Boomer Space


Diskuse ke článku : NIRVANA - Bleach
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
11.07.2019 17:12

Petras: Incesticide bude mít samostatný díl !!! Vyšlo to v mezidobí mezi Nevermind a In Utero sice jako kompilace singlů, rarit a pod., ale má to parametry normálního alba, tak to musíme rozebrat extra :)

Seriál má čtyři díly + bonus, takže: 1. Bleach, 2. Nevermind, 3. Incesticide + koncert v Readingu, 4. In Utero, speciál: MTV Unplugged Nirvana a Alice In Chains. Drž palce, ať se to podaří, vždycky je to loterie, co z člověka vyleze :)

 

Petras
11.07.2019 14:28

DarthArt: jasný, na tom se víceméně shodnem. Mně by zkrátka zajímal hlavně ten hudební vývoj. Jestli by se to někam posunulo a případně kam. Samozřejmě by to ztratilo veškerou tu auru a sílu celého toho příběhu. Z tohoto hlediska, je to skutečně naprosto "dokonalé":-). Ještě dotázek: incesticide nebyla normální řadovka, ale pokud se nepletu, nebyl to ani žádný posmrtný výběr, nebo ano? Samostatnou zmínku tu mít asi nebude, že?

 

josef
10.07.2019 21:37

Já se opravdu musím smát nirvana a zabít metal to je pěkná blbost. Nirvana sice nehrála metal,ale neměli k tomu docela blízko. Dnes jsem si pustil z cestou práce právě Bleach a musím říct není to tak špatná deska, ale víc než za 70% to nebude bohužel.

 

DarthArt
10.07.2019 18:19

Petras: Máš pravdu, už když jsem ten příspěvek psal, napadlo mě, že to není dobře :)

Jak by vypadala Cobainova tvorba dál, to je těžko říct, ale vždycky když zlomím hůl nad další a další vyvařenou legendou, napadne mě jeho věta "lepší vyhořet než vyhasnout". Škoda lidského života, ale z hlediska vyváženosti diskografie myslím skončili v úplně nejlepším okamžiku. Snad to nezní moc cynicky...

 

lukáš
10.07.2019 16:58

Od doby co je v muzice " vše vymyšleno " , tak se bohužel nezakládaj kapely, který by měli vlastní kouzlo. Pantera, Metallica, Blind Guardian, Queensryche a jiné přišli s novým stylem. Když se objevila Nirvana , tak všem spadla čelist. To je pravda. Ale o kolika albech se dá říct že bylo velkolepé ? Jen Nevermind. To je dnes kult. Kolik Nirvana má následovníků ? Ani jednoho !! Když zemřel kytarista Pantery , tak ho hodně lidí oplakalo . Protože byl svůj !! To Nirvana nikdy nebyla.
Ale jedno je jisté - kolik má NIrvana fanoušců, tolik má i antifanoušků.

 

Petras
10.07.2019 16:55

Super recka. Díky za ní.Těším se na tenhle miniseriálek:-) Dost by mě zajímalo, jak by Cobainova tvorba vypadala dál, nějaké věci mimo Nirvanu atd.To jsou však bohužel jen samé bezpředmětné kdyby.
PS: K totálně nesmyslným komentům nemá cenu se vyjadřovat...

 

DarthArt
10.07.2019 16:19

Díky všem.

Pokud by Nirvana dokázala zničit metal, pak celý metal nestál ani za vzdechnutí. Tisíce kapel, desítky tisíc alb, statisíce skladeb a miliony fanoušků - a to všechno zničili tři týpci v košilích? A jak? To jenom pár ultrakonzervativních rockerů má bebíčko, za které podle nich může Nirvana.




 

lukáš
10.07.2019 15:40

Pro mě osobně znamená Nirvana zlo v metalu. Ano, super píseň smells , nová odnož muziky .. Nikdy jsem nepochopil , čím je Nirvana tak skvělá. Jen zničila metal. Fetující Cobain. Po smrti z něj udělali média poloboha ??!! Takovej Hendrix je proti němu totální bůh, který ovlivnil mnoho generací !!!Nirvanu sem nikdy nepovažoval za super kapelu ..Tou přece nikdy nebyla !! Oceňuju Alice in chains. Dostal jsem od Nirvany knížku. Ani jsem jí nemohl přečist !! Další totální bůh je pro mě Cliff Burton !!! Tomu Cobain nešahá ani pod kotníky.

 

Sagi
10.07.2019 14:35

Souhlas s recenzí, parádní zatezkane riffy, silné refreny vyrvane Cobainovym chraplakem. Pro mne spíš metalova nez punkova deska, takovy spinavejsi předchůdce Nevermore (Seatlle je hold Seatlle :-)

 

Stray
10.07.2019 09:10

Neříkám, že se jedná o lepší kapelu, ale přístup, image i hudba NIRVANY je mě opravdu bližší než RAMMSTEIN.

 

Cyberolas
10.07.2019 07:35

Mám na mysli Nevermind...

 

Cyberolas
10.07.2019 07:33

Taky je příznačné, jaké měla ta Nirvanománie u nás zpoždění. Album bylo v rádiu v pořadu Gung HO na pokračování, hned se mi líbilo, ale neměl jsem o tom s kým pokecat, protože to nikdo neznal. A styl jsem tehdy definoval jako srážku Beatles a Sex pistols...

 

J.Rose
10.07.2019 02:42

rava: Nevermind

 

J.Rose
10.07.2019 02:41

Díky. Parádní a důležitá recenze. Nirvanu respektuji, ale rozhodně nepatří mezi mé top kapely. Ovšem to neznamená že bych seriál neocenil. Naopak těším se na Navermind.

 

josef
09.07.2019 22:06

Recenze skvělá tak jako už klasicky. Bleach muselo být pro lidi co milovali Nevermind trochu šokující. Deska to není špatná, ale pro mě osobně jsou dvě desky, které jsou mnohem lepší. To musel celkově být šok pro metalové fanoušky celá ta mánie kolem Nirvany.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist