Boomer Space


Diskuse ke článku : CLAWFINGER - Clawfinger
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

sicky
27.06.2020 07:29

jj,první Nasrot je skvelej,i když to je spíš underground punk, jsem si vždycky říkal, že měl Hrabos zůstat u té češtiny, ty texty byly super. Jinak u cz crossover nezapomínat na walk choc ice, ty taky svýho času diktovali

 

čubírková
27.06.2020 05:13

Zrovna dnes ráno (cca. 2:30) jsem z nostalgie namířila na NAŠROT, ale na první album - Destructive tour - skladba Král je mrtev...
A Vámi zmínění Jolly Joker und PBU.. skladba NE (Pro-TLAK) mě po poslechu dostává do stavu, kdy jsem zcela očištěna sračkami každodenního bytí...

Těší mě, že nějaké (nejen) ty moje komentáře v ostatních vzbuzují vzpomínky/podněty a zde na serveru se "kompletují" informace k tématu - díky, ráda si (do)-vyhledám..

 

DarthArt
27.06.2020 00:07

Já přidám - i když to není úplně crossover, ale ty kapely zněly podobně - první K25A nebo Našrot - Brain Investigator.

Jinak crossover samozřejmě kralují WALTARI. A zařadil bych tam i ty NO DOUBT, na Tragic Kingdom taky patlaj všechno dohromady :)

Zrovna ty čtyři co píšu zcela určitě zpracuju. Každá kapela po jedný recenzi.

 

Jirka Čáp
26.06.2020 17:31

Ještě bych málem zapomněl z českých kapel na Mud Pies. Ty mě bavili strašně moc!

 

Jirka Čáp
26.06.2020 17:25

Black Gold si pamatuješ dobře. :-) Původně se crossover říkalo mixu thrash metalu a hardcore. Například S.O.D., M.O.D., D.R.I., původní C.O.C:, Ludichrist, Excel, Gang Green,Attitude Adjustment a mnoho dalších. Až později začátkem devadesátek se toto označení začalo používat pro tyhle kapely o kterých se tu bavíme.
I tady v Česku byla vlna crosoveru veliká. První to tu odstartovali asi Support Lesbiens, Jolly Joker and the PBU a Spanish Flys.
Judgment Night byla jedna z nahrávek, která zvýšený zájem o tohle křížení odstarovala. Nejradši tam mám kolabo Biohazard/Onyx a Helmet/House Of Pain.

 

čubírková
26.06.2020 11:31

Noo.. konečně.

Jirka Čáp má v tomto směru dobré vidění a historické zkušenosti - vlastně v té době (vydání CF album) vzniklo několik míchaných soundtracků typu metal-elektro (začal to Mortal Combat 1993, následně Judgement night (Ice T a Slayer), další byl Spawn (Tom Morello a Prodigy)... a to jsem ještě nějaké vynechal...prostě při zdi...ještě mi z té doby vytanul The Crow , Batman a Robin...


Headcrash, kteří se dokonce objevili i v české hitparádě, takzvaný crossover prezentovali skladbou tuším Black Gold..

A Clawfinger v té době se svým Biggest & Best rozhodně neudělali chybu...

Možná je třeba připomenout, že právě tento styl (možná už to použil někdo už i dříve, nemám patent na historii hudby) - tedy crossover přinesl do moderní hudby oživení jak sviňa - Když to zjednoduším, nenávidění elektroničtí Depešáci od roku 1993 používají kytaru a Paradise Lost přibližně ve stejné době začali používat klávesy... zde byl ten "CROSS" nejčitelnější...

 

Fenris 13
23.06.2020 08:27

U mně to bylo podobné, zprvu nechápání a odpor, pak jsem někde v rádiu slyšel Two Side a ta skladba mně totálně uzemnila. Výtečný text, Zakův hlas je jak práskání bičem a do toho v refrénu lahodný ženský zpěv. Ten zbytek se pak už vstřebal sám.

 

Jirka Čáp
22.06.2020 19:59

Spajk: Dík za opravení. Jezdil jsem do obou, tak se mi to popletlo. :-) Už je to holt dávno.

 

DarthArt
22.06.2020 19:52

Měl jsem v merku ještě Play Games, Rocky i Isms jsou velké hitovky, ale samozřejmě All Boro Kings je mnohem důležitější, dvojku zmíním jen telegraficky :)

 

spajk
22.06.2020 19:40

Song byl v Jihlavě, u nás byl Discoshop :-)

 

Jirka Čáp
22.06.2020 18:36

DarthArt: RATM do toho mého seznamu samozřejmě taky patří. Co se týče Dog Eat Dog, tak o jiném albu než All Boro Kings ani nepřemýšlej. :-)

 

DarthArt
22.06.2020 18:10

Jirka: Tak něco z těch kapel cos psal teď bude přibývat. Příště Rage Against The Machine, Dog Eat Dog taky budou, akorát přemýšlím které album, no asi All Boro Kings, jinak to nejde:) Od RATM samozřejmě debut.

Chtěl bych tam vždycky kombinovat recenzi na to vlastní album se vzpomínkou na dobu, kdy bylo aktuální.

 

Jirka Čáp
22.06.2020 15:56

Po cestě z práce jsem přemýšlel, co budu poslouchat a touhle recenzí se to vyřešilo. O Clawfinger jsem si poprvé přečetl v Bangu v roce 1993 nebo 1994 a hned jsem jel do Pelhřimova do obchodu Song pořídit kazetu Deaf Dumb Blind. Tenkrát mě to dostalo hodně. Trefilo se to do doby, kdy jsem právě začal hodně jet v hardcore a crossoveru, když jsem se zrovna přerodil z ortodoxního death metalisty. :-) Kdybych měl vybrat jejich nej desku, tak to asi s trochou nostalgie bude právě ona nebo Use Your Brain i když Do What I Say asi už slyšet nemusím. Byla to dobrá doba. Poslouchali jsme hodně Biohazard, Madball, Panteru, Agnostic Front,Sick Of It All, Dog Eat Dog, Downset, Faith No More, Suicidal Tendencies, Body Count, Headcrash, Fear Factory a další. Láska k těmto kapelám mi vydržela dodnes.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist