Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
18.03.2019 09:31

Já tu kapelu Nymphs refelktuju už od roku 1993, kdy vyšel Direkt: Encyklopedie Kerrangu, kde si ze zpěvačky dělali prdel, ta kapela se objevila i v kriminálce z roku 1990 - "Špatný vliv", hlavního záporáka tam hrál i záporák z Wayneova světa Robert Lowe, tuším že se jmenuje ten slízek. Náhoda tomu chtěla, že jsem v zapadlém antikvariátu nalezl a ihned koupil jediné CD Nymphs za asi 90,-Kč, původní kousek od Geffen.

 

Kelly
18.03.2019 08:55

Stray: Teda je to s tebou fakt objevování zapadlých diamantů :-) Jenom bych Nymphs spíš řadil i stylem hudby do grunge scény, než glam. Použiji příměr Hraboše z Bigbítu- zpěvačka byla glam ale zbytek skupiny byl grunge. Ale hudba skvělá :-)

 

Pekárek
22.02.2019 23:30

Blbě jsem to uvedl, zaregistroval jsem jen třetinu:)- Love/Hate,Dad a EverY MN. Z ťěch chystaných všechny, něco mám i doma.

 

Stray
22.02.2019 23:22

Jo? Tak hlavně si pusť všechny klipy, některý jsou jen pod odkazem v textu, nikoliv vystavené mezi odstavci v článku. Co za kapely z těch osmi jsi neznal? Původně jsem tam chtěl dát ještě SAIGON KICK a MOTHER LOVE BONE, ale deset to už by bylo moc, navíc na jediné album MOTHER LOVE BONE budu v březnu psát recenzi a na SAIGON KICK třeba někdy dojde samostatným profilem, stejně jako DAMN YANKEES, KINGDOME COME, THUNDER, BLACK CROWES, času snad je ještě dost. Cílem bylo vypíchnout to částečně spojené se sleazy rockem, ale už hledící tak trochu vpřed - roky 1990 a 1991 už neměly nic společnýho s tím klišovitým kudrnatým stylem plným klišé a hulákáním rákénról (ty vole z toho je mi zle):-), a proto právě ty úplně klasické hair-metály, co jsem zde dosud nepsal (jsou vůbec nějaké?), nemám potřebu rozpitvávat (teď myslím takové ty kapely jako FEMME FATALE, SHY, TRIXTER, TNT, XYZ, ...to mě fakt nic neříká, a nechci se u toho zastavovat, nebaví mě to). Zde se trochu vyjímá kapela THE NYMPHS, což je klasický alternativní rock s hitovým potenciálem, taková líbivější předzvěst HOLE, či naopak hrubší verze 4 NON BLONDES nebo GARBAGE či ELASTICA, jenže v roce 1990 ta kapela byla spjatá se scénou L.A. a nikdo nevěděl kam jí nalepit, o nějakém alternativním rocku model 1994 nikdo ani nepřemýšlel, a proto z pohledu 1990/91 sem THE NYMPHS patří. V posledním díle budou určitě: BADLANDS, BLUE MURDER, STEELHEART, GIANT, DARE, NELSON (to bolí), HARDLINE a BAD ENGLISH (ta kapela jen jako odstrašující případ). Asi nejslavnější kapelou, co zatím opomíjím, jsou zřejmě HOUSE OF LORDS, prostě je zatím moc neznám, případně se časem udělá samostatný článek, pokud na to budou mít, ale moc tomu nevěřím. :-) Chci jen říct, že mě přijdou stokrát smysluplnější kapely jako LOVE/HATE, VAIN nebo DANGEROUS TOYS než nějací nositelé rokoko paruk, co zní všichni stejně, stejně blbě.:-)

 

Pekárek
22.02.2019 22:31

Uf, opravdu výživné, minimálně třetinu kapel jsem ve své době ani nezaznamenal.

 


 

 

 

 

TOPlist