Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
09.07.2020 19:16

spajk: Vlastně jsi shrnul úplně dokonale to, co se mi honilo hlavou...

 

spajk
09.07.2020 16:54

Ty nadace nebo lépe řečeno cílové skupiny asi neřeší původ peněz, jestli to daroval popkulturní vatař jen tak z plezíru nebo nějakej Lubor z Jablonce na to šetřil pět let :-) Milion je prostě milion!
Škoda, že už se nedělají takové akce jako dělal Geldof v osumdesátkách pro Afriku. Real time přenosy ze tří stadionů na jiných kontinentech, to byla bomba.
Přitom dnes by to šlo daleko lépe v době internetu a rozmachu koncertování.
Rozumní lidé většinou pokud mají filantropské úmysly, tak o nich zásadně nemluví, ale konají.

 

DarthArt
09.07.2020 13:53

Tak to je dobře. Mě se u těch proslovů k veřejnosti spíš honila hlavou myšlenka, že když nějaká ta teoretická hvězda přesvědčuje lidi, ať pomůžou tomu nebo onomu, je to vždycky obrovskej nepoměr - ten objekt si lístek na koncert koupil často za poslední prachy a charitativní peníz by si musel odpočítat třeba z peněz dětem na dárky. Kdežto když nějakej popkulturní vatař věnuje milión, je to asi jako kdybych já z vejplaty věnoval dvě koruny. Ale samozřejmě jde vždycky o X okolností, jak to ta osobnost dělá, jak nebo jestli vůbec to prezentuje, jestli moralizuje ze zlatýho tryskáče nebo to dělá nějak normálně ... asi by se muselo vždycky mluvit o konkrétním případě a ani tak člověk asi nemá šanci posbírat relevantní informace, spíš jen titulky z nějakejch Blesků.

Primární samozřejmě je, že každá kačka dobrá a když to pomůže někomu zbídačenýmu mít slepici a každý ráno vajíčko, pak je to fajn. Jenom mít jistotu, že za to nějakej ouřada nemá Mercedesa ...

 

J.Rose
09.07.2020 13:43

DarthArt: Sice to není hudebník, ale myslím že takový Leonardo DiCaprio sype do různorodých charitativních organizací, opravdu nemalé částky.

Sice je to tak trochu pakoš, ale věřím že to myslí upřímně.

 

DarthArt
09.07.2020 01:00

Hivris: Však jasně - ale stejně jako Fausta to nedegraduje toho Morella. Stejnou mincí.

 

DarthArt
09.07.2020 00:58

pokračování: ÚKOR, budu ten nejšťastnější člověk na světě. Ale zatím tomu moc nevěřím. Kecama z pódia nezarmoutíš.

 

DarthArt
09.07.2020 00:57

A já bych se podíval na jeho konto - jestli každý ty dvě vteřiny, kdy vydělá na tantiémech řekněme 10 dolarů, těch deset dolarů věnuje na záchranu dětí v Africe. Protože by jim těch deset dolarů někde v Kamerunu pomohlo. Protože on si z těch tantiémů může každej měsíc koupit novýho Mercedesa. Jestli jenom tleská na pódiu, je to pózující kokot. Jestli to pošle do Kamerunu, je to frajer. Ale upřímně si myslím, že tyhle superstar s velkým srdcem spíš žvaněj do mikrofonu a zuboženejm dětem místo nich pomáhá někdo, kdo sám nemá co do huby. A cáluje to ze svýho, nikoli z těch tantiémů.

Když mě někdo přesvědčí, že jsem nesmyslně zaujatej a že Bono Vox nebo Angelina Jolie pomáhaj těm nejchudším na SVŮJV VLASTNÍ

 

Stray
08.07.2020 13:08

Co k tomu říct? Hroznej čůraaak ten Bono.

 

spajk
08.07.2020 12:42

O Bonovi se vypráví už léta tento vtip: Bono mezi písničkami nechá uklidnit publikum, nakráčí před mikrofon a každé dvě sekundy tleskne. V publiku je ticho a všichni hltají jeho počínání. Po asi desátém tlesknuti se přikloní na mikrofon a řekne : pokaždé když tlesknu, zemře v Africe jedno dítě. A z publika se ozve: Tak přestaň tleskat, debile....

 

Hivris
08.07.2020 09:52

Já se vám do toho jako kolemjdoucí trochu přimotám. Řekl bych, že pravda je někde uprostřed. Když je umělec nějakým způsobem pomatenej, tak mi to většinou nevadí do tý doby, než to začne cpát do svý tvorby. Střelím extrémní případ - kdyby byl Hitler lepší malíř než byl a maloval krásný obrazy, tak by přece neměly menší uměleckou hodnotu, i když je maloval magor. Ovšem jen do tý doby, než by byly plný svastik, SS a koncentráků.
A zrovna Ihsahn je jeden z nejinteligentnějších lidí, co hrajou extrémní muziku, nemyslím si, že to, že hraje se Samothem a Faustem, ho nějak degraduje. Svět není černobílej.

 

DarthArt
07.07.2020 20:14

To nechci ani já, i když tvoje názory sdílím. Je to spíš na debatu u piva.

Jinak mám taky pocit, že u těch EMPEROR šlo o to, udělat stejný line-up který nahrál tu desku, ale pokud se nepletu, basista Tchort na tom Wackenu stejně nehrál, i když se někde na scéně ještě objevuje.

JInak Faust s nima nahrál ještě EP-čko a hrál v těch jejich začátcích, takže byl v kapele dost důležitou personou. Tehdy s nimi hrál ještě Mortiis, na YT je krátký rozhovor s touhle starou sestavou po letech, bez Fausta samozřejmě, ten tehdy asi ještě seděl:

https://www.youtube.com/watch?v=8p_dRJldNlA

 

Imothep
07.07.2020 19:35

Darth: osobní sympatie/antipatie budou v úsudku hrát vždycky nějakou roli - nejsem certifikovaný odborník/vědec abych se od nich uměl na sto procent oprostit. Nicméně ze bych proste měl Fausta rad a Morella ne? Tak jednoduché to zas není.
To, ze je Morello(potažmo RATM) komous(komousi) je jasný od začátku jejich existence. Umělců, kteří jsou názorově doleva zřejmě poslouchám víc, to není problem. Ale ono se to jinak selektuje když má někdo názor a ... no proste ho má a neobtěžuje s tím jiné lidi.
Jenze pak tady máme tu ksindl sortu komousu, slunickaru, atd atd, která svůj názor kazdymu cpe pomalu ještě predtim než slusne pozdravi. A beda když mas názor jen trochu jinej než oni - ses automaticky fašista a xenofob(ze se tak chovají spis oni je nabíledni).
K tomu všemu se bohužel aktuálně přidala hysterie kolem BLM v USA(bohužel zdaleka ne jen tam), ve které se Tom samozřejmě aktivně zapojuje.

Co se Fausta tyce. S Emperor nahrál pouze debut v témže roce kdy následně spáchal onu vraždu. V letech 2013-2014 odehrál s kapelou výroční turné(zřejmě ke 20ti letům) k onomu debutu(asi snaha postavit původní sestavu). Dal myslím s Emperor pokračovat nebude(no upřímně si myslím, ze by měl dost problémy zahrát party po Trymovi) s ani jinak není myslím přehnaně hudebně činný....takže nakonec vlastně není ani co sledovat(o co přicházet) .... muzu teda aspoň spálit debut Emperor :o)

Já to za sebe asi ukončim. Svoje jsem k věci řekl a z mých textu je myslím jasně pochopitelné, jak na tuhle problematiku nahlizim. Tema to sice zajimave je, ale toto je převážně hudebne kulturní web a myslím, ze by se sem neměla příliš tahat politika.

 

DarthArt
07.07.2020 19:08

No jasně, ale když se podíváš úplně do nitra, není tam určitá snaha s tím Faustem to uzavřít, říct, je to pryč a už je hodnej, protože k tomu prostě máš nějakej důvod, třeba tu dobrou hudbu?

A nemáš toho Morella kvůli tomu komunismu prostě na blacklistu a vždycky ti převáží spíš ty negativní argumenty? Prostě "sympatičtějšímu" se víc "odpustí" a "zloduch má i hleny zelenější než já"?

Byla by to normální věc, já to dělám taky. Přehnanej příklad - když mám rád Chvilkaře, říkaj všechno dobře, když nemám, dělaj všechno špatně ... ?

Povídáme samozřejmě teoreticky a nesnažíme se přeargumentovat, jen mi to příjde jako zajímavé téma...

 

Imothep
07.07.2020 18:52

Darth: no ono je to cely vlastně trochu složitější, nejde to zřejmě selektovat bez prihlednuti k detailům.
Ad Faust: jednalo se o vraždu homosexuála, který údajně Fausta obtěžoval. Nakolik je to pravda nebo ne nebudu zkoumat, důvod k vraždě to samozřejmě nebyl. Četl jsem ale nějaké rozhovory s Faustem po propuštění a působil vcelku rozumne a činu litoval.
Nechci v žádném případě omlouvat tak hrůzný čin, nicméně si myslím je možné nebo vhodné dělat rozdíl mezi(masovým) vrahem s jasným s předem definovaným motivem a vraždou, kterou zřejmě v afektu provedl 18ti letý kluk, kde svou roli mohl sehrát alkohol, ideologie a zřejmě i jasně odmítavý postoj vůči homosexualitě v Norsku na začátku 90tych let.
Měl kvůli tomu Faust dostat špagát nebo doživotí? Má mít vzhledem k v.u. skutečnostem navždy znicenej zivot(kterej vlastně stejně znicenej má) nebo má dostat novou šanci?
Verdikt necham na každém.

Nicméně Morello i ve svých téměř 60ti verejne pod rudou vlajkou oslavuje masové vrahy a propaguje zrudnou a zvracenou ideologii vesele dal. Jak tu někdo podotknul - kdyby ti blbecci z RATM oslavovali Adolfa a spol pak by skončili hodně rychle. A ze se jedna v podstatě o totéž?? To je jedno, ze ;)

 

DarthArt
07.07.2020 17:02

A hlavně jsem to celý myslel principielně - že buď se snažím oddělit osoby od výsledků jejich umělecké činnosti, nebo se mi logicky rozšiřuje seznam těch, který si už nemůžu z prinicipu pustit. Napravo, nalevo, nahoře, dole. A nebo si vybírám ty, který mám rád, a těm to odpustím, a ty, který nesnáším, a u těch to jejich řádění dvakrát podtrhnu. Možnosti jsou různý, ale je na každým, jak to pojme.

 

DarthArt
07.07.2020 16:59

No já bych s člověkem, kterej někoho zavraždí, jen aby ukázal, jakej je drsoň, koncert rozhodně neodehrál. Že si to odseděl není vůbec podstatný, ten člověk je mrtvej.

 

Imothep
07.07.2020 16:54

Ok, zkusím to v rychlosti(z telefonu).
Sólová tvorba R. Waterse(včetně hodně věci od PF) je útok na mentální zdraví a dobrý vkus, čili - žádný problem pro me. Stejně tak jsem nikdy neujizdel na U2(ale nevadi mi).
Jak Faust(vrah), tak tuším i Samoth(žhář) si svoje zločiny odseděli a řekl bych, ze už nemají zájem je opakovat.
Kdežto Morelo z te “mladické nerozvaznosti” jaksi nejen ze dodnes nevyrostl, ono se to spis zhoršuje.

 

DarthArt
07.07.2020 16:27

No popularizovat Světlou stezku mi přijde hodně za hranou. A ověsit se rudejma hvězdama, což je k vidění na první kliknutí do googlu, zrovna tak.

Mám prostě pocit, že kdyby stejným způsobem propagovali ten druhej politickej extrém, jsou dávno na indexu a považováni za společensky nebezpečnou záležitost.

Samotné texty na debutu jsou ale víceméně obecné protestsony, souhlasím. Jde spíš o to kolem.

 

sicky
07.07.2020 16:21

RATM mají alespoň nějaký názor, a byť s ním úplně nesouhlasím, tak mi to přijde smysluplnější cesta než se pomalovat bílou barvou a tvářit se na podiu jako upír anebo v textech popisovat krev, vraždy, sado maso :)
Navíc si myslím, že z větší části jsou to normální protest songy ve stylu nebuď ovce, kašli na komerci, bojuj proti systému. O zákazu shromažďování nebo plnění plánu na 110% nezpívají..

 

DarthArt
07.07.2020 16:17

Do třetice a naposledy - Bono Vox a jeho kavárenské zachraňování světa?

Je jich prostě moc ...

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist