Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
17.08.2020 13:25

jirka7200: AAAARRRRRGGGGGHHHHHH !!!!! Už to vidím v recenzi na WALTARI - "Radium Round" !!!

 

Stray
17.08.2020 13:20

Trujillo není "každej muzikant", jsem přesvědčen, že v době když k METALLICE nastupoval, tak patřil na metalové scéně k absolutní špičce, uběhly sice skoro dvě dekády, ale stejně se mě jeví absurdní představa, že by se podobný hráč horšil.

 

jirka7200
17.08.2020 13:17

DarthArt: povolení posílám písemně, odštěpný závod chci vidět v každé tvé recenzi :-)

 

DarthArt
17.08.2020 13:10

Na druhou stranu, nikde není psáno, že zahrát rovný tóny je jednodušší než nějaký složitý pičičmundy. V jednoduchý hře je slyšet všechno a musíš bejt sakra dobrej, abys to zahrál jako šéf. U kytary taky poznáš mistrovství v akustickým zvuku a ne v nějakým přebuzeným bordelu, i když na šestnáctistrunný kytaře. Přijde mi, že když chceš hrát v nějaký ty kapele vysoko, musíš prostě být na konzervatořský úrovni, o tom se nediskutuje, to je jako pro spisovatele mít aspoň jednu ruku a umět psát. Tohle je základ a až potom se řeší tvorba, složitost, inovace, chuť do hry a podobně.

jirka: "odštěpný závod Infectious Grooves" --- kdybych nebyl vynikající osobnost mimořádných morálních kvalit, normálně bych tenhle Tvůj geniální obrat ukradl do některé své recenze. že to kurva nenapadlo mě :( ...... :):)

 

sicky
17.08.2020 12:56

Není pravdou, že každý muzikant se udržuje a roste. Dobrý příklad je třeba Max Cavalera, kterej se poslední roky o kytaru na koncertech už jen opírá :)
Trujillo je větší profík, o tom žádná, ale i tak si myslím, že v Metallice zakrněl. Je to jinej styl a kytaristé ho navíc k ničemu moc výraznému nepustí. Několikrát se i nechal slyšet, že Metallica nezkouší a hraje zpravidla jen staré jednoduché věci, on že by rád ty složitější třeba z Justice, ale bohužel...
Jinak sorry, nestíhám reagovat jsem po dovolený první den v práci a mám fofr :)

 

J.Rose
17.08.2020 12:44

To není...

 

Stray
17.08.2020 12:40

J.Rose: METALLICA není HARLEJ.

 

Alda
17.08.2020 12:33

nejsem si jistý, jestli má R.T. "povoleno" hrát ještě někde jinde kromě Metalliky... ale časy se mění, a možné to je...?

 

J.Rose
17.08.2020 12:11

Zrovna u té Metallici je to na pováženou. Kirk ty sólíčka taky už nedává jako dříve a Lars, to je kapitola sama pro sebe.

Je ale fakt že kapela jako Metallica už nikomu nic dokazovat nemusí.

 

jirka7200
17.08.2020 11:49

Já si myslím, že oba vaše názory jsou legitimní. Mnoho muzikantů z nejvyšších pater se nijak neudržuje a nezahraje to, co dříve. Na to bychm museli mít více informací, což nemáme. Jen tak od boku střelím, že zrovna Trujillo by to dát mohl.

 

Stray
17.08.2020 11:42

K Sickyho předávce této recenze se váže jedna mírná telefonická názorová kolize, která stojí za zaznamenání v diskusi, protože sebou nese jedno zajímavé téma. Řekl jsem mu: "dobrý, ale je tam v závěru článku jedna věc, která kdyby tam nebyla, tak je to mnohem lepší - tenhle jeden tvůj názor totiž celý text posunuje do takové té UG malosti, do amatérštiny", když jsem mu vysvětlil, že se mě nelíbí Sickym vyřčený názor, že si není jist, že Trujillo po nástupu a sedmnáctiletém působení uvnitř METALLICY ještě zahraje hudbu formátu INFECTIOUS GROOVES, protože mám prostě za to, že hudebník na podobné úrovni je hlavně profesionál, který se udržuje a s věkem ještě zlepšuje a to bez ohledu na to, jak jednoduchou hudbu v mainstreamu hraje, Sicky okamžitě odvětil "vždyť to je totiž stěžejní myšlenka celého článku". Můj názor je ten, že je to názor hodný mudrlanta z ranku undergroundového zinařství, dráždilo mě to, ale nechal jsem mu to tam. Na úrovni muzikantů jako Trujillo je dle mého nesmysl si myslet, že když hrají přímočaré skladby, že souběžně s tím ztrácí na kvalitě vlastních herních schopností - tohle není sport, tohle jsou profesionální muzikanti.

 

jirka7200
17.08.2020 11:01

Na počátku devadesátek jsem s nelibostí sledoval jak Suicidal Tendencies absorbují jiné styly. Ten odštěpný závod Infectious Grooves byl pro mě úlet, funky rytmy mi prostě nikdy nelezly do ucha. Chápu, že při skejtu a s THC to mohl být odvaz.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist