Boomer Space


Diskuse ke článku : KANSAS - The Absence Of Presence
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

jirka7200
18.08.2020 09:23

Stray:taky nic obsahu CD nevyčítám, poslední dobou tu přibývá stále více různorodějších spolků, i když původně jsem ho měl tak nějak zaškatulkovanej někde mezi MF a MP.

 

Stray
18.08.2020 05:17

Kdyby mě šlo výhradně o návštěvnost, tak tu nikdy nebudu psát články jako třeba profil nějaké glam-metalové kapely, která měla svůj vrchol v roce 1987. Takže, i když mě osobně statistiky a jejich proměny cv průběhu času zajímaj, určitě tomu zájmu nepřizpůsobuju charakter a obsah psané látky.

 

jirka7200
17.08.2020 23:55

Stray : Každý na Zeměkouli má své poslání. Já vložit recenzi a jak a kdo si ji přečte, či kolik komentářů pod ní přibude, nemohu nijak ovlivnit, není to mým úkolem a nijak to nezkoumám. Pokud bych to řešil, tak by se mohlo stát, že bych si začal podvědomně vybírat desky, o kterých tuším, že by zabraly. Takto volím naprosto svobodně.

Nemám Matfyz a mozkovou kapacitu na to, abych ještě řešil denní návštěvnosti webu a kolikrát se tam kdo přihlašuje a podle toho přesouval své pole působnosti. Já osobně nemám problém přispět kamkoliv, pokud bude zájem.

 

Stray
17.08.2020 13:51

Kolik vás tam na PB vůbec přispívá? A kolik zhruba ty článkové příspěvky komentuje? Máte denní návštěvnost asi 900, což je víc než my, ale to asi nejsou ojedinělé vstupy?

 

jirka7200
17.08.2020 13:33

My z PB působíme na stránkách se zastaralým vzhledem, protože nám to tak vlastně vyhovuje, sami jsme zastaralí a zdevastovaní. Na nový režim bychom si těžko zvykali a supermoderní vizuál CD ruku v ruce se zvýšeným pracovním nasazením a naprosto vyššími nároky na tvorbu by pro nás byl zdrcující. Někteří by se možná nechali ukecat do pozice na volné noze, až uhodí podzimní mrazíky.

 

Stray
15.08.2020 11:27

Vždyť je úplně jedno, který web je různorodější apod., důležité je, že to všechny baví, ne?

Jirka7200: A nechce se vám z těch zastarale působících stránek přejít sem víc?

 

Pekárek
14.08.2020 22:02

V dnešní době je třeba ocenit každý web o kytarové muzice, tj. nás i je:). Progboard je v pohodě, je tam hodně zajímavých informací a postřehů od řady fandů a znalců. Je zbytečné se navzájem nějak vymezovat.

 

jirka7200
14.08.2020 20:44

O naprosto vyšší úrovni vzhledu webu, kvalitě článků, redaktorů a diskuzí na úrovni ani v sebemenším nepochybuji. Jen jsem trochu korigoval Hivrisův argument o jednostrannosti Progboardu.

 

J.Rose
14.08.2020 20:28

Tady je to na vyšší úrovni a prakticky všichni zdejší redaktoři (pokud mohu tento termín použít) mají už něco odepsáno. Předpokládám že je to i tím, jak vysoké nároky má Stray na "své" lidi.

Dalším zdejším bonusem jsou diskuze na úrovni, kterých se může účastnit každý.

Psal to někde tuším "DarthArt" a sice že PB je takové hudební CSFD a já souhlasím.

Miluju filmy ale nejsem žádný recenzant, tak mám na CSFD účet a v klídku si tam komentuji a hodnotím filmy, jen tak pro sebe. To samé platí pro PB. Vždy jsem měl potřebu udělat řekněme rozbor alespoň 2 alb od NIN a PB mi v tomto ohledu vyhověl.

Tím že se třeba na CSFD může vyjadřovat de facto každý, tak se tam logicky nachází i spousta pochybných individuí, kteří ani neví o čem píší a že to panečku je občas počtení. To je to riziko které zde na CD nemá místo.

Jsem rád že existují weby kde se můžu i bez potřebného "vzdělání" vyjádřit a něco ze sebe dostat, ale nesrovnával bych nesrovnatelné.

 

Hivris
14.08.2020 19:58

jirka7200: v pohodě, netvrdím, že je nějakej web horší nebo lepší, ale jak vyhovuje mně. Původně jsem psal odpověď na několik odstavců, ale pak mi došlo, že v tý první větě jsem řekl všechno:-). Tady se prostě líp orientuju, recenze mi víc baví a mezi hudbou, která je mi blízká, si vyzobávám ty chuťovky, který neznám a podle chuti se jim pak věnuju nebo nevěnuju dál.
A otázku rozsahu nebo jednostrannosti opravdu subjektivně vnímám jinak:-). Asi na mě uvalí sedmadvacítka drsný sankce;-)

 

jirka7200
14.08.2020 18:59

to hivris : aniž bych chtěl vyvolávát nějaké kontroverze PB vs CD (rád si přečtu recenze odkudkoliv, tak i přes výpomoc horyny z Progboardu mě osobně připadá obsah Crazy Diamondu jednostranější, než ten na Progboardu. To jsou fakta, ty by zpochybnil jen Lukašenko. 😊
Stačí nahlédnout na deset posledních recenzí - Vedle čtyř prog rockových kapel tu najdeme hard rockové Deep Purple, modern metalové Black Star Riders, jazz rockového C. Stanleyho, pop rockové REM nebo keltskou folkařku L. Mckennitt. S. Hackett je někde na pomezí.

 

Stray
14.08.2020 17:13

Nemluvě o hezčím designu, článkové kvalitě a exkluzivitě těchto stránek :), které prostě nebudou nikdy ve stylu "může psát ten kdo přijde a projeví zájem". Já prostě na tom zdejším působení vidím i klady pro Horynu.

 

Hivris
14.08.2020 15:40

Já si tedy vůbec nemyslím, že by se tu Horynovi recenze nějak ztrácely a byly tu takříkajíc jako perly sviním. Na PB možná takovou hudbu poslouchá každej, ale tady k ní přijde zase spousta lidí, který baví objevovat muziku, co jinak běžně neposlouchají. Já osobně si radši rozšířím obzory tady, než se budu ztrácet na jednostranně zaměřeném webu typu PB.

 

Valič
13.08.2020 18:30

Je naprosto zbytečné, aby sem Horyna psal něco o Napalm Death nebo Kreator, tady o nich totiž všichni všechno vědí. :-)

Nevím, jak ostatní, ale třeba já mám staré desky Kansas nebo Wishbone Ash hodně rád, takže si rád přečtu i o těch novějších. Seriál o Camel bych jako jejich dlouholetý fanoušek určitě taky ocenil a přiznám se, že si občas poslechnu i něco od těch Barclay James Harvest nebo The Moody Blues (ale to nikomu neříkejte). :-)

 

Pekárek
13.08.2020 17:11

Taky nějak nechápu tu charakteristiku CD, takhle se neomezujeme:-)

 

Stray
13.08.2020 16:56

aleš: Co to je za blbej názor? Proto tady Horyna je, aby psal minoritní rockové kapely. Bohužel mu nemůžu poručit, aby náš web bral jako svou prioritu, což je asi tak jediné negativum jeho působení. Přes léto nám zkrátka hodně vypomohl. Jestli ti přijdou tyhle stránky hlavně o NAPALM DEATH a KREATOR, tak to mě mrzí, přesně takhle jsem je nechtěl mít.

 

aleš
13.08.2020 15:10

Horyno nepřijde ti psaní recenzí na zcela minoritní kapely u CD jako zbytečná ztráta času? K tvé recenzi na PB se masivně přihlásilo 80% členů, protože takovou hudbu tam poslouchá každý. Ale tady..musel bys napsat o Napalm Death, nebo Kreator, aby ses dočkal pochopení. Uvidíš, že to s dalším rockem bude podobné. A progu tady pšenka nekvete už vůbec.

 

Hivris
13.08.2020 10:15

Pohodový poctivý album. Ty housle jsou vynikající!

 


 

 

 

 

TOPlist