Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
12.07.2019 23:53

Oběma moc díky.

Pekárek: Toho kytaristu myslíš jako tip na poslech nebo hledáš někoho někam do kapely?

 

lukáš
12.07.2019 22:37

DarthArt :
Například desku Michaela Kocába - Povídali , že mu hráli. Jsou tam dvě staré písně výběru, ale v novém hávu. A dnes se hodně cení jeho spolupráce se Zuzanou Michnovou -deska Rány. Jestli se nepletu, tak na této desce i hraje Petr Roškaňuk. Vím, že složil i Minotaura, ale přiznám se nikdy jsem ho neslyšel .

To Stray :

Co takhle recenze na desky- Pražský výběr - Straka v hrsti, Výběr - Select, Výběr - Běr ??

 

Pekárek
12.07.2019 22:35

Darth: Čau:), začal bych klidně touhle deskou. Je tam všechno. Srdeční záležitosti taky nebudou špatné. Big Heads jsou výborní.

Ad Hladík a další, vůbec bych je nesrovnával. Hladíka, popř. Andršta mám taky moc rád. Pavlíček je mi asi nejbližší. Ve spojitosti s Pražským výběrem je mým letošním objevem jejich první album Žízeň (ještě bez Pavlíčka), regulérně mi spadla huba až na zem, jazzrock s přesahem do art rocku. Kocáb u mě stoupnul fakt hodně.

Kdybyste věděli o nějakém mladším (nadějném) českém metalovém kytaristovi, doporučte.

 

DarthArt
12.07.2019 21:42

Napadá mě, že od poslechu Pražského výběru 88 jsem vlastně od Pavlíčka systematicky nic neslyšel (náhodný zapnutí televize s pořadem Na kloboučku nepočítám). Můžete mi poradit, s čím jeho sólovým mám začít?

 

Stray
12.07.2019 16:03

Hned několik věcí, se kterými u Lukášova komentu nesouhlasím. Určitě si nemyslím, že by byl Pavlíček nějak zásadně horší než Hladík, každý má jiný a přesto osobitý styl. Asi tři roky nazpět jsem si koupil BOX se všema, tedy asi osmi CD BLUE EFFECTU od konce šedesátek po osmdesátky, není to špatné, spíše instrumentální hudba, art-rock by se dalo říct, ale je v tom spousta nálad zajímavých momentů. Na rozdíl od Pekárka jsem vždy poslouchal spíš PRAŽSKÝ VÝBĚR než STROMBOLI, no tak vždy - postupně jsem se spíš dostal do VÝBĚRU, až před půl rokem jsem si koupil tu digipack 2CD reedici debutu z roku 1987 od STROMBOLI a asi dvakrát to poslech, nebylo to zlé, tento víkend si to chci zopakovat, je tak strašně málo času na věci jako poslech hudby, čemuž vlastnictví hudebních stránek vůbec nepřidává, naopak. Co bych za to dal jenom poslouchat a nezaujímat k tomu všemu stanoviska. :-) Absurdní co? Jo a deska Běr rozhodně není slabá. Na Pošli to tam! se těším.

 

lukáš
12.07.2019 14:00

Pavlíček je výborný kytarista. Hladík byl ale lepší. Pavlíčka sleduju od alba Výběr - select. S kocábem byli oba velcí individua oba měli velká ega. Proto taky Výběr natočil tak málo alb, což mě hodně mrzí !! Když vyšlo album Běr, tak to bylo odně velké zklamání !! Prostě hodně hodně průměrné alubm !! O stromboli toho tolik nevím. Ale zamiloval jsem si píseň Ivanhoe, zpívají i Pavlíčkovi synové. Další píseň která mě zaujala byla Ó hory ó hory.

 

Pekárek
12.07.2019 11:56

Dík!
Josef: 80 % bylo ve hře, nakonec se mi začaly hodně líbit i zpívané věci a kytara v nich:), tak jsem to tam poslal...

 

Radek
12.07.2019 10:13

Výborná recenze!

 

Josef
12.07.2019 08:43

Pekárek:Výborná deska, i když bych dal spíše 80%.Moje oblíbená píseň je časy jsou zlý a skoro metalové dunění. Já mám rád radši Pražský výběr než Stromboli. Pavlíček je jeden z nejlepších kytaristů na naši rockové scéně ( ještě spolu už bohužel zesnulým Radimem Hladikem).

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist