Boomer Space


Diskuse ke článku : OZZY OSBOURNE - Ordinary Man
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Lukáš Eyer
01.04.2020 13:24

Mám rád všechny Ozzyho desky ale s těch novějších mam nejradši právě Down To Earth a dovolím si říct že je to nejtvrdší album které kdy Ozzy nahrál, neříkám že desky jako Black Rain, Scream nebo Ordinary Man jsou špatné ale v žadnem pripade nedosahuji kvalit a zvuku jakou melo Down To Earth, jak rikam za mne absolutně nejtvrdší album Ozzyho kariery

 

Hooya
04.03.2020 14:01

Já mám teda "Scream" z těch post-Ozzmosis desek úplně nejvíc. Tvrdost, nápaditost a skvělá kytarová práce Guse. Možná je to částečně zapříčeněno tím, že v té době od Ozzyho už vůbec nic nečekal a ono to přitom byla i bez Zakka jízda od začátku do konce. O "Black Rain" můžu i po těch letech mluvit jenom v dobrém, v té době mě přivezla k Ozzyho sólové tvorbě a pamatuji, jak byla všude po nevýrazném "Down to Earth" velebeno jako velký návrat. Skvělé album.

Blizzard of Ozz - 90%
Diary of Madman - 80%
Bark At the Moon - 80%
The Ultimate Sin - 100%
No Rest for the Wicked - 70%
No More Tears - 100%
Ozzmosis - 90%
Down To Earth - 50%
Black Rain - 80%
Scream - 80%
Ordinary Man - 60%

 

Kropis
03.03.2020 12:59

Black Rain 90%, totální šleha. DtE 70 % a opravdu Running Out Of Time je skvělý song, poslouchám ted celou diskografii Ozzyho v autě a mám tuto desku rád. Scream nemá to kouzlo ozzyho desek, strašný důraz na kytary bez nosných nápadů a Gus G není kdovíjak charismatický kytarista. Celé album mi přijde jako trucpodnik na Zakka. Ordinary Man parádně roste, aktuálně na úrovni DtE, výš to asi nepůjde, ale číst zde že deska nemá nápaditou a tvrdou kytaru je z části nesmysl. Tvrdou ve smyslu Black Rain určitě nemá, ale nápaditou má bezpochyby. Například solo All My Life si Andrew Watt vystřihl bezchybně, mimochodem postřehli jste v tom sole postupy a momenty z ikonického sola No More Tears? :) :) Žádná vykrádačka, ale ta gradace a to zpomalení v závěru je tam slyšet.

 

Demonick
02.03.2020 10:26

No zasa ani na Black Rain nie je práve každý song výstavný, a také balady ma DTE určite lepšie :-) Najmä tej Running Out Of Time skús dať ešte šancu - v mojom okolí ju majú radi ľudia, aj ktorí OZZYHO nejak extra nevyznávajú. Môj osobný rebríček 2001 - súčasnosť:
1. Down To Earth (možno nostalgia - môj prvý Ozzyho "originál" na cd, ale ten moderný zvuk sa mi veľmi páči + to celé výborne šľape)
2. Scream (výborné tvrdé gitary, ale naopak i krásne balady na čele s asi najlepšou Ozzyho skladbou za 20 rokov - "Life Won´t Wait")
3. Black Rain (viac takých peciek ako "The Almighty Dollar" a bolo by to NO.1!)
4. Ordinary Man (pomaly to rastie, vidím tu 4 perfektné veci - Life, Man, Scary, End)

 

Stray
02.03.2020 07:39

Demonick: No nejsou to úplně výstavní songy od značky OzzOs. DTE bych dal tak 70%, BR v poho o 10% víc.

 

Demonick
01.03.2020 21:55

STRAY:
Čo sa ti nepáči na skladbach ako That I Never Had, Junkie a HLAVNE baladickej Running Out Of Time? :-)
Inač s hodnotením Black Rain súhlasím, len by som ju kvalitatívne zaradil tesne za DTE z 2001.

 

zdenos
01.03.2020 12:42

ozzyho solovky mě nikdy nelakaly (až na No more) ..ale Black rain jsem slyšel hodněkrát a je to nabušená deska

 

Stray
01.03.2020 07:58

Včera jsem dal Down to Earth a Black Rain. Jednoznačně se mi víc líbí BLACK RAIN, to je fakt silná deska - Countdown Begun a titulní song jsou geniální, Down to Earth už je průměrnější (první 4 a poslední 2 - OK, to mezi je vata). Lidi co o Black Rain tvrdí, že je to špatná deska jsou hluchý jako stoletý dogy.:-) To album má všechno, co Ordinary Man nemá - především parádní nápaditou a tvrdou kytaru.

 

josef
29.02.2020 17:07

Je to dobrá deska jasně ty songy s Post Malonem jsou hrůza a marketing jako prase.Nejlepší song Ordinary Man nejlepší song. Myslím si, že je to opravdu první deska.

 

Kropis
28.02.2020 20:15

Nepřepískli jste to trochu s tou kritikou? Vinyl trochu narovnává ten zvukový bordel z mp3/CD a já začínám být spokojený. Lepší než Scream, takové více jako ozzyho solovka. Andrew Watt to jako producent a pojal dobře a jako kytarista velmi svěže, třeba solo v All My life je skvělé. Nebýt dvou posledních položek s Post Malone tak hodnotím ještě lépe. Mimochodem opravdu tam být nemusely (čistý marketing), protože deska by měla i tak přes 40 minut, takže totálně na pohodu. Mohli to dát jako bonusy a nikoho by to nedráždilo a mimochodem japonská verze obsahuje ještě jeden bonus Darkside Blues o délce 1:48 a je to taky pěkný úlet. :)

 

 

Alda
27.02.2020 18:30

Deska není vůbec špatná, solidních 80%, a když přihlédneme k věku Ozzyho a vůbec ke všemu... a myslím si, že ji nenatočil pro peníze, to nemá zapotřebí. Škoda jen toho posledního songu, to je docela "úlet".

 

Prowler80
27.02.2020 12:02

Nešlo o prdel, jen pár řádků ve stylu romantizujícího ironického šlehu, jinak než s určitým nadhledem se o té zvukové zprzněnině ani psát nedá. A to se najednou chystá další nášup. Samý kecy vo posledních deskách, a tu se dozvídám, že novinku chystaj i Párpli. Zde nezbývá než opětovně ocenit přístup LZ.
Demonick: Včera jsem to též dal, líbí se mi to víc než v době vzniku, pod tvá slova se podepisuji.

 

Demonick
26.02.2020 20:42

Akurát som si vypočul Scream, a hoci sa to na jeho klasické dosky samozrejme nechytá, tak za mňa aj po rokoch výborné cd. Najmä tie tvrdé a poriadne šťavnaté gitary...

 

spajk
26.02.2020 18:38

Cd má dynamiku 3dB, deska má 10 dB. Po netu kolujou různé podomácku zbastlené “remastery". To není nic jiného než nahrávka prohnana audio editorem (např já používám Izotope RX 3) přes funkci declick, která udělá nahrávku lehce stravitelnější a i přes měření se ukazuje dr vyšší. Ale ořezané části nahrávky jsou stejně nenávratně pryč a činely znějí stejně usyčeně jako předtím. Stejný efekt jako když děláte z mp3 flacy.

 

Kropis
26.02.2020 16:37

Tady si někdo udělal z někoho prdel ne? Pustil jsem si jen tak z dlouhého čekání desku na spotify a to je opravdu totálně komprimovaný bordel srovnatelný s death magnetic. A to si jinak myslím, že song Goodbye je super. Zase tak špatné to album určitě není. Zatím lepší než scream. Ale víckrát to poslouchat nebudu, musím ten zvuk strávit. Podle mě to s tím CD bude nějaká kachna a ty skvělé dynamiky budou flac nebo jiný soubor a to už je pak na stejno jak vinyl, na který už čekám.

 

Honza H.
25.02.2020 22:38

Prowler80: A kterou verzi cd vlastníš? Zřejmě sice někdo udělal mastering dokonce s lepšími dynamickými parametry než vinyl, ale standardní verze cd dle některých komentářů zní údajně šíleně, prý dokonce hůř než Death Magnetic.

 

Stray
25.02.2020 18:20

Možná chce do zásoby nazpívat ještě post-album - jako měli Queeni Made in Heaven.

 

Kropis
25.02.2020 18:09

Jediné co bych akceptoval je návrat Zakka a ve stylu minimálně nabusene Black Rain. Ale s takovou intenzitou už by to Ozzy asi nedal. Nechápu proč je zakk takové nechtěné zboží však stačí trochu pozměnit zvuk kytary a nemusí to být jako Black Label Society což byl důvod proč ho Ozzy vyměnil.

 

Meres
25.02.2020 17:55

Napadlo mi presne to isté, ale na druhej strane nemôžem povedať, že by sa mi Ordinary Man nepáčil. Jasné, posledná pesnička s tými dvoma repermi o ktorých som v živote predtým nepočul (kolega nerocker ale vie kto sú :)) je strašná sračka, ale na druhej strane zvyšok je viac či menej celkom v pohode, hlavne tá baladka s Eltonom, to je nádherná rozlúčka s fanúšikmi. Ozzy asi cíti, že smrť mu už dýcha na krk a tak to asi chce dať štýlom Freddieho Mercuryho a natáčať čo len pôjde než definitívne vydýchne.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist