Boomer Space


Diskuse ke článku : ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Prowler80
07.01.2020 11:57

Tohle mne kdysi dávno pobavilo, zvláště ten děda:


https://youtu.be/C_VTU4GpeDU

 

Prowler80
07.01.2020 11:54

Roku 1975 nejprve vyšlo první album Skupiny F.R.Čecha pod názvem Báječní muži, kde 8 skladeb nazpíval J.Schelinger, tři ještě V. Sodoma(foto na obalu jej již nezachycuje), v poslední zaznívají pouze sbory(Bafff od Santany). Polovina skladeb je převzatých, polovina původních. Album zahajuje titulní skladba, což byl cover Into the Void. Patrný je příklon od původního bubblegumu k hard rocku, jehož tuzemskou odnož zastupují tři Říhovy skladby, jenž nahrál i kytary...Následně téhož roku vyšlo již zmíněné Nemám hlas jako zvon(již pod hlavičkou Jiří Schelinger, Skupina F.R. Čecha). Sedm skladeb převzatých, pět původních. Z převzatých např. cover A National Acrobat pod názvem Metro, dobrý den či cover Mean Girl od Status Quo s českým názvem Miminko. Kytary zde opět nahrál Olda Říha... Poté ještě vychází bezejmenné album, pro které se později(dle fota z obalu) vžilo označení Ovoce z naší zahrádky. Fakticky se jedná o výběr ze singlové tvorby, jejž doplňují dvě do té doby nevydané skladby.

 

Stray
07.01.2020 08:10

Mám dojem, že Schelinger udělal s Čechem v sedmdesátkách tři řadovky, před dvěma Tebou zmíněnýma titulama ještě album "Nemám hlas jako zvon" z roku 1975, což byla údajně tehdy jejich první společná, celkově však Schelingerova druhá LP deska. Určitě si na jeho tvorbu udělám někdy čas. Dost možná právě pro to, že jí skoro neznám, se mě tahle novinka od ZEMĚTŘESENÍ bez problému líbí a přijde mě úplně v pohodě.

 

Kelly
07.01.2020 00:04

V březnu 1993 vyšel projekt "Zemětřesení" ve složení (BRICHTA,SMETÁČEK,HENYCH, DOLEŽAL). Sestavu projektu určili fanoušci svým hlasováním o nejlepšího metalového zpěváka, kytaristu basáka a bubeníka. Super nápad a CD šlape i v roce 2020. A Zemětřesení 2 fakt super - důstojný nástupce.
P.S. František Ringo Čech s Jirkou Schelingerem udělali 2 desky 1977 a 1979 - Hrrr na ně a Nám se líbí.. a obě měli hudební potenciál světových hard rockových kapel. Bohužel tím hard rockové období JS a FRČ skončilo.

 

J.Rose
06.01.2020 23:22

Upřímě musím říct, že mě ten hlas posadil na prdel. Vůbec jsem nesledoval průběh vzniku, tohoto projektu. Nevěděl jsem nic o obsazení, použitých skladbách, prostě nic. A asi proto, to na mě tak zapůsobilo.
Za mě dobrý.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist