Boomer Space


Diskuse ke článku : SABATON - The Great War
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

lukáš
02.08.2019 18:46

Novinky z česka !! :
Vyšla první knížka o Angusovi youngovi a další o Mercurym - opět další neznámé věci !! Už se moc těším na čtení !!

 

DarthArt
02.08.2019 18:34

Ale zas ty škatulky jsou potřeba - velice jednoduše člověka nasměrujou, co zhruba kapela hraje. Pak už si to rozhodne sám, podle poslechu. Myslím, že ta nechuť ke škatulkám je hlavně kvůli pitomcům, co pózujou, že "poslouchaj jenom black metal" a jak je tam něco z death metalu nebo doom metalu, "jsou to pozéři a křesťanské piče". Tak kvůli takovejm volům, co se identifikujou podle nějakýho hesla a ne podle vlastního mozku. Jinak je to samozřejmě skvělá pomůcka.

Ty jo, to jsem zase radikální. Ještě že to nikoho nezajímá :):):)

 

josef
02.08.2019 18:24

Stray: Díky za skvělou recenzi, ta mě potěšila není primárně negativní a to je dobře.

 

Vatutin
02.08.2019 18:21

hele Lukáši - ja jsem chtel jen popsat o jake priblizne hovorim muzice a ze ji moc neposloucham. o nic neslo, napr. oznaceji speeeeed metal jsem i doprovodil usmevem, pac i v době follow the blind mi pripadalo humorny, natoz dnes. to posledni co mne zajima je nejaka skatulka

 

lukáš
02.08.2019 16:50

To Martin :
Možná nejde přesně o power metal, ale třeba groove , space … Pokud neznám kapelu , tak to taky mám jako vodítko !! Ale třeba o Metallice se píše jako o thrash metalu, přitom už i deska Master nemá s thrash nic společnýho. To se dá říct o slayer . O metallice se psalo i jako o speed metalovou kapelu.


To téma - Nejde jen o sabaton .. :

Nové kapely které mi prostě připadají, že hodně kopírujou staré kapely jsou také Ghost, nebo Powerwolf. Mě prostě nepřijde, že tady je nástupce Metallicy, Slayer, Kiss , Alice Cooper či Iron Maiden ??!!


To Téma - škatulky :

Zajímavé je že za časů Queen, nikdo tuto kapelu neškatulkoval. ..A potom stvořili Bohemian rhapsody a i jejich firma byla v šoku !! Co to má být ??!!

 

Martin
02.08.2019 16:08

Taky celkem blbý názor že Spark vymyslel odnož Power metal, zajímavé ale je že se používá všude ve světě(téměř).Na škatulky si nijak zvlášť nepotrpim a uznávám že je jich někdy zbytečně moc ale určitě vždycky nejsou k ničemu. Například čtu tady, ve Sparku nebo kdekoliv jindy o nějaké kapele co neznám ale přečtu si že hrají třeba thrash tak si řeknu fajn ten nám rád poslechnu si to. Pro mě osobně je skatulka určité vodítko. Navíc metal je tak rozvetveny styl že si určitě nezaslouží aby se označoval jen jako metal, nic víc nic min.

 

Meres
02.08.2019 15:46

Počuj , drž už hubu lebo tie tvoje nezmysly ma už desne serú 😠

 

lukáš
02.08.2019 15:35

To Vatutin :
Bože můj !! Proč zase psát ke kapele styl , co hraje ?? To opravdu nesnáším !! Blind Guardian nejsou heavy ani speed !! Prostě hrajou metal, ale s hodně odnožema !!Ve sparku si vymysleli novej styl , když byla slavná Pantera - Power metal ??!! Mě je jedno jak kdo tomu říká !! Prostě buď tu muziku mám rád, nebo ne !!

To Téma - Hodně příspěvků v diskuzi u kapel Kreyson, Metallica :

Kreyson - Anděl, Křižáci, Zlatej chlapec .. Proč je v diskuzi tolik příspěvků ?? No, protože před průserem Návrat krále vydali tak kvalitní desky jako jsem psal !!

Metallica - Ride, Master, Justice ...Proč je v diskuzi tolik příspěvků ??

No, protože před průserem Anger, Hard .. vydali tolik kvalitních desek !!

 

DarthArt
02.08.2019 13:47

Jinak to porovnání cejtím podobně. Ale z manažerskýho hlediska - obě ty skupiny/managementy dokázaly podchytit obrovskou cílovou skupinu a dokonale ji vymáčknout. Respektive dát jí nažrat přesně to co chtěj a zužitkovat to. Tomu se ale taky říká umění - kdejací blbci se snažej bejt ranaři a je jim to k hovnu, Dymytry to pro tu svoji cílovku dělaj naprosto efektivně. Z čistě obchodního hlediska téměř geniální práce. Poslouchat se to samozřejmě nedá, ale pro nás to určený není a nikdy nebylo. A zúčastněné by ani nenapadlo usilovat o naši přízeň. To je jako kdyby si Cannibal Corpse mysleli, že jednou je budou poslouchat přiznivci Bohuše Matuše.

 

DarthArt
02.08.2019 13:42

Stray: Tak to si někdy ty Dymytry jen informativně pusť. Je to daleko horší než Vitacit. Asi tak třistakrát!

 

Prowler80
02.08.2019 12:41

Encyclopaedia Metallum. To byl jen takovej špílec vůči těm, co rozhodujou vo konkrétních kapelách, jež jsou hodny zařazení. To máme společnej názor:-) Marx , Engels , Beatles...

 

Stray
02.08.2019 12:35

Co je EM? Mě je headlinerstvi Sabaton ve skutečnosti úplně někde. Můžou si třeba myslet, že jsou větší borci než Beatles. :-)

 

Prowler80
02.08.2019 12:24

Dymytry znám pouze z klipů, dle nichž soudím, že jedním ze společných bodů jsou na můj vkus prachbídní pěvci. Jo, Sabaton včera headlinerem ve Wackenu. Dnes Slayer, zítra Parkway Drive. Á propós, může bejt hlavní hvězdou večera největšího metalovýho festivalu v Evropě kapela, která nebyla uznána způsobilou být zařazena v EM?

 

Stray
02.08.2019 10:53

Společného Maj především to, jak vehementně cpou lidem jak jsou dobrý a velký, jak Maj třeba sakra dobryho bubeníka, super velkou show a prostě všechno hrozně super a velký. Já třeba od DyMyTry neznám ani jednu skladbu, vůbec nevím jak ta kapela zní, ale mám pocit, že to bude něco jako Vitacit s maskama Slipknot. :-) Když kouknu na Sabaton, tak si ale vzpomenu na jinej ceskej band - Ortel. :-)

 

DarthArt
02.08.2019 10:46

Otázka pro zúčastněné ... nepřijde vám fenomén SABATON podobný fenoménu DYMYTRY?

Jen se ptám, přijde mi tam pár styčných ploch, hudebně nedokážu posoudit, a tak mě zajímá názor lidí, kteří jsou v obraze...

 

gotta
02.08.2019 10:00

Ohledně té popularity Sabaton zejména na Moravě...myslím, že to nebude o nic jiné než jinde, ale díky velké propagaci ze strany Pragokoncertu, který si ze Zlínska udělal svoji baštu, to tak může asi působit. Na plném lochotínském amfiteátru je vidět, že to Daron umí prodat i jinde než ve Vizovicích. Po přečtení této recenze jsem mrknul na aktivity kapely a je vidět, že jdou té své popularitě hodně naproti i jinde než u nás. Pořádají svůj čtyřdenní festival ve Falunu, jedou v říjnu měsíční turné po USA a Kanadě (některé zastávky jsou už vyprodané) a měsíční turné po Rusku v březnu 2020...

 

Vatutin
02.08.2019 09:09

Sabaton a Powerwolf ... tak nějak jsem je začal registrovat ve stejné době. Nicméně Powerwolf mne baví, společně s Iron Maiden a vlastně třeba i Blind Guardian jsou to jediné takové heavy (u BG by někdo řekl speed :) ) metalové kapely, které sbírán a baví mne. Powerwolf je super sranda, skvěle provařená image, některé super skladby i desky. Prostě to vlkodlačí řemeslo je uvěřitelné a zábavné. Sabaton je křeč, tomu válečnickém historickému tématickému zaměření vůbec nevěřím, vůbec to k těm halekačkám nesedí. To je jako by chtěly o Sestry zpívat o válce. Jo a halvně když Sestry hodí nějakou melancholickou, tak to má hloubku a je to fajn. No a vlastně i ta Sabaton hudba nemá lehkost, když už má bejt easy. Je to k ničemu :) Ani Primo victorii se Sabatonem jsem si ve world of tanks nekoupil. Nevim, nevim :) psaním tohohle mozkového průvanu se dost bavím, což je asi jediný zábavný moment. který mi zůstane v hlavě ve spojitosti se Sabatonem :)

 

Pekárek
01.08.2019 23:59

Jde o silné socio-fenomény, proto vítězí nad hudbou spolehlivě.:)

 

Martin
01.08.2019 23:41

Předně bych rád napsal že si velice rád čtu diskuse na tomto webu, i když do nich až tak často nepřispívám(ale to už jsem tu psal). No chtěl jsem napsat jen to jak je zábavné že skoro všem se nelíbí Sabaton, Citron, Metallica, Kreyson apod ale pod článkama o nich je vždycky největší diskuse 😀. Nemyslím jen tady ale řekl bych že na všech českých metalových webzinech. Zvláštní,že si lidé radši nevykladaji o tom co je baví a líbí se jim ale radši o tom co je údajně nebaví a nelíbí se jim.

 

Pekárek
01.08.2019 23:23

Stray nepropíchl žádnou bublinu, ale moc pěkně, skoro bych řekl korektně, popsal jak to je. Část recenze věnovaná novým skladbám je nutně subjektivnější a vůbec nevylučuje, že se deska může řadě lidem líbit. Fajn recka.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist