Boomer Space


Diskuse ke článku : HAKEN - Virus
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Viki
17.08.2020 19:06

parádni cd

 

Pekárek
13.08.2020 17:06

Dík, už se těším až si ji zas poslechnu.

 

Viki
13.08.2020 08:53

Super recenze

 

Stray
30.07.2020 05:56

Nemám rád tyhle pseudo umělce se svou produkcí z mnoha odstínů a příchutí. Přeci jenom, člověk má už nějakej věk, na to aby mrhal časem nad zdlouhavým a nezabavnym odkryvanim vrstev podobné hudby. Tady se ukazuje jak základní silou zůstává odlišnost v prvoplanu.

 

Pekárek
30.07.2020 00:04

Ok, každopádně díky za reakci. Osobně s tzv. djentem problém nemám, jde o pozdní škatulku. Hodně tvrdé nasekané riffy se mi vždycky líbily. DT, Symphony X a další s nimi (nepochybně pod vlivem prvních ostrých desek od Pantery a prvních dvou desek Meshuggah) pracovali dávno před ustálením názvu zmíněné škatulky. Já v té djentí tvrdosti slyším i barevnost - "strukturu struny":-) Navíc tyhle legrácky tvoří na Virus jen jednu z mnoha položek.

 

Horyna
29.07.2020 06:25

Pekárek: možná máš pravdu, ale jak k tomu necítím nějaké puzení, alespoň malinkatou přitažlivost a patřičnou zvědavost, nemám vůbec chuť s takovou hudbou vůbec ztrácet čas. Někdy na to přijdu až časem, občas tomu jdu naproti nucením se a jindy to zkrátka přejdu bez povšimnutí. Haken hrají styl na okraji mého zájmu. Důvod, proč mám rád zrovna Affinity, je jeho silná invence směrem k melodice. Nějaký djent styl, o který se absolutně nezajímám, páč mě jeho obsah ničím nenaplňuje, spíš irituje (pro mne protiklad klasické sofistikovaně melodické stavby skladeb pocházející od Yes, Genesis...), tam cítím jenom velice okrajově. Zmiňovaná deska je plasticky měkoučká, nápaditá, podaná s nadhledem a jednotlivé melodické formy padají z hůry na diváka s lehkostí jarního deštíků. Další deska je totálním opakem. Nervní tvrdá tempa tě zadupávají pod zem a..........., ne, tohle není moje muzika. Novinku dle testu vidím někde uprostřed, možná se mýlím, ale je tolik jiné, ať už nové, nebo hlavně staré muziky, kterou toužím objevovat, že si v tomto případě říkám - přejdi to, času není až tolik nezbyt.

 

Honza H.
28.07.2020 23:47

Od Haken mám doma jenom vinyl Affinity a cd The Mountain a prozatím jsem je ještě úplně nevstřebal. V rámci snahy o hlubší pochopení jsem na ně před rokem dokonce zašel v Brně na Melodku ....jako živě dobrý (až na slabší zpěv), jiskra sice doutná, ale plamen z ní stále nevzešel...
Ale co není, může být... recenze opět navnadila, začnu důkladnějším poslechem Affinity a uvidíme, kam se to vyvine...

 

Pekárek
28.07.2020 19:57

Měl bys to zkusit. Je to výborná progová deska.

 

Horyna
28.07.2020 06:52

Děkuji za recenzi. Hakken jsem sledoval v období alb Mountain a Affinity. Tady dle mého dosáhli svého vrcholu. Další řadovku jsem nerozdýchal, tam sklouzli ještě pod D. T. a tuto novou už nemám chuť zkoušet. Já totiž tuze rád "hniji" mezi Arena, Magellan a Enchant - to jest má progová mana :-)

 


 

 

 

 

TOPlist