Boomer Space


Diskuse ke článku : RAMMSTEIN - Mutter
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
29.01.2019 20:22

DarthArt: Já bych Mutter, Reise, Reise i Rosenrot klidně těch 100% taky dal. Ty ostatní desky mě až tak moc neberou, ale je pravda, že já do jejich cílové posluchačské skupiny asi moc nepatřím. :-)

 

josef
29.01.2019 19:41

DarthArt: Já jsem rád , že máš na Lifad jiný názor a teším se na recenzi.Ten seriál je výborný.Tahle deska jim otevřela cestu k masovému úspěchu a na stadiony.

 

Razak
29.01.2019 17:34

No, v zásadě moc remixy nemusím a víceméně nejlepší mi z těch všech věcí, co na singlech vyšly, přijde Eskimos & Egypt remix skladby Rammstein, který občas hráli i živě. Jinak to zase až tak úplně za zmínku imo nestojí.

Já mám zase Reise, Reise úplně nejníž z celé diskografie, pak o něco výše Rosenrot, který ale stále nedosahuje kvalit první trojice. S LIFAD pro mě naopak přišel návrat k top formě, vlastně pro mě úplně klidně opět 100 %.

 

zdenos
29.01.2019 15:03

tak ten LIFAD není zas tak katastrofální hodnocení, tou sedmičkou :) asi bych to tak taky viděl, rozhodně se na tom albu najde i něco zábavného, ale třeba ve srovnání LIFAD vs SKILLS in Pills se mi líbí spíš ta prasácká projektovka:) třeba bude druhé album Lindemanna o to větší propadák, uvidíme

 

DarthArt
29.01.2019 12:54

Ony by byly zajímavý i ty různý remixy ze singlů, dělali je často velmi významní muzikanti, jenže tahle délka článku už je naprostý maximum. Spíš bych chtěl psát o trochu kratší, ale u Mutter to prostě nešlo. Reise Reise bude asi malinko stručnější, přece jenom. Ale asi dostanu od hodně lidí za uši, protože já RR i Rosenrot mám jako 100 % záležitosti a naoppak LIFAD tak na 70 %, s čímž jsem asi úplně osamocen. Ach jo :):)

 

Razak
28.01.2019 23:49

Rammstein jsem začal poslouchat právě v éře Mutter, resp. mezi vydáním singlů Mutter a Feuer Frei!. A pro mě nejmladší kus z úvodního albového triptychu opět za 100 %. Podobně jako Herzeleid i Mutter chytne hned od začátku. Tentokráte za pomocí smyčců, aby následně nastoupil drtivý úder. Celá deska pak skvěle jede až do posledního naléhavého vydechnutí. Právě z poslední Nebel (a taky ze Spieluhr) mám místy z kytar pocit atmosféry alá Alcest. Oproti Sehnsucht bych řekl, že ubylo o něco elektroniky, naopak se nově objevila trocha koření v podobě orchestrálních pasáží. Kytary opět s o něco kulatějším zvukem, ale pořád tnou do živého. B-sidovku Halleluja přeskočím, protože o ní bude ještě zmínka na konci seriálu (tedy snad?). Ale určitě bych rád zmínil coververzi Pet Sematary, která v živé verzi vyšla na singlu Ich will a zpívá ji Flake a jako hosté se zde objevují právě dva členové The Ramones, Jerry Only z Misfits a taktéž kompletní (asi?) Clawfinger. A bez zajímavosti imo není ani industriální suita 5/4, která byla hrána jako intro po většinu Mutter tour a ve studiové verzi vyšla právě na singlu Mutter. Což mi připomíná, že nám všem ještě stále kapela dluží oficiální záznam právě z Mutter tour - doufám, že se ho při nějakém výročí dočkáme.

 

Sulphur
28.01.2019 13:14

na druhu stranu na onom koncerte ACDC som vtedy bol a v kombinacii s Rammstein to pre moje 15 rocne ja bol splneny sen :)

 

Sulphur
28.01.2019 13:11

pre mna je toto najviac 60%..po prvych dvoch albumoch je toto pre mna zosup dole, Mutter sa v podstate snazil len vyvarit to najlepsie z Herzeleid a Sehnsucht s bombastickejsou produkciou, ale songy tu podla mna kvalitativne vyrazne zaostavaju.

 

Fenris 13
28.01.2019 08:15

Pro mě rozhodně nejlepší album Rammstein. Skvělé melodie, přitom stále tvrdé a drsné jak rána litinovou trubkou do hlavy. Sonne, Mutter a absolutní hymna Mein Herz brennt, to se nikdy neomrzí.

 

Demonick
27.01.2019 08:56

Vďaka za ďalší výživný článok, hoci pre mňa tentokrát trochu pridlhy :)
Btw, môj úplne prvý Rammstein, kde som ako cca 12 ročný vstúpil do sveta gitarových hitoviek, ktoré ma chytili a od vtedy už nepustili.
Album ako taký ma iba jedinú chybičku, a to že po šestici bezchybných vecí prichádza citeľný kvalitatívny skok dolu a od "Speiluhr" to už nie je taká perfektná jazda.
PS: úvod "Rein Reus" je celkom dobrá vykrádačka "Du Hast"
9/10

 

J.Rose
26.01.2019 20:46

Když vezmu jejich top 3 tři nej alba, což jsou pro mě právě ty první tři, tak tohle mám na třetím místě. Jinými slovy - pořád ještě velmi dobré.

 

Zdenos
26.01.2019 19:33

První půlka alba je to nejlepší z jejich kariéry. Zbytek o mnoho nezaostává. Skvělý zvuk a povedené hity ve variabilní formě: nejen řezačky, 90% a 1. Místo v dg R+

 

Josef
26.01.2019 16:13

Mutter to je skvělá deska narvana hity, ale i trochu skrytými písněmi jako Spieluhr( teď když vím o čem je mrazí mě z toho).

 


 

 

 

 

TOPlist