Boomer Space


Diskuse ke článku : RAMMSTEIN - Reise, Reise
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Josef
09.02.2019 20:34

DarthArt:To jsem nevěděl, že jsi byl přitom a docela koukám. Úplně kultovní video ty se nezdas teda čekám co dál z tebe vypadne.

 

DarthArt
09.02.2019 17:35

Razak: Velmi zajímavé vzpomínky, díky. Když budou další, budu rád.

Josef: Byl jen jednou, na takovým zvláštním. Bylo to natáčení skladby "Feuer Frei!" do filmu xXx a následného videoklipu. Pořád dokolečka jedna skladba z playbacku. Ale R+ byli originál, pařil jsem asi dva metry od Lindemanna :)

 

josef
09.02.2019 16:25

DarthArt: Mě by zajímalo jestli si někdy viděl Rammstein naživo a co říkáš třeba na Emigrate(projekt Richarda).

 

josef
09.02.2019 16:21

Za mě víc než 70% tahle deska nedostane, i když je to první album co jsem od nich před lety slyšel. Mutter vždy bude lepší jak písněmi tak atmosférou za tím si stojím.Reise,Reise je jejich komerčně nejúspěšnější deska hlavně díky singlu Amerika, který je jestě víc proslavil.

 

Razak
09.02.2019 15:54

Své fanouškovské období před Reise, Reise si pamatuji velice dobře dodnes. Vydání alba předcházel obrovský hype a hlad po veškerých informacích, které se daly kdekoliv vypátrat. Jedna z nich byl například seznam skladeb s úryvky textů. Některé skladby ze seznamu se pak objevili na Rosenrot, některé pak ve více či méně přepracované podobě ještě později, jiné nikdy. Česká internetová R+ komunita se tehdy z již prakticky mrtvého, ale legendárního českého webu Schwarzes Glas přesunula na tou dobou již etablovaný Rammsteinfan.cz (tehdy ještě na doméně .tk, ještě před tím pod názvem Rammstein webs(h)ite), do kterého jsem v první etapě jeho existence spoluvytvářel obsah. K tomu všemu ještě chatovací místnost na xchatu, která existovala snad ještě z období před Mutter, a scházeli se na ní právě fanoušci spojení i s těmito dvěma nejvyraznějšími fanouškovskými weby. Pak přišel první blesk předznamenávající bouři v podobě Mein Teil. Úder přesně mezi oči naznačoval velké věci, i když přecijen se ve skladbě skrývalo cosi, co tak úplně nesedělo do předchozí kapelní tvorby (nedokážu popsat, přesně co), ale to se dalo říci o začátku každé další etapy Rammstein, takže se čekalo co přijde dál. A v tom Amerika - všechno špatně. Text je sice krásně kousavý, ale pouze text dobrou skladbu nedělá a Amerika je bohužel hudebně nejspíš ta největší blbost, co kdy Rammstein udělali. Následovalo celé album a s ním i určité zklamání. Tehdy deska nesplnila vysoká očekávání a celkově dost propadla. Místy dost divný zvuk bicích, zvláštní / divná dramaturgie, a prakticky absence alespoň jednoho rychlejšího nářezu.

Dnes s odstupem času se dá říci, že Reise, Reise dozrálo, ale i přesto nedosahuje kvalit prvních tří desek. Ve výsledku jsem za desku tak jako tak rád, především proto že v období po Mutter si kapela prošla velkou existenciální krizí a nechybělo málo a mohlo také zůstat pouze u prvních tří zářezů. Za mě je Reise, Reise dnes za 70 %. V době vydání to bylo možná někde kolem 50 %.

Rád bych zmínil živák Völkerball, který sice vyšel až po Rosenrot, ale byl nahrán na tour k Reise, Reise (na kterém tehdy v Praze proběhlo moje první koncertní setkání s R+). Živák bohužel nedosahuje kvalit Live aus Berlin, hlavně proto, že Till byl tehdy nachlazen a je to hodně slyšet. Každopádně ale zachycuje nové skladby v živém provedení, novou show a jako dokument tohoto tour funguje naprosto skvěle.

 

Vatutin
04.02.2019 12:53

No já k tomu přistupuju vysloveně fanouškovky ... prostě za novou desku budu rád, mě nevadí ani popletený Rosenrot. Před časem Tillova solovka i loňská novinka Emigrate celkem potěšily, takže to nějak dopadne. Daleko více mě vadí přístup kapel jako třeba System of a down, kdy tak dlouho člověka obtěžovali vlastními ego_problémky, že už jim na cokoli sere bílej tesák. A ono je to mnohdy složité, co se v době vydání zdá jako průser, může obstát (viz Mutter i Reise) a naopak, jsou desky u kterých se metaly 100% hodnocení a za půl roku o nich nikdo neví. Takže se těším ! :)

 

josef
04.02.2019 09:30

Já mám taky trochu obavy jak dopadne nová deska od Rammstein jestli to bude průser nebo naopak skvělá deska.Tillův nový song je fakt kravina to snad ví každý.Tohle by pod značkou Rammstein nemohl vydat.

 

zdenos
03.02.2019 20:34

co se týče skladby ramm4, je to celkem obyčejná odrhovačka.

Nicméně se mi v ní líbí jeden verš, a to:
Bestrafer sein,
Liebe ist für alle da
Bück dich, Amerika :)

 

DarthArt
03.02.2019 19:36

Díky za doplnění, remixy už se do recenzí fakt nevešly. Ale je s podivem, kolik slavných muzikantů i z úplně jiné branže pro ně remixy dělalo. Bylo by to na samostatnej článek...

Jsem hodně zvědav, jak to v US dopadne, Ramm4 žádnej velkej zázrak nebyl a Mein Land je vyloženě ostuda. O blbostech typu Fick Fick Mathematik se radši ani nezmiňuju... uvidíme.

 

Vatutin
03.02.2019 15:12

Podobně jako Mutter, deska za 100, kterou prověřil čas. Stejně jako u Mutter stojí i zde za zmínku i singly, kde jsou zajímavé kooperace. V období Mutter např. Clawfinger, Edlund, tady Pet Shop Boys nebo Ohne dich Nina Harker´s Laibach remix. Každopádně chlapci jsou v Santa Monice a novinka se blíží :)

 

Demonick
02.02.2019 12:36

Po fantastickom Mutter pokračujú Rammstein v ďalšom prieniku do celosvetovej hudobnej smotánky a vďaka mnohým hitovkám sa im to darí priam náramným spôsobom. Ako i v prípade spomínaného predchodcu, aj tu je prvá polovica (+ skvelá Ohne Dich) priam bezchybná a pecka strieda pecku, no zvyšok ako Morgernstern, Stein Um Stein, Amour sú už o maličký chlp slabšie, resp. nie tak návykové. Preto bude hodnotenie rovnaké ako u Mutter, teda veľmi silných 9/10

 

zdenos
02.02.2019 10:22

tak zde se pro mě najdou i slabší kusy - Dalai Lama, Morgernstern, ze skladby Moskau taky nejsem nějaký nadšený. Jde ovšem o desku, která je snad ještě lépe zpracovaná pro masy a pro TV, rádia, než předchozí Mutter.

Keine lust, Mein teil, Los, Ohne dich - neoddiskutovatelné pecky, R+ navždy legendy. Témata textů rovněž kvalitní. Díky za další pokračování seriálu.

 

Danny7th
02.02.2019 09:34

Mé nejoblíbenější album od Rammstein. Výrazně zde podladili kytary, čímž se mi přesně trefili do vkusu. Že by inspirace St. Anger nebo Toxicity? Je pravda, že Drop C ladění bylo v té době velmi populární. Každopádně až díky riffu v Kaine Lust, jsem tu kapelu začal mít opravdu rád...

 


 

 

 

 

TOPlist