu nevýhodu - lidi čekaj další výbornej heavy metal .. Ale s čím novým přijít, aby lidem spadla čelist ??!! Například Helloween taky hodně tápou. Je to blbé přirovnání, ale Primal fear jsou na tom stejně jako AC DC , či Kabát. Lidem se nelíbí novátorství v hudbě, u těchto kapel .. Za mě 60 %.

 

seventh
20.08.2020 11:12

ale fuuuj... Walls of JerIcho, samozřejmě.

 

seventh
20.08.2020 11:10

Stray: objektivně možná jo, to se nehádám. Subjektivně ale barvu jeho hlasu jednoduše nesnáším, vyloženě mi vadí.
To už spíš snesu Hansenův skřehot na Walls of Jerycho. Je sice hrozný, ale aspoň jde od srdíčka :-)

 

Stray
20.08.2020 11:05

Zrovna Michael Kiske je jejich nejlepší zpěvák. Originální, s příjemnou barvou a schopností zazpívat prakticky všechno, jeho nižší polohy vyloženě žeru. Zrovna on není prototypem takového toho obecného germánského speedmetalového kvíkala.

 

seventh
20.08.2020 10:44

No já myslel spíš německý metal obecně, jako určitý fenomén, element plující mimo čas nezávisle na aktuálním hudebním dění. Necílil jsem přímo na Primal Fear, i když oni jsou vlastně přesně ten typ kapely, který zapadá do ranku germánských kutálek zapomenutých v čase. Taková ta parta nevkusně zestárlých maníků, co nosí pořád stejný džísky, jako v roce 88. Německý metal je tak trochu hudební skansen, kdy se můžete přijít na koncert podívat i s celou rodinou, jak se hrával metal v druhé polovině 80tých let.
Vlastně jsem si uvědomil, že mezi mými oblíbenci, takovými těmi fakt srdcovkami, není ani jedna parta z Německa. Kdysi jsem měl rád Evereve (už hooodně dávno, v období vynikajícího alba Stormbirds), ale to jejich pozdější elektronické období bylo na můj vkus už moc nepůvodní a kolotočářské. Občas si poslechnu Vanden Plas (to když jsem zvědavý, jak by asi zněli Dream Theater s dobrým zpěvákem), Kreator mají dobrou energii, navíc některé etapy jejich vývoje byly hodně zajímavé (třeba album Endorama). Ale jinak ...
Na některé persony z germánské scény mám vyloženě kopřivku. Třeba když slyším cokoliv z Kiskem, dostávám nezvladatelné záchvaty smíchu.

 

Prowler80
20.08.2020 10:15

Recenze plně vyjadřuje mé pocity z tohoto alba. Za poslední čtyři roky se mi od PF paradoxně nejvíce pozdávala coververze songu od Heart.

Stray: Nemá. Tím se dlouhá léta honosí tuten výtvor:

https://youtu.be/DpZkko1pDW8

 

Stray
20.08.2020 09:33

Tak od kapel jako PRIMAL FEAR se asi nečeká neotřelost a invence.:-) Scheeperse mám jako zpěváka v oblibě a protože Pekárka zajímá, co si o nové desce myslím, asi si jí někdy budu muset pustit.:-) Zatím jen vím, že má nejhorší obal na světě!

 

seventh
20.08.2020 08:47

Tak tohle kdyby nevycházelo, vůbec mi to chybět nebude.
Můj osobní názor (a určitě to tady za něj schytám, ale co už) je ten, že Německý metal obecně je pro světové kulturní dědictví stejně důležitý, jako německé kulinářství pro světovou gastronomii. Čest výjimkám.
Němcům nechybí technická dokonalost a preciznost. Co jim zato kur.....ky chybí, je kreativita a schopnost přinášet překvapivá řešení. Zase: čest výjimkám.

 


 

 

 

 

TOPlist