Boomer Space


Diskuse ke článku : RAMMSTEIN - Sehnsucht
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Demonick
19.01.2019 12:41

V porovnaní so skvelým debutom je teda pre mňa Sehnsucht o dosť slabší a zároveň i menej obľúbený materiál, ktorý si však vždy drží vysokú úroveň. 7/10

 

Subeer
19.01.2019 12:34

Díky za seriál, který mě opravdu dotlačil k tomu, že jsem poprvé doposlouchal jejich dokonce dvoj album – živák z Paříže. Sice se jejich posluchačem asi teď zase nestanu, ale podobně jako u KORN se k tomu nějak mentálně přibližuji. Počítám, že před důchodem se mi to začne líbit. Zajedu do Berlína do R+ store, až zas budou ohlašovat otevírací dobu, čas na to budu už mít, koupím ne sebe nějaký cool hadry a R+ velocipéd, no a radikálně změním svůj životní styl.
K R+ mám stejně jako KORN respekt, ale co se týče hudby, tak ta je pořád v jakém si travestitnim módu, to je špatně se do ní dostává, nebo vůbec nepřitahuje.
Ale počtení hodně zajímavý, opravdu jsem žil v představě, že jsou vedlejším produktem nějaké utajované továrny na steroidy v DDR, třeba u města Jena.
Je opravdu vidět jakým jsou R+ fenoménem, opravdu bych se je nebál dát do lajny s METALLICA. Několik lidí, kteří poslouchají rádio IMPLUZ je mě zeptalo jestli se mi taky R+ líbí. Musel jsem vypadat jako blb se svým metalem, když sem jim řekl, že jejich hudbu vlastně ani neznám.

 

DarthArt
19.01.2019 11:38

Třeba když Špulák psal, že jakási grungeová kapela umí narozdíl od Metalliky hrát...

Moje řada taky skončila v popelnici, ještě si pamtuju ten akt. Byly to stovky časopisů, i SParky, RR, fanziny, jsem vůl. Holt jsem si tehdy myslel, že už jsem vyrostl a metal/rock je minulost. :)

 

Pekárek
19.01.2019 11:32

Špulákovský svět, no někdy mě dost vytáčel:) Ale zpětně v poho. Bohužel jsem je vyhodil. Nebylo místo...

 

Ondrush78
19.01.2019 11:10

Bang! Big Beng! byl absolutní kult...každý čtvrtek (později obtýdeník)nesmírné těšení, parádní čtení a pak umývání černých prstů z tisku:-)

 

Stray
19.01.2019 10:06

Já sa pro zmenu hanbím, že som album Sehnsucht (stejně jako Herzeleid) do dnes nepočul. Nikdy jsem si to nepustil, neměl jsem důvod. Singly samozřejmě znám.

Zajímavý je, jak se s odstupem dvaceti až dvacetipěti let, na podobných webech jako tento, setkávaj a kooperují nejrůznější čtenáři tehdejších tuzemských časopisů (viz. Big Beng). Rovněž je zajímavý, že právě tenhle plátek mě fakt bavil a měl jsem ho vždy výš než Rock a Pop, Rock report, Metal hammer SK a někdy dokonce i než tehdejší Spark, přitom to byl takovej specifickej Špulákovskej svět točící se kolem módnícj jednosezónních kapelek, festiválků, české scény a bůhvíčeho ještě, nějak jsem z toho cítil tu autenticitu a ta mě bavila, ale nasíral jsem se při čtení permanentně! :-)

 

Vatutin
19.01.2019 10:01

jo píšu jen v rychlosti tak jsem nenapsal proč jsem spiše pod 100 :) .. souhlasím s Josefem můj první dojem z Touhy byl, že je to moc "komerční", rychle vydané po debutu, vlastně jsem to tehdá Rammstein odložil ... a vrátil se k nim kupodivu v době největšího recenzetského hejtu na Mutter, kdy prostě já tu desku mám rád, ano vyřvávala na mne tehdá z každé druhé restaurační letní zahrády :) ale řada skladeb je na ní skvělá a i zvukově mi sedla víc než Sehnsucht. Nicméně s odstupem souhlasím, že Sehnsuch katapultoval kapelu do pozice kdy si mohla dovolit cokoli komerčně i hudebně a že je na ní řada výborných věcí.

 

Vatutin
19.01.2019 09:17

já taky půjdu proti davu :) ... mám Rammstein fakt hodně rád a ke všem deskám jsem si našel cest. V době vzniku byla Sehnsucht povětšinou na 60% max 80%, Mutter dostala u Špuláka v BigBengu (nebo jak se to jmenovalo) celých 30% a tak bychom mohli jít dál, ani fenomenální !!:) Reise Reise si řada recenzentů neoblíbila :) ... prostě Rammstein je recenzetsky i posluchačsky absolutně nevybalancovatelná záležitost a právě tahle neuchopitelnost, schopnost vytvářet vyhraněné názory z nich dělá to čím jsou ... tedy Kult :) ... takže 100% v téhle recenzi beru, baví mne to :)! já bych dal také 70% :) ... pokud bych měl bodovat, což už u Rammstein dávno nedělám :)

 

Josef
19.01.2019 05:09

Já půjdu trochu proti davu, ale u mě tahle deska víc než 70% nedostane. Debut to je rána mezi oči a skvěle písně ten by dostal jako v recenzi 90%.Sehnsuhnt prostě nemá takovou kvalitu na to aby se první desce vyrovnal. Zase pořád lepší než Rosenrot.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist