Boomer Space


Diskuse ke článku : DEATH - Symbolic
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Metalirium
06.07.2019 19:37

Skvost...pre mňa jeden z najlepších metalových albumov vôbec. Obal naplno vyjadruje obsah. Bonus je aj výborný zvuk...neskutočná radosť a úprimnosť, hudobný orgazmus.

 

david.ch
05.07.2019 22:01

Jednoznačně nejlepší Schuldinerovo dílo! Master Of Puppets 90tých let! Dokonalost a docela by mě zajímalo, jak by deska vyzněla s DiGiorgiem, který nahrál demo verze Symbolic.

 

racik
02.07.2019 11:46

Jo, na tomhle albu se sešlo všechno. Na jednu stranu jsou skladby propracované a komplikované, na druhou ale díky skvělým chytlavým riffům a melodiím vlastně poměrně přístupné a až hitové. Na rozdíl od jiných alb Death jsem tomuto přišel na chuť prakticky okamžitě. A má taky super produkci. Nic na tom albu za těch 24 let vůbec nezestárlo.

 

Alda
01.07.2019 19:37

100% !!!

... kdyby náhodu někdo neviděl, posílám odkaz na super koncert "SYMBOLIC The Ultimate Death Tribute! ... fakt dobré!!!

https://www.youtube.com/watch?v=QM_Bl0dh7ew

 

Norr
01.07.2019 11:32

Nejprve pochvala za pěknou recenzi. Sice jsem ji přečetl nějak rychle, takže krátká se zdála, ale má ideální představa o recenzi na tohle album je asi tak o rozměrech Ottova slovníku naučného ;o)

Tohle album jsem poprvé slyšel v době jeho vydání na nějakém rádiovém metalovém pořadu, snad rádio Jizera, fakt už nevím, kde ho moderátor přehrál snad i celé, to už si taky nejsem jist, každopádně jsem mu ihned propadl po tom prvním poslechu a to takovým zvláštním způsobem, kdy jsem pak již z originál mc každý poslech absolvoval s pocitem neskonalého hudebního prožitku a přece jsem to tak jakoby nechápal, jakobych se potkal s něčím, co jde trochu mimo mou mysl. V recenzi Stray píše o pocitu určité nadpřirozenosti, o snovém oparu, o abstraktci, surrealitě a neuchopitelnosti, což přesně vystihuje mé tehdejší pocity.
Z výše uvedeného by se mohlo zdát, že "Symbolic" je mé nejoblíbenější album Death. Ano i ne. Už delší čas mám celou tvorbu Chucka za komplet kvalitní a mám rád celý jeho vývoj, tak jak nám po něm zůstal. Kdybych měl přesto říci nějaké, z mého pohledu nej album, zvolil bych dvojici "Human" a "Symbolic".

 

Stray
29.06.2019 21:30

Já to mám v podstatě opačně než Vatutin, Symbolic mne dlouho nelezlo do vkusu, právě díky tomu jsem i v té lucerně chyběl, vlastně 1995 bylo takové to období, kdy jsem zrovna na death metal neměl moc chuť, posléze však začalo zasekávat drápky a růst, hodně růst. Z trojice Human, individual, Symbolic bylo paradoxně prostřední album tím, které jsem vzal hned a bez výhrad (asi ten LaRoque sehrál roli). To jen pro zajímavost.

 

J.Rose
29.06.2019 21:11

Symbolic mám též, jako jedinou desku doma. Mé první setkání, náhodný stánek na Masters of Rock před cca 12 lety. Totální nirvána a dle mého nejlepší album Death.
Jak tu někdo psal.... Každé recenzované album Death je pro někoho to nejlepší. Je to tak pro mě, jednoznačně Symbolic.

 

vatutin
29.06.2019 15:55

i po recenzi jsem znovu zkusil individal, v dobe vydani individual jsem mel takovy death time out, ze ktereho mne kdysi probral prave symbolic a koncert v lucerne. a mam to tak i dnes. proste muj death zebricek na bedne je 1. spiritual 2. leprosy 3. - 4. symbolic / human 😉

 

lukáš
29.06.2019 12:41

Symbolic mám jako jedinou desku doma. Sound ..jsem měl před dvaceti lety. Kromě symbolic mám doma ještě dvd od Death. Symbolic je deska která mě nechává chladným . Nevím, prostě mě nebere u srdce. Ale pokud se budeme bavit o symbolic, tak je předposledním krůčkem před vrcholem Death. To je aspoň pro spoustu kritiků Sound. ..

 


 

 

 

 

TOPlist