Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

S.C.A.Lytch
12.03.2019 22:05

To je stejně sranda jak to má s tou oblibou posledních alb každý jinak.
Když to vezmu od Octavaria nahoru tak to mám teď takto:

1. Distance Over Time
2. Dream Theater
3. Black Clouds and Silver Linings
4. A Dramatic Turn of Events
5. Systematic Chaos
6. The Astonishing

Jinak celkově považuju za nejlepší Falling Into Infinity.

 

Dr_Sten
12.03.2019 21:52

Po několika posleších jsem vždy došel k poslední písničce, u které jsem si říkal: "Tyjo, to je fakt dobrý song, konečně něco zajímavého." m/
Po pár dnech jsem zjistil, že je to jen bonusový song :-(
To mluví za vše, ohledně současných DT.

Jako významné plusy alba vidím přímočarost, krátkou stopáž (dlouhá alba mi nevadí, ale po The Astonishing to potěší), snaha o moderní progmetalový výraz a zvuk bicích.
Jasné mínusy jsou obligátní bicí bez citu, přeefektovaný zpěv a vykrádání sebe sama.

Kdybych měl album srovnat s ostatními plackami této dekády, tak si myslím, že se to začíná zlepšovat. ADTOE bylo super album a po BCASL ideální nástupce, v DT spadla kapela na úplné dno. Snaha o rockoperu TA mi moc nevadila, jen mě štvalo, že to nedotáhli do konce (oslovit více zpěváků, vytvořit dramatickou scénu a hrát to jako divadelní představení, vypustit výplně typu pi**idního zvuky kovové bulvy).DOT bych tak zařadil někam mezi ADTOE a (blíže k) TA.

Portnoy byl sice bubeník, ale hlavně to byl muzikant s invencí a v kombinaci s Petruccim a Rudesem to sedělo (hlavně je dokázal držet na uzdě :-D ).
Nyní by se mě líbila vize, kdy DT začnou zkoušet nové věci a experimentovat, např. zjemnit metalový zvuk do rockového zvuku, začít skládat i v jiných formách než jen furt písňové formě (třeba v sonátové, metalovou fugu, aj), využívat víc kontrastu, zabrousit do jiných žánrů, nebo jednoduše zpomalit atd. Od studovaných muzikantů čekám prostě víc ....

 

Pekárek
12.03.2019 20:21

Jasně, na Subeera je docela spoleh;) Určitě ji zkusím prozkoumat hlouběji.

 

S.C.A.Lytch
12.03.2019 20:11

Zdravím,
mně novinka zrovna sedla. Dle mě je to nejlepší materiál od Octavaria.
Za zbytečné považuji to věčné srovnávání s Images and Words, kde zní bicí jakopapírové krabice :)
Natočili výborné desky, dobré a slabé. A tahle je dobrá. Ale to je samozřejmě jen můj názor.

 

Pekárek
12.03.2019 20:08

Imothep už to tady někdy vysvětloval. Byl to mocný spoluproducent. Dej si třeba studio report k Systematic Chaos. LaBrie by mohl odejít, to by bylo fajn:) Ostatně poslední desky DT mluví za vše, prázdno...

 

Meres
12.03.2019 19:59

Čo máte stále s tým Portnoyom? Veď to bol len bubeník. Bum-čvach, bum bác, chápeš? Keby odišiel LaBrie alebo Petrucci, to by bol problém!

 

Pekárek
12.03.2019 19:28

Já jim toho Portnoye nemohu odpustit a oni mi to naštěstí ulehčují:) Podle náslechů zatím souhlas s Hooyou. Na druhou stranu, jeden můj kámoš mi to docela chválil a teď ty Subeere:)

 

Hooya
12.03.2019 18:38

Rozplývat se nad novodobou tvorbou této kdysi fenomenální bandy je dle mě stejné jako skákat hurá nad nejnovějšími počiny GAMMA RAY. Další naprosto zbytečná deska, která aspiruje na titul: Sterilita roku. Na neotřelé motivy zcela vybrakované album. Slabých 50% za řemeslo.

BTW Myslel jsem si, že je třeba chyba u mě, ale když v přehrávači navázalo Images and Words, tak jsem věděl, že tomu je jinak. Prostě bylo dobře, už není.

 

devin
12.03.2019 09:08

Presne!

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist