Boomer Space


Diskuse ke článku : DEATH ANGEL - Humanicide
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

zdenos
01.07.2019 15:08

Divine defector je naprosto zničující skladba:) taková mi na minulým albu chyběla. Z nové éry DA zatím takto: 1) Dream calls, 2) Relentless retribution 3) Killing season

 

DarthArt
27.06.2019 09:33

No jo, jenže u mě už je to takový předsmrtný vzepětí. Na MAYHEM si asi vezmu dýchací roušku a tři lahvičky antibakteriálního gelu. Ale těším se, to zas jo.

 

Stray
27.06.2019 09:13

"Nejlepší doba, řetězy, zdivočelý výrazy, propocený metalisti v džízkách, hroziči tlačící se na sebe v hroznech u pódia..." ty ses taky rozjel, je ale fakt, že dneska ten zápal těm lidem v předních řadách moc nevěřím.:-)

 

DarthArt
27.06.2019 07:46

Jestli mě paměť neklame, tak já v nějakým antikvariátu s odstupem koupil Metal Attack věnovanej turné tehdy jedoucích kapel a muselo to být 87, protože: Reign In Blood Tour, Pleasure To Kill Tour spolu s Voivod, Fighting The World Tour a tak dále. Nejlepší doba, řetězy, zdivočelý výrazy, propocený metalisti v džízkách, hroziči tlačící se na sebe v hroznech u pódia - sakra práce!

Znalost cizího jazyka samozřejmě nebyla zapotřebí - obrázky šly stejně na zeď, i když, pravda, z Metal Hammeru a čehokoli zvenku se stříhat v žádném případně nesmělo !!!

 

Stray
27.06.2019 05:27

To já neumím také. Důležité bylo, že ten časák nejen že měl hezký obrázky, ale že mě poskytl vodítko, notičky k tomu, co je zásadní a na co se mám zaměřit. Nikde totiž nebylo psáno, že např. METALLICA má jen ta alba, které opravdu má, informace v tehdejší čsfr prostě nebyly. :-)

 

Meres
26.06.2019 23:40

To je super, ale keď neviem nemecky?

 

Stray
26.06.2019 18:00

spajk: Jo, to je ono, můj první německý časák o thrash metalu, staženo, díky.:-)

 

spajk
26.06.2019 13:36

Tady máte ke stažení ten Thrasher z 90 roku. Mám ještě další 2 speciály z let 91 a 92. Od Metal Hammeru byl i speciál s názvem Overkill z let 86 a 87. Tak příjemný čtení, borci!
https://uloz.to/!M64gKttCMOSM/thrshr-rar

 

Stray
25.06.2019 22:34

Metal Attack - myslím, že to byl pár let (asi 1988-92) speciál Metal Hammeru, dokonce si myslím, že britská a německá verze se lišila jen jazykem, jinak vše bylo úplně totožné. No a tenhle speciál Metal Hammeru měl svůj vlastní speciál nazvanej THRASH, kterej vycházel tak jednou za rok, vím že těch časopisů THRASH vyšlo jen něco mezi 4-6ti čísly v letech 1990-92. To mé číslo byla jednička. Další čísla už měla větší zastoupení death metalu a hardcore.

Zwiesel - jo podlouhlý náměstíčko z kopce, něco jako hodně hračkovej Václavák, když jsi stál nahoře u kašny a koukal dolu, takl ten krám byl nějak napravo a spíš v horní půlce, blízko byli nějaký západoněmecký uzeniny, pamatuju jak v tom devadesátým fotřík skrz výlohu čuměl, jak tam krájí nějakou metrovou šunku, nemohli jsme ho odtrhnout, prostě česká rodinka 1990, možná jsme měli chleby se salámem nebo sýrem v ubrouskách, možná řízky v alobalu, každopádně já si dovolil koupit jen ten časák, ale byla to pálka, určitě dražší věc než Metal hammer. Hrozná prdel když si na to vzpomenu, tím číslem jsem v autě mával tak nadšeně, až mě zepředu okřikli, abych nebránil otci v řízení. :-) Hrozný story, strašný vedro tenkrát bylo, pamatuju že jsme se tam koupali v nějakým jezírku za Javorem.

 

DarthArt
25.06.2019 17:29

Ve Zwieselu? Nebylo to v nějakým smíšeným zboží na náměstí? Já si tam totiž koupil svůj druhej Metal Hammer v životě ... ten předtím byl ale nějakej dovoz, takže vlastně taky první.

 

DarthArt
25.06.2019 17:26

Mám dotaz: METAL ATTACK byl samostatnej magazín nebo to byl název pro speciály METAL HAMMERU? Doteď jsem si myslel B, ale najednou si nejsem jist...

 

Stray
25.06.2019 14:14

Lukáš: Odpovím možná trochu obšírně, ale budu se snažit nastínit to podhoubí, z kterého vyvěrá přízeň k DEATH ANGEL. Act III jsem poprvé slyšel někdy na podzim 1990 ve svých patnácti letech a nepřistupoval jsem k té desce, jakože u ní chci měřit nějakou kvalitu, nesledoval jsem jak dalece se liší od ostatních apod., zkrátka a dobře mě bavila, přišla mi zajímavá, spojovala touhu thrashové kapely po technické dokonalosti (Seemighly Endless Time, Stop, Discontinued, Stagnant, The Organization...) s touhou po melodičtější rockovější fázónce (dva poloakustické maximálně výživné hardrockové fláky Veil Of Deception, A Room With a View). V té době si tohle málokterá metalová kapela lajzla. Celkově mám desku ve stejné škatulce jako Rust In peace od MEGADETH právě díky té originalitě, progresu, tenkému hlasu a upřednostnění preciznosti před thrashovým humpoláctvím, jaké bylo vyznáváno v Evropě. Většina lidí kolem už tenkrát vyznávala spíš humpoláctví (thrash po způsobu SODOM), já si rozšiřoval obzory přes americkou větev - technicky namáklé partičky s mnoha sóly a tenkým hláskem. V roce 1990 jsem zakouipil časák Special THRASH 90´ od Metal Attacku (na prvním výletě v Německu ve Zwieselu - asi červenec 90´), kterej se stal mou biblí. Bylo tam prostě všechno, profily THRASH kapel, začínající death metal, seznamy diskografií, skvělý fotky, příběhy těch kapel, plakáty SEPULTURA/SLAYER

zde https://www.rarerecords.com.au/store/magazines/metal-attack-thrash-tom-araya-on-cover/

i díky němu jsem objevil DEATH ANGEL, SACRED REICH a mnoho jiných, byla tam vždy dvojstrana u každé velké kapely (viz. třeba ty na obálce) a jednostrana u těch menších. Act III jsem si objednal od jednoho z šikovníků své doby, kteří nahrávali za peníze céda na kazety a rozesílali to po republice, objednal jsem si FLOTSAM AND JETSAM 90 a DEATH ANGEL 90, první mě kupodivu zklamali (vzhledem ke skvělé fošně 1988, kterou jsem už v té době znal), ale DEATH ANGEL se mě zalíbili. Kvalita je věc ošemetná, co je kvalita? někdo říká, že třeba Michal David má taky kvalitu. :-) Brzy jsem si koupil polskou origo alba The Ultra Violence 87´a pak následovala Frolic Through The Park 88, zas od šikovníka, tu jsem však už moc neposlouchal. V roce 1991 se DEATH ANGEL na 13 let rozpadli a pro mne zůstala ACT III jejich nejlepší deskou.

 

lukáš
25.06.2019 11:20

To Stray :
Recenzoval si Act 3. Chci se zeptat co je na této desce tak kvalitní ? Včera jsem byl ve skladu a přinesl jsem si Act 3. Teď mě čeká poslouchání této desky asi po 6 letech. Spíš mě docela baví Xentrix, či Bullet for my valentine - Poison.

To Carrion :
Mě třeba ani nechytla deska od Megadeth - Rust in peace. V 90. letech jsem si Rust in peace koupil na desce. Chytla mě tam jediná věc - Poison was the cure. Daleko víc se mi líbí Countdown …. Jinak mě drž palec. Odpoledne jdu poslouchat Act 3. Tak snad mě to chytí.

 

carrion
24.06.2019 20:51

A právě v době puberty vedle Metaliky a Krejtrů alba Death Angel obstála s naprostym přehledem

 

carrion
24.06.2019 20:47

Za mou maličkost první 3 alba Death Angel jsou kultovní fošny,na Tebe Lukáši dojem neudělala-holt každej to máme nastavený jinak

 

lukáš
19.06.2019 12:13

Death Angel jsem nikdy nepochopil. Sehnal jsem si první tři alba. Hlavně na Ultra violence jsem se moc těšil. Četl jsem že tuto desku složili 16 - tináctí kluci. Nenechala ve mě žádný dojem. V tom smyslu že bych se k ní vracel poslechama. Poté jsem si sehnal koncert a Thrash cumentary. Opět žádný dojem. Killing season - další deska na které jsem nenašel ani náznak, že bych se k ní vracel. Ano, desky maj kvalitu ale " žádné hity " . Humanicide jsem po druhé skladby přestal poslouchat. Myslím , že pokud v době mládí poslouchal posluchač Metallicu, Kreator tak prostě Death Angel neobstojí. Aspoň ne u mne. Ale pokud bych Death Angel objevil v mládí dříve než , než Metallicu a Kreator. Asi bych měl Death Angel na prvním, či druhém místě. Hned za legewndou Blind Guardian.

 


 

 

 

 

TOPlist