Boomer Space


Diskuse ke článku : LED ZEPPELIN - Houses Of The Holy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Flooder
16.05.2020 20:03

Moc čteš Miévillu

 

Stray
15.05.2020 21:24

DarthArt: Dík, to je dobrý.:-) Už jsem se nastavil spíš tak, že mne to motivuje k další práci. :-) Naše ostrovní zem srostlá z mořských korábů - Armada - jede dál... s dolovači výzev a docilovači met na palubách... nastaveni bez pochybností jedou dál vstříc bájné jizvě na konci oceánu.

 

DarthArt
15.05.2020 15:22

Jaroslav74: Jaroslave, udělat takovýhle článek, to je obrovská práce a úplně každému se může stát, že někde něco napíše nepřesně - třeba jestli k něčemu vyšel singl nebo nevyšel (já osobně nevím, jestli máš pravdu nebo nemáš). Zřejmě si vůbec nedokážeš představit, kolik si člověk musí nastudovat věcí, faktů, muziky, srovnat si osobní dojmy s objektivním fakty a podobně - než vytvoří takovýhle seriál. Tak by bylo možná lepší na to reagovat méně arogantně než větami typu "nejsou to nedobytné informace". A když už arogantně, tak aspoň bez gramatických chyb ("nedobitné"), vypadá to takhle hrozně hloupě.

Sorry, že jsem trochu ostrej, ale vím, jak moc na tom všem Stray maká, kolik toho ví, a tak mě může vzít čert u každé takovéhle chytrácké kritiky. Sepsat desetidílný seriál je trochu jiná dřina, než vypláznout čtyři řádky odsouzení.

 

Stray
15.05.2020 06:35

Čerpal jsem ze tří knih o LED ZEPPELIN. Pakliže to tam píšu ( na to abych si teď četl svůj článek a přemýšlel nad tím, kde se tam co vzalo nemám čas, možná v sobotu), tak jsem si to určitě nevycucal z prstu. Osobně si myslím, že jsem chtěl hlavně říct, že Houses of the Holy značilo radikální změnu zvuku a celkové formy uchopení skladeb, takže po velkém úspěchu Čtyřky zprvu (v prvních týdnech) budilo nejednoznačné reakce, přesto však nejednoznačné reakce u LZ znamenají trochu něco jiného než je tomu u jiných, jedná se pořád o přízeň a zájem milionů lidí. Chtěl jsem říct, že ta deska nenabídla takovej nájezd na vrchol jako deska IV, ale naopak se snažila o jemnější introspektivnější vyznění, takže to byl úkrok stranou, který zprvu leckdo přijal méně nadšeně. V tabulkách se samo dnes deska umisťuje, stejně jako byla úspěšná i prodejně, LZ jako nejslavnější kapela sedmdesátých let se pohybovala v úplně jiných číslech, než když zůstal mírně za očekáváním někdo jiný.

 

Jaroslav74
15.05.2020 03:56

Nedá mi to, abych nepodrobil recenzi tuto tvoji recenzi. Houses of the Holy je skutečně nějde jinde než předchozí alba LZ,ale že by se setkala s nepochopením? Sám píšeš, že na koncertní šňůře po vydáni alba padali návštěvnické rekordy. Kde se ti návštěvníci asi vzali? V US i Britské (a mnoha dalších) hitparádě 1.místo. Kritikou naopak vysoce hodnoceno. Do dneška patří do top10 nejprodávanějších hard&heavy alb všech dob. Z dnešního pohledu například na serveru Best Ever Album 4.nejoblíbenější
album Led Zeppelin(pred Physical Graffiti!). To nevypadá na nepochopení. A Zmíněná skladba v reggae stylu(jejíž jméno nemůžu napsat, jelikož to server vyhodnocuje jako chybu a odmítá to odeslat:-)) samozřejmě na singlu vyšla. V US singlové hitparádě obsadila 20.místo. Čili se stala jejich 4. největším americkým hitem. V Británii singly nevydávali vůbec. Nic ve zlém, ale to nejsou nedobitné informace.

 

Prowler80
11.01.2020 15:00

*Přiznávám...

 

Prowler80
11.01.2020 14:47

S bodovým hodnocením se plně ztotožňuji. S povděkem kvituji, že jsi neopomněl zdůraznit významný podíl mellotronu na celkovém vyznění kompozice The Rain Song. Přiznáván, že pro tento klávesový sampler mám odmala velkou slabost.

 


 

 

 

 

TOPlist