Boomer Space


Diskuse ke článku : DARE - Blood From Stone
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
27.04.2019 18:45

spajk: Hele, fakt díky za poklonu a ty další věci. :-) Poslední týdny se snažím z tématu vyždímat co nejvíc, snažím se alespoň ve svém hudebním záběru dát stránkám absolutně nejlepší možnou porci článků, i když si asi někdo může (a věřím že i bude) myslet, že právě v posledním měsíci tady něco chybí, jasně, i já mám ten pocit neúplnosti a bude záhy napraven. Jakkoliv ani jedna z pozvolných změn nebyla řízena mou vůlí, jsem akorát řidič týráku, NEZASTAVITELNÉHO!!!, VŠEHRNOUCÍHO!!!, kterému však také někdy nastanou určté malé komplikace, občas vyserou ostřikovače, sem tam zahapruje spojka, někdy píchnu kolo a jindy cítím zbytečnou vůli u posilovačů řízení. Nic naplat hair-metal story pomalu spěje do finále, ještě je před námi pět profilů kapel nebo sólo interpretů, neboť jsem zanevřel na třetí díl komet, jakožto souhrného cyklu, a všem jsem věnoval samostatný článek. Těch pět profilů proběhne asi takhle - dva budou na jaře LEE AARON (její alba mne ted doprovázela na výletě v Maďarsku) a STEELHEART, jeden v létě - LYNCH MOB, jeden na podzim - HOUSE OF LORDS a jeden plyšácký si nechám na vánoce - NELSON.:-) Myslím, že DARE pro mne asi neznamenají tolik co pro tebe, ale desku Blood from Stone považuji za hodně kvalitní ukázku dobového pomp metalu.
PS: Kapely jako LEATHERWOLF, ROXX GANG, LONDON, VINNIE VINCENT INVASION, NITRO, JUNKYARD, TREAT, TNT, XYZ, JETBOY, SHY, FEMME FATALE...a jiné, už zde rozebírat nebudu, nezajímaly mne vlastně nikdy, ani tenkrát a nezměnilo se to za celou dobu.
PS2: V souvislosti se současným psaním pompéznějších věcí v hair-metalu jsem často přemýšlel jaké jméno bych dal kapele, která by chtěla hrát co nejlíbivější a nejpompéznější hair-metal osmdesátých let, pořád jsem na to nemohl kápnou a pak se to konečně dostavilo...to jméno zní... BUCKINGHAM!:-) Pomalu abych šel shánět tu nejobjemější rokokovou paruku z let 1690-1710, ještě větší než měl císař Leopold při vypráskání Turků od Vídně nebo Lomikar když věšeli Jana Sladkýho Kozinu. :-)))) Ty krávo, skvělý, hebim se jak blázen ...BUCKINGHAM!!! Zapamatujte si to!:-)

 

spajk
27.04.2019 09:11

S blížícím se koncem vlasatého seriálu to tu poslední měsíc vypadá jak v ráji. Samé srdcové kapely (Giant, Badlands, KC) a základní stavební pilíře mého hudebního vkusu. Tuhle desku jsem v době vydání točil pořád dokola. To je perla. Dokonce má svojí stylovou sestřičku ze stejného roku. Blood on the Bricks od Aldo Novy. Stejná kvalita, stejný žánr. Třeba se tu taky ještě objeví.
Krásná práce, Honzo!

 


 

 

 

 

TOPlist