Boomer Space


Diskuse ke článku : CLANNAD - Legend
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Louža
08.12.2020 23:17

Tahle recenze mi hlodala v palici tak dlouho až jsem si to album koupil. A fakt si to dost užívám. Až na jednu skladbu, která mi úplně nesedí je to úplně totálně bez chybičky. Díky Horynovi za připomenutí. I když jsem to znal, vůbec jsem netušil, že to existuje v téhle formě.

 

down
27.07.2020 11:48

Nazdar staříci :) Můj tatík Sandokana miloval ...když to vysílali, vždycky vyrazil do obchodu, protože měl jistotu, že tam nikdo nebude :) Triko se sandokanem jsem neměl, v té době jsem si na hlavu lil cukrovou vodu a nosil jen jednu širokou kšandu, dědovy pumpky, vlastnoručně vyrobené triko One Way System a poslouchal anglánské pankáče(samozřejmě na střídačku s metalem). Úvodní melodii s Robina si pamatuju dodnes. Padejedna ...kdo to trumfne?

 

DarthArt
27.07.2020 10:22

Jasně, Profíci ... já dokonce můžu říct, že mi ten seriál vůbec nezestárl. On je totiž natočenej ještě jako z reálnýho života, jasně, že většina z nás kdyby řídila jako Bodie, tak by se u prvního kandelábru zabila, ale jinak jsou to normální živoucí bytosti, co maj na sobě tričko a džíny, žádný bionický obleky a podobně. A když blbě zvládnou tu zatáčku, tak se rozmáznou a nepřeletěj šest kamionů jako v Kobře 11. Profíci maj samozřejmě starší parametry - obraz, typ aut, hodinky, místo mobilů ty předpotopní komunikátory, ale to je přece jedno, ne? Já když jedu tramvají do práce, jsem v úplně stejným světě jako Bodie a Doyle (vyjma těch dealerů, mafiánů apod., samnozřejmě :). Takže kouzlo tam zůstává a jak říká Fenris, zaplaťpánbůh bez tý pitomý politický korektnosti. A dokonce se tam ani nepíše běloch s malým b a černoch s velkým č.

 

Hivris
27.07.2020 10:15

Když už "detektivní žánr", tak pro mě byla jednoznačně nejlepší dvojka Horst Schimanski a Christian Thanner!

 

Fenris 13
27.07.2020 09:53

Fuj, na Profesionály, samozřejmě!!!

 

Fenris 13
27.07.2020 09:53

Horyna: na Profesionáli se můžu dívat kdykoliv. Jak říkáš, všechno stárne, ale herecké výkony, chemie mezi hlavní trojkou a hlavně Pan Cowley...tohle už dneska nenatočí. Soustředí se buď na milion hypertechnických cingrlátek nebo na syrovou brutalitu, zábery jsou sestříhané klipovitě zkratkovitým stylem až člověka bolí oči, ale chybí tomu ta jiskra, ta atmosféra.... Navíc u těch starých zaplaťpánbůh chyběla dnešní politická korektnost.

 

Louža
27.07.2020 09:36

Tak, tak. Akce v Chobotnici je taktéž úsměvná, ale tím jak jí tam moc není a je to postavené hlavně na postavách a atmoséře, tak to skoro vůbec nezestárlo. Je až děsivý jak povědomé postavy a mechanismy moci jsou ve hře i dnes. Ano. Myslel jsem krátké duo Tana a Rudolfa na konci. Geniální. Tahle série vůbec celá stojí na perfektních záporácích. A Tano jednoznačně vede. Je ale fakt, že ať se vezme jakýkoli seriál z té doby, tak všude hlodá nějakým zpsůbem méně nebo více zub času, ale jedno je jisté. Takové seriály už se dneska netočí. Pokud tohle někoho bavilo, tak má dneska smůlu.

 

Stray
27.07.2020 07:42

Chobotnice byla super, první série naprostý zjevení, dobrý bylo, že to kvalitativně neklesalo a tuším že trojka nebo čtyřka kde se objevuje postava Táňa Caridiho patřila k vrcholům. Jinak advokát Terazzini a podobný zjevy, to bylo něco na co se nezapomíná. Ani jsem nevěděl, že v šesté sérii hrála spousta Čechů, děj byl z části v Praze a tím velikanem Louža pravděpodobně myslel Rudolfa Hrušínskýho. Šestku jsem fakt asi neviděl a podobných hereckých manévrů bych se i obával, aby nedošlo k podobnému vývoji jako údajně v britském fotbale, kdy se z tématu, o kterém se u nedělního oběda nemluví a který baví chuligany, vyvrhele a bitkare, stala celospolecenska komerční záležitost, kterou sledují rodiny s dětmi i manažeři. God Blessed the Eighties!

 

Horyna
27.07.2020 07:13

Už třetí den se divím tomu, kolik lidí tuhle hudbu/kapelu u nás/tady zná. Upřímně děkuji všem za komentáře. Ještě k těm filmům z našich mladých let: na většinu z nich se dnešní optikou už bez potutelného úsměvu moc koukat nedá. První série Chobotnice měly tehdy velké kouzlo a když mu tam mafie kosila jednoho přítele za druhým, to bylo teda drsný. Já měl vždy rád Profíky a dívám se na ně i teď, ale že bych se bavil 50 minut, to ani náhodou. Jenže..., má to TU atmosféru, na kterou už mnohé dnešní napodobeniny vůbec nedosáhnou.

 

Valič
27.07.2020 00:05

Horyna: Díky za další kvalitní recenzi. Clannad jsem sice skoro dvacet let neslyšel, ale kdysi jsem měl celou jejich diskografii nahranou na kazetách. Robin byl samozřejmě fajn (i když neuměl během plavného skoku rozpárat kindžálem břicho útočícímu tygrovi). :-)

Jen bych si dovolil nesouhlasit s tím níže uvedeným výrokem, že folk nemá s rockem a metalem moc společného. Kapel, které byly dost výrazně ovlivněny lidovou hudbou, jsou bez přehánění stovky (příklady uvádět nebudu, někteří lidé už jsou tady na to dost alergičtí). Někdy to ale kupodivu funguje i v opačném směru. Stavil by som sa, že napríklad títo chalani radi počúvajú Queen:

https://youtu.be/ht4yqD7Mt7E?t=10

 

Louža
26.07.2020 23:52

Tak tohle mile překvapilo. Hudbu z Robina jsem miloval a ani jsem nevěděl, že to vyšlo formálně na CD. Před cca dekádou kdy jsem ho projíždel znovu mě trochu zarazilo, že to bylo skvěle zahrané, mělo to atmosféru, ale choreografie soubojů je z dnešního pohledu k smíchu. Ta další série s tím blonďákem byla fakt děsná. Sandokan z dnešního pohledu taky nic moc. Marco Polo už je jinčí kafe. Za nejzásadnější kult té doby pokládám, ne fakt ne profesionály, ale seriál taktéž úžasným Morriconeho soundtrackem a to je Chobotnice. Prošel jsem během krize sedm sérií a šokovalo jak málo špatné jsou ty bez Cattaniho. Konkrétně závěr šesté mi doslova urazil hlavu. Geniální závěr kariéry velikána. Role záporáka na níž si musel počkat celý život a to doslova.

 

Valič
26.07.2020 21:52

Samozřejmě je nám všem přes čtyřicet. V minulosti se zdejší diskuse snažilo infiltrovat pár přidrzlých mladých hejsků, ale Stray naštěstí všechny tyhle vetřelce včas odhalil a efektivně eliminoval. :-)

 

DarthArt
26.07.2020 20:18

Ale bacha přátelé, zapomněli jsme na jednu kultovní postavu - Malého Johna!!! To byl takovej předchůdce pagán metalistů, nemyslíte?

 

Jirka Čáp
26.07.2020 18:44

seventh: Já Nasir být nemohl, to byl favorit mého bráchy. :-)

 

seventh
26.07.2020 18:24

J.Čáp: asi fakt ne. Taky už nesu na hrbu čerstvě 4 křížky :-)
Jinak Clannad pro mě nejsou neznámým pojmem. Leta páně, ještě na vysoké jsem si v jakémsi výprodeji v hromadě CD za 99,- Kč pořídil nějakou bestofku Clannad. Hlavně kvůli Robinovi, jak taky jinak. A Robin, The Hooded Man je tam hned na čestné první pozici. Tohle cd byl můj věrný společník, když jsem z nezvů před zkouškami málem lezl po zdi a ukusoval židlím nohy. Clannad mě dokázali vždycky nádherně vyklidnit. Stejně jako další moje oblíbenkyně Loreena McKennitt. Kdo nezná, doporučuji.
A dost se teda divím, že nikdo z vás nechtěl být Nasir. Jako nezlobte se na mě, ale 2 meče jsou přece jenom 2 meče. Na to se nechytal ani Robin nebo Will.

 

Hivris
26.07.2020 18:08

Alda: trochu offtopic, ale jaký jsou ty rerecorded songy z Claymana? Já zatím slyšel jen tu titulovku (Clayman) a docela mi to baví. In Flames poslouchám někdy od 96, nový album po roce 2000 mi vždycky nejdřív nasere a pak mu postupně přicházím na chuť:-).

 

Jirka Čáp
26.07.2020 16:54

Tak tu opravdu, jak jsem si myslel není nikdo pod 40.

 

Alda
26.07.2020 08:30

Curro Jiménez - na to mám mega krásné vzpomínky, budu si muset oživit paměť,
snad mě to po těch letech nezklame např. tak, jako Čtyři z tanku a pes :-)

Alda - 49 a 1/2 :-))))

IN FLAMES - Colony 1999
IN FLAMES - Clayman 2000
IN FLAMES - Clayman EP 2020

 

DarthArt
25.07.2020 23:57

Tak já se přidám - 44 - ať to všichni agenti světa věděj a můžou zneužít mou identitu :)

Ze seriálu Robin Hood si už pamatuju celkem hovno, akorát právě to vyvolávání Satana, který bylo v tý době hodně brrrr. V osmý třídě, za komunistů, kdo z vás to má?

Byl tu zmiňovanej Orlík - moc hezký hrad a pod ním ještě hezčí židovský hřbitov, takový ten zapomenutý v lese, atmosféra jako blázen, akorát si člověk musí půjčit klíče v hodně vzdáleným infocentru (nebo muzeu?). Ale bacha na věc - celý Humpolec je moc hezký místo - Hliníkovo muzeum (je to prdel jako svině) a pomník, dvě pěkný náměstí ... a Bernard točenej normálně v hospodě, žádná pizzerie jako ve většině českých měst. Neuvěřitelná lahoda.

 

Honza H.
25.07.2020 23:16

Když jsem recenzovaný CD před lety uviděl v bazaru, jako pamětník seriálu jsem samozřejmě ihned zakoupil. Díky za připomenutí, zítra si pustím :)
Dodnes si pamatuju na tu uliční diskusi po konci první série, kdy jsme cosi tušili o sérii další a později byli naštvaní, že ji už nevysílali. Doboví cenzoři zřejmě poznali nekvalitu:) .... Nedávno jsem se na pár dílů s mladým Connerym mrknul a nedokoukal jsem....

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist