Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
20.08.2019 22:03

Já si taky říkám - OEF je zřejmě spíš taková uzavřená komunita, která má jasno v tom co je a co chce. A hudba na OEF je velmi extrémní, takže tam skoro nehrozí, že by se tam sjížděly nějaký přelétaví fanoušci nebo vágusové co tam budou krást. V podstatě je mi velmi sympatický, že si někdo dokázal vytvořit takovejhle mikrosvět, ve který je těm lidem dobře a sjížděj se tam z celýho světa.

BA už je moc velkej, moc do šířky, spíš okresní město než parta kolem ohně. Logicky to pak přináší i ty negativní věci. Asi jako když pojedeš na Rock For People.

 

J.Rose
20.08.2019 21:31

Ano.Mě ta kultura také není moc sympatická. Proto mě celkem zaráží účast naprosto normálních,vzdělaných lidí, jenž navíc osobně znám a také fakt že tam nedochází k prakticky žádným incidentům. Asi hraje roli i to že BA je mnohem, mnohem větší festival, což sebou nese jistě i více rizikových faktorů.

 

DarthArt
20.08.2019 21:19

Něco na tom OEF bejt musí, když to má tolik lidí rádo, ale já, který mám kladný vztah k hygieně, vím, že se v době konání se nesmím přiblížit ani k hranicím okresu Trutnov. Nazí chlapci (někteří na pódiu), jiní chlapci onanující do koryta s vodou při čištění zubů, šou na pódiu kde se někdo věší na háky, chlap s vrtačkou co si provrtává kůži (tohle všechno jsem za ty roky četl v různých reportech) - co tam, proboha?

 

J.Rose
20.08.2019 20:49

Stray: Na kulturu Obscene Extreme, nemám řekněme ucelený názor. Osobně jsem tam nikdy nebyl. Pár kapel znám, neb když jsem začínal s tou svou drahou polovičkou, tak podobné prasárny poslouchala.
Mám kamaráda z dětství, co to dotáhnul podstatně dál než já. Je právník, má rodinu, ani moc nepije, nekouří a je opravdu inteligentní a nad věcí. Jednou za rok se z něj, ale stává zvíře co odhodí kravatu, navlékne se do bizardního kostýmu a s partou přátel vyráží na Obscene. Miluje to, láme mě abych konečně taky jel, jak si člověk parádně pročistí hlavu apod.
Soused co bydlí ve stejné ulici vyráží každý rok i se svou rodinkou čítající dvě malé děti. Naprosto normální lidi.
Patrně máš pravdu v tom že se tam sjíždí i spousty zevlošů a zvláštní individua, ale na druhou stranu jsem nikdy nečetl a neslyšel o tom, že by na OE docházelo třeba k sexuálnímu obtěžování či rozsáhlým krádežím. Na rozdíl od BA.

 

josef
20.08.2019 08:19

Report je skvělý jako vždy .Brutal Assault už je takový velký metalový festival to nemyslím ve zlým.

 

Pekárek
19.08.2019 20:00

Mně tehle stereo report naprosto vyhovuje:)

 

Stray
19.08.2019 17:17

zdenos: Dík.

Víc názorů na věc je vždy lepších, to je jasný. S tou špičkou si to třeba myslíš jen ty, tenhle web má spoustu nepřátel. :-) Nicméně je dělán, protože zde zmiňované typy hudby považuju za největší životní koníček, se kterým nezacloumá ani sebevíc otravnější komár, píčoviny jako získávání místa a důležitosti na scéně jsou mě úplně u prdele (a proto JEDU), z mého pohledu v týhle zemi stejně žádná scéna neexistuje, každej jede pěkně jenom za sebe, je to tak zdravější.:-)

 

zdenos
19.08.2019 16:37

a právě takový dva světy se při psaní článku dobře doplňovaly! ačkoliv můj výběr kapel často zabrousí uplně mimo straye či sickyho :) pokud jde o úroveň reportu, tak souhlasím s tím, že na CD je špička

 

Stray
19.08.2019 16:21

Sicky: Nic neříkám, ne?

Jinak ačkoliv jsou v článku názory dvou lidí, nechal jsem tam po zralé úvaze jako autora sebe místo obligátního slova Redakce, protože jsem chtěl jednolitost u všech dní, takhle by druhý den byl v systémovém pavouku trochu jinde než ty ostatní. Příště, u jiného článku dvou autorů, který navíc nebude na díly, bude autorství klidně připsáno Tobě.

Tohle staromilský tlachání mě vůbec nevadí, protože je to z velké části pravda, ne ve smyslu kvality koncertů, zde věřím, že se to i s novými technickými možnostmi zvedlo, stejně tak tím, že kapely jezděj jako o život, ty zlatý časy odezněly v rovině alb.

Víš co zas pro změnu nesnáším já? Kulturu Obscene Extreme, typ lidí, styl humoru, vyzdvihování GUTALAX, kteří fikaně těží z toho, že je všude plno zoufalců, kteří dělají, že jim rozumí. :-) Nemám rád zevlovskej rádoby free způsob života. Tak tenhle kolorit nemusím pro změnu já.

 

sicky
19.08.2019 15:02

OK, jsem si trochu rejpnul a možná to bylo až moc :)
Moc totiž nemusím to staromilský metalový tlachání o tom, jak všechny ty nejlepší kapely, desky a koncerty se odehráli před dvaceti lety a dneska už to není, co bejvalo. Podle mě to totiž vůbec není pravda :)

Stray: psaní neřeším, to s tím nesouvisí, jde spíš o příspěvky v diskuzi obecně

 

zdenos
18.08.2019 21:42

velmi dobrý report - líbí se mi ten kontrast návštěvníků! čte se to jedna radost

 

DarthArt
18.08.2019 12:52

sicky: Tos špatně pochopil, měl jsem na mysli pět hodin stát namáčknutej v první řadě. Průkazku metalisty jsem dávno vrátil, seznam pravidel, který musím bezduše dodržovat, mě totiž po dosažení plnoletosti začal omezovat. A pionýrskej (pardon, metalistickej) zápisníček s desaterem správného okovance jsem už taky zahodil.

 

Stray
18.08.2019 11:42

Darth sice na koncerty moc nechodí, ale existuje dost důvodů proč má tady v psaní zelenou. Je to sice takovej inženýr Pečínka, ale ty jeho sloupky v Mladém světě jsou hojně sledované a oblíbené. K čemu zatatej sledovac scény bez citu pro tempo a dramaturgii článku?

 

sicky
18.08.2019 00:04

Darth : s tímhle přístupem by si měl na nejbližším okresním velitelstvim vrátit průkazku metalisty a vysrat se na to. Metal je totiž v první řadě o koncertech a sledováním scény a ne o nějakým vzpomínání na to, co bylo před dvaceti lety. Sedět doma na gauči, machrovnat na internetu a fuckovat koncerty, wtf?

 

DarthArt
17.08.2019 22:56

Pamatuju si, jak mi jeden kámoš na začátku devadesátek říkal, že byl na festivalu v Hořepníku, kde tehdy příšerně napršelo a celej areál byl půlmetrový bahno. Celý dva nebo tři dny prej byl v první řadě pod pódiem a akorát chodil spát na pódium, jinak se odtamtud nehnul. To mi přijde naprosto šílený. Ono i stát na Rošičáku pět hodin u pódia na AEROSMITH byl si dneska už odpustil. Tehdy to byl nejlepší koncert mýho života, Áčka naprosto na vrcholu a před nima EXTREME, ale doplatili jsme na vysoký pódium - z první řady byl vidět akorat Tyler a kytaristi. Zato se ale za péáčkem efektně sušily nějaký trencle a podprdy :)

 

DarthArt
17.08.2019 22:54

Smolik: Jo, takhle nějak jsem to myslel. Když člověk do reportu nenasadí nějaký "šrapnel" v pravou dobu, unudí to celý k smrti. Radši čtyři-pět kapel pořádně, než z toho udělat encyklopedii...

Jinak vždycky si říkám (nevím jestli to tak na BA funguje nebo ne), že těm menším kapelám stojí za to se tam pachtit, když kolem nich lidi maximálně projdou s ručníkem a kartáčkem na zuby. Já byl s jedněma známejma jako doprovod na Trutnov Open Air a naprostou náhodou si vybrali je, ať přijedou a ještě jim dali večerní čas, na druhý scéně proti headlinerovi (CLAWFINGER). To bylo hezký. Ale člověk ze stejný kapely vzpomínal, jak hráli na nějakým festu asi v poledne a nikoho to nezajímalo. To mi přijde horší než tam nebýt.

 

Stray
17.08.2019 22:16

To chápu. Jenže na to by to tady chtělo nějaký mladý draky, co to vystojí před podiema už od rána. To dvojcecnej problém.:-)

 

Smolik
17.08.2019 21:51

Zase takhle to já postavený nemám. Mně na BA hodně baví objevování pro mne nových jmen, zkouším je naposlouchávat i předem. A zajímavé kapely hrají i ve dvě odpoledne nebo dříve. Ale nebudu kvůli tomu ignorovat velká jména. Mně vlastně ani ten Parkway Drive nevadil, i když se někde kritizuje. Divadlo, no a co. Letos to byl asi nejpestřejší a nejzajímavější ročník. Nicméně rozumím ti a vím, o čem mluvíte. Také mě nebaví číst odstavce o nějakém noise bordelu na KAL stage, když potom se tam nedočtu o nepsanych headlinerech.

 

DarthArt
17.08.2019 20:36

Stray: Poslední Tvoje poznámka sedí. Pokud otevřu report, kde se prvních pět odstavců musím brodit hárdkorama, alternativama a vyšinutcema, který tam drnkaj v půl druhý odpoledne, rychle stránku vypínám.

 

DarthArt
17.08.2019 20:34

Na tom jediným ročník BA co jsem byl, došlo taky k zajímavýmu lapsu - začátek SATYRICON, tma, rudý světla, mlha, bordel, inferno ... a hovno! Kapela začala hrát pouze z odposlechů, z péáčka ani ň. Zvukař to ale vyřešil výborně, pustil tam fade-in (teda nevím, jestli takovej výraz existuje, prostě opak fade outu, postupný přidávání zvuku z nuly až na 100 %), ta satyriconovská kytarová stěna se z tý temnoty zesilovala, až udeřila jako kladivo. Dobrý!

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist