Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
01.02.2019 13:56

Jo tak agroferťáckej? :-) Především je směšnej a dětinskej, připomíná mě ilustrace v knížkách z prvního stupně základní školy.

 

Subeer
01.02.2019 13:44

ACCEPT s bizonem je správně agroferťáckej. "Death Magnetic" má svý kouzlo.. mám to v tom prostříhaným digipacku a jsem hodně spokojenej... opěť něco, co zaujme, ať už v jakým slova smyslu

 

Stray
01.02.2019 13:09

Za nejhorší metalové obaly považuji kreslené s nějakou rozzuřenou zvířecí obludou - třeba jako předposlední deska ACCEPT s tím bizonem. Černá METALLICA mě vůbec nevadí, to obal Death Magnetic je daleko, daleko horší.

 

Subeer
01.02.2019 12:59

Jo v pohodě, mě připadají obě kapely jako cirkulárky, ale každá s jinou velikostí kotouče. No a k těm obalům. No těď mi vlastně dochází proč nepouslouchám černé album od METALLICA, nemám ho ani na Mp3, jeho obal opravdu stojí za prd.

 

Stray
01.02.2019 12:50

Jenže BLOODBATH v sobě mají takovou tu old-school-swerige říznost, ty chlapci plní podobný recept jako SATYRICON, akorát že ty VENOM, CELTIC FROST, BATHORY, MOTÖRHEAD a SODOM stáčej víc do death metalu, kdežto u MALEVOLENT CREATION bych měl asi pocit, že to je další kapela z čeledi MORBIDANGELOVSKO-IMMOLATIONOVSKÉ provenience. On už obal desky napoví, jak si který hudebník stojí s vkusem! A ten od floridských je špatný, hodně špatný.:-)

 

Subeer
01.02.2019 12:39

Stray: poslouchat MALEVOLENT CREATION je podobný "martyrium" jako poslouchat BLOODBATH. Takže děcka ničeho se nebát a buďte na chvilku brutál jo.

 

Valič
31.01.2019 23:37

Za poslech ta deska určitě stojí, ale řekl bych, že i v rámci death metalu teď vycházejí i zajímavější věcí:

https://www.youtube.com/watch?v=DS8CtbFPZfA

 

Pekárek
31.01.2019 21:16

Hezké, vtipné a výživné jako vždy. Album si určitě seženu. Jen ten Swanö mi dělá vrásky:). Jím ošetřená alba jsou v mixu většinou dost dobrá, ale vytrácí se tam tvrdost.

 

Stray
31.01.2019 19:58

Sound Of Playground Fading je dobrá věc, nechal jsem si jí taky z jiného důvodu, je to připomínka na druhý Sonisphere, kde jsme si se Sickym v Praze na Výstavišti jejich set k téhle desce velmi užili (stejně jako KORN, KREATOR, CAVALERY, MASTODON a já sám pak i IRON MAIDEN, protože Sicky před jejich setem odešel domů):-) mám s tou deskou spojené prostě jedno krásné odpoledne s prvotřídní metalovou hudbou v Praze léta páně 2011.

Reroute the Remain je zas první deskou, která mne od IF vyloženě chytla, ty před tím jsem si sehnal ze setrvačnosti a nikdy jsem k nim neměl vztah. Come Clarity byl silnej materiál, kapela znovu přitvrdila, ale nebyli to ty melo-deathový kejkle, ale pořádně robustní industriálně-metalcoreová řacha, navíc tu a tam s chytlavým potenciálem. Po té uniformní sračce Soundtrack to Your Escape to byla vzpruha.

 

devin
31.01.2019 19:55

growling neviem stráviť, ani po rokoch /a fakt som sa snažil/...sypanice tiež skoro omrzia ... ked si chcem vyčistiť hlavu pustím si Sectioned album z 2018, Annihilated, poznáte?

 

josef
31.01.2019 19:41

Stray: Tak In Flames , třeba nový singl je docela dobrý.Sound Of Playground Fading mi přijde jako jejich nejlepší a nejhitovější deska. Je pravda,že oni jsou z těch kapel neznámější.

 

Stray
31.01.2019 19:41

I v tom old-schoolovém pravém deathu to mám kapelu od kapely, album od alba, nejde říct - všechno tohle už neberu, ale ta indicie, že něco má jen velmi těžko rozpoznatelný vrcholný místa, pak je jasný, zvlášť pro mne jako pro "songaře" (mám prostě rád alba, kde jsou songy, co stojí neochvějně sami o sobě, ne jednolitý třičtvrtěhodinu trvající atmosférický zvukovovo-tlakový pásy), že to bude problém. Třeba "Leprosy" od DEATH ty stěžejní místa má, "Spiritual healing", "Human" také, nejstarší alba OBITUARY samosebou, MORBID ANGEL s Vincentem, to všechno beru, ale uniformní náklep, kterej je death metalem jen proto, aby byl death metalem? Ne to fakt ne. Já si prostě potřebuju písničku když ne přímo zapískat, tak aspoň přehrát v hlavě.:-) Navíc ty old alba jsem si oblíbil v náctiletém věku, těžko se budu v takřka čtyřiačtyřiceti snažit o pochopení SUFFOCATION. :-)

Melodickej death-metal není polehčující okolnost, naopak. :-) Nemám k němu vztah, nemám ho v krvi, do mých osmnácti let ten styl prakticky neexistoval. Ten styl rovněž neberu jako komplexní věc, ke který zastávám buď pozitivní nebo negativní postoj. něco se mi líbí, něco docela líbí a něco nemusím, obecně to není můj šálek, ale mám všechny cd od SOILWORK v tomhle století, tedy mimo prvních dvou alb a tu kapelu beru jako nejlepší, pak jsou asi AT THE GATES, následují DARK TRANQUILLITY a IN FLAMES (od těch jsem měl do minulého roku vše od Whoracle po současnost, ale kromě čtyř alb jsem to prodal, protože mě to nebavilo - ty čtyři věci, co jsem si nechal jsou Reroute the Remain, Come Clarity, Sound Of Playground Fading a Siren Charms, to jsou alba, u kterých mě ještě pořád trochu baví ten jejich program poslouchat, ostatního jsem se zbavil, další věci mě víceméně nebaví, nemám potřebu se v tom rochnit, přijde mě to všechno na jedno brdo.

 

josef
31.01.2019 18:46

Stray: A co třeba melodický death metal? I když to je takové sporné označení.

 

Stray
31.01.2019 14:53

Když jsem si recenzi během včerejšího zakládání četl, tak jsem dospěl k závěru, že je to přesně ta hudba, kterou vůbec nechci slyšet a která u mě už prostě nemá místo, prostě ESENCE VŠEHO CO NECHCEŠ! :-)

Věta...

"Sveřepé vyznění jeho formace obrazně hodně připomíná silové pojetí hry jedenáctky, jenž nenabízí příliš mnoho fotbalové krásy, ale naprosto fascinuje svým maniakálním ježděním po hrací ploše."

...nebo...

"Prakticky konstantní ultra rychlost všech jedenácti sypaček jako by měla jediný úkol, a to stůj, co stůj docílit maximální možnou hudební brutalitu. V této smršti zběsilé energie není jednoduché najít a upnout se k nějakým záchytným, zajímavějším a hlavně zapamatovatelným okamžikům. Určitě se vyplatí mít k poslechu booklet s texty, kde v závorkách dávají znamení „pozor sólo“, protože není zas tak těžké tyto party prošvihnout."

...mluví za vše. .-)

 

Valič
31.01.2019 14:35

Neříkám, že je ta deska špatná, jen se mi zatím nezdá tak dobrá jako těch pět, které uvádím níže (těm bych dal možná i 90%). Zbytek diskografie moc naposlouchaný nemám, ale nemyslím si, že by ta kapela někdy vydala nějaký vyslovený propadák. Ve všech případech bych minimálně 70% dal. O tom, jestli jsou Malevolent Creation v rámci klasického death metalu lepší druhá nebo slabší první liga, by se dalo asi dlouze diskutovat, ale je pravda, že minimálně první dvě řadovky bývají řazeny k největším klasikám žánru (mě osobně jejich spíše thrash metalový debut zase až tak moc nebere, Retribution považuji za výrazně zdařilejší). Skupinu bych ale rozhodně nestavěl na stejnou úroveň jako třeba Death, Morbid Angel nebo Entombed.

 

Subeer
31.01.2019 13:52

Valič: Já mám všechny jejich desky kolem 70-80%, jenom těm 3, co jmenuji, že mě neberou bych více než 60% nedal. Tahle deska určitě poroste, dej jí více času. Je kurefsky rychle zahráná, ale ty skladby už kvetou. "Retribution" je stará dobrá Florida, a poměrně i rozmanitá. Třeba "Warkkult" jsem svýho času hodně až navýkově užíval.

 

Valič
31.01.2019 13:08

Pro mě zatím spíše lehčí zklamání, zejména ve srovnání s vynikající předchozí řadovkou. Novinka je pouze "celkem dobrá", ale těch 70% bych jí také dal (v mém případě je to ale relativně nízké hodnocení). Můj Top 5 by momentálně vypadal takto:

1. Retribution
2. Dead Mans Path
3. Envenomed
4. The Will To Kill
5. The Ten Commandments

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist