Boomer Space


Diskuse ke článku : NIRVANA - Nevermind
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

lukáš
16.07.2019 17:38

V té knížce Kerrangu píšou o Nevermind - Smutné a krásné. Bolestivé a mocné.

 

Stray
16.07.2019 17:09

Mé první setkání s kapelou NIRVANA, říjen 1991, song Territorial Pissings pouštěl Petr Hanzlík v GUNG HO, song budil dojem nařezaný neučesaný punkový partičky, co je navíc dost nasraná, upoutal.:-) Mé druhé setkání - klip Smells Like Teen Spirit v Hard N Heavy klipové hitparádě francouzské tv MCM na programu OK3, každou tehdejší sobotu Top 10 singlů/klipů, podzim 1991, song brzy vyšplhá na první místo (předběhne Ozzyho s No More Tears, Metallicu se singly z Černého i Guns N Roses v časech Use...), kroutím hlavou, protože se tam drží až do března 92´ kdy jej vystřídá pilotní singl Let´s get Rocked od DEF LEPPARD a z jejich nového alba Adrenalize. Mezi tím třetí setkání s NIRVANOU - celé album pouští Petr Hanzlík v Gung Ho a kámoš si cédo půjčuje v půjčovně, za měsíc, tedy okolo vánoc 1991 to už poslouchá skoro každý! :-) V zimě 1991/1992 se ve francouzské hitparádě objevují poprvé i pro mne zcela nové, divné kapely - PEARL JAM se songem Even Flow a SOUNDGARDEN s Jesus Christ Pose a nebo nějací naháči RED HOT CHILI PEPPERS a Give It Away, o kterých jsem nikdy dříve neslyšel.

 

lukáš
16.07.2019 16:33

To J. Rose :
Jakou bys mi doporučil desku od Soundgarden ? Nikdy jsem nezažil ten boom v roli fandy. Miluju Blind Guardian, ale vím že Soundgarden hodně dobří. Znám od nich jen píseň Black hole sun .dík Luky

 

J.Rose
16.07.2019 15:24

Neutrálních 70%. Nic proti, jen mě to zkrátka nikdy tak nevzalo. Určitě záležitost která ovlivnila generace. Ségra na tom s partou ujížděla v roce 2006. To jí bylo 16, tak na tom asi něco je. Mě to neuráží, jen to není úplně pro mě. Začatky 90 let, to jsou pro mě NIN nebo Ministry. Z té gruge top 4 je pro mě Nirvana nejníž. Naštěstí jsem objevil i Alice in Chains, nebo Soundgarden. To je jinčí káva. Takže ano Grunge... proč ne, jen trochu jiné kapely.

 

lukáš
16.07.2019 13:32

Nevermind - hrozná deska. Mám super knížku K - Kerrang - top 50 všech dob. Je tam hodně kapel -hstire, recenze jejich desek. nevermind tam dostalo maximum. Já v té desce ale slyším Cobainovi depky. žádná pozitivní deska. Nechci poslouchat Freedom call jako pozitvní hudbu, ale Nevermind je hrůzné !! Smells a pár písní, ale jako celek neobstojí. Asi nesmím poslouchat kultovní desky !! Ano, je to kult, grunge zabil metal, Debustrol na desce Chytrá past zkoušeli grunge. žádné kvalitní písně ..
Za mě - 1,5 z 10 možných.

 

Fenris 13
16.07.2019 13:12

Parádní a čtivá recenze na zásadní album kapely, kterou bytostně nesnáším :-) Opravdu, dobře jsem si početl, těším se na další články, ale jinak je pro mě Nirvana na úrovni Oasis – slyším a osypávám se :-) Nikdy jsem nepochopil popularitu Nirvany a grunge obecně, takoví hipíci naruby, ze všeho nešťastní a zklamaní, neuspokojení a nejvíc je snad sraly ty prachy, co se jim sypaly do klína. Já v té době poslouchal hlavně Metallicu, Anthrax, Megadeth nebo Testament a ten náhlý úspěch flanelových košil jsem prostě nepobral. Ano, uznávám, že Smells Like… je kousek, který rozhýbá snad i nebožtíka, ale to je tak všechno. A za pár let si bossové našli jiné koně a naordinovali masám zase jiné opium…

 

sicky
16.07.2019 09:25

Vystihující recenze, zejména ohledně té práce producentů a zvukových inženýrů velký souhlas. Málokdo si totiž uvědomuje, že když chce kapela hrát "bordel", tak musí mít v první řadě výborný zvuk :)
A pak samozřejmě ta myšlenka o tom, že holky z diskoték se staly tehdy rockerky :) pro naši generaci zásadní fakt:))

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist