Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Norr
07.01.2019 16:36

Loni v létě jsem se dal v posilovně do hovoru s jedním mladým klukem a řeč přišla i na hudbu. A během povídání z něj vypadlo, že byl nedávno v Americe u nějakých farmářů a jejich kluci prý maj kapelu co hraje nějaký starý rockenroll a v nazvu ženský jméno co zní jak z němčiny. Říkám mu,jestli to není Greta van Fleet a on no jasně, to jsou oni a byl dost mimo z toho,že je znám. Svět je malej...

 

Josef
05.01.2019 14:20

Josef: Špatné to určitě není, ale já se ponořil do Led Zeppelin a to je teprve muzika.Greta nezní úplně jako kopírka horší to bylo třeba u Avengend Sevenflod jedna jejich deska zněla opravdu jako kopírka alba Metallicy.

 

DarthArt
04.01.2019 20:23

Kingdom Come

Words of power
Calling to us all
Holding us together while other kingdoms fall
No longer waiting
Our kingdom has come

Kingdom Come - áááá KINGDOM COME !!!

 

Stray
04.01.2019 16:34

Vztah ke KINGDOM COME mám kladný, vlastním a poslouchám první dvě alba "Kingdom Come" (1988) a "In Your Face" (1989), což jsou skvělé záležitosti. Z dalších desek už znám jen třetí a čtvrtou - tedy "Hand Of Time" (1991) a "Bad Image" (1993), obě jsou dobrý, ale ne tolik jako první dvě. "Bad Image" má v sobě už takovej ten groove příznačnej jen pro roky 1993, 1994 (viz. alba MOTLEY CRUE 94, U2, INXS, DURAN DURAN, ...kdo ví co ještě), je to na svou dobu moderní věc. Dál jsem KINGDOM COME už nesledoval.

Celkově je neberu jako kopírku LED ZEPPELIN, i když se Wolfův hlas Plantovi dost podobá, podstata obou kapel je jiná, zatímco LED ZEPPELIN reálně heavy metal nenávidí a spíš se soustředí na vstřebávání etna, KINGDOM COME jsou typická Hard N´Heavy záležitost z USA. No a tihle smrádci VAN FLEET nemaj s metalem nic společnýho, to je ryzí revival, spíš je řadím ke KINGS OF LEON a podobným.

.... vykopnutí zaelasťákovanou nohou, pohození trvalou, paroháček a jedém: DU-JU-LAJK-ÉT!!!! Skvělá hudba.:-)

https://www.youtube.com/watch?v=ScbmZIbzWZA

 

Subeer
04.01.2019 16:13

Co se týče KINGDOM COME, tak tam se mi tam inspirace hodně zamlouvala. Svého času dokonce napsal recenzi i na "Rendered Waters", radši ani nebudu psát kde, ale od té doby jsem si na Wolfiho moc nezpomněl.

 

Pekárek
04.01.2019 16:08

Díky za bezprostřední poznatek:)

 

down
04.01.2019 12:34

Pekárek: s Kingdom Come je to tak (tedy aspoň ještě nedávno to platilo), že konec. Psal jsem jim maila a odpověděli, že mi děkují za fanouškovství, ale že nastal čas na jiné věci. Ale třeba se Lenny ještě zmátoří :)
No a k tomuhle "výtvoru" ...zbytečná muzika.

 

Pekárek
04.01.2019 11:55

Imthep: JJ, máš pravdu pouhý revival to nebyl, resp. ten zásadnější vliv se projevoval hlavně na prvních deskách (ty ovšem byly právě díky tomu vlivu zdaleka nejúspěšnější - no přišly také do té správné doby).
Na druhou stranu, když si poslechneš takové Perpetual (podle mne vynikající album), je tam právě podobnost v té progresi:). O tom, že je (byl?)Lenny skvělý zpěvák, který nad gymnastou z Greta ční minimálně o řád, není také třeba pochybovat.
Led byli každopádně kapelou čtyř extrémně talentovaných a osobitých hudebníků, najít dnes podobný ekvivalent není asi ani možné.

 

Imothep
04.01.2019 10:57

Pekárek: Zrovna me to taky napadlo. Jako inspirace LZ je tam misty znat, ale dle meho se nejedna o v podstate revivalove zoufalstvi typu Greta Van Fleet nebo treba z jineho soudku(inspiracniho zdroje) Airbourne.

Nicmene i Kingdom Come to umeli nekdy trochu prehnat, m.j.:

https://www.youtube.com/watch?v=wWlc_D7k9yk

Aneb jak prohlasil tusim Plant (?) "Kingdom Come? To si vubec nepamatuju, kdy jsme to nahrali, museli jsme byt ozrali na mraky" :oDDD

 

Pekárek
04.01.2019 10:09

Ve spojitosti s kopírkami Led Z. jsem si vzpomněl na Kingdom Come. Jak to s nima máš, Strayi? Osobně mám rád všechny jejich období.

 

Subeer
04.01.2019 04:15

Protože zdejší diskuze bedlivě čtu, tak jsem si tuto desku dal na Nový Rok v rámci rozšiřování obzorů a v duchu hesla, jak na Nový Rok, tak po celý rok neboli pořád se pokoušet najít něco nového a zajímavého. Poslechu nelituji, ale musím se hodně ztotožnit se Strayovým názorem. Je mi skutečně naprosto jedno, jak chtějí GRETA VAN FLEET znít a kde brali inspirace, výsledek je hodně sterilní, snad kromě první skladby „Age Of Man“, kde jsem se musel ujistit jaké pohlaví se hlasově vyjadřuje, ale zde jsou znát jakési emoce a osobitost s odkazem na... dále to jen zní, ale nezasahuje.
Co mě zaujalo, že kapela pochází z Frankenmuth, tam jsem se najezdil do mlýna. Opravdu zajímavé místo na mapě Michiganu. Jak si teď vypadá ten X-mas megastore, no a jména členů kapely jenom vypovídají o složení obyvatelstva.
Svým způsobem jsem si tu nostalgii i užil, ale jinak než hudebně.

 


 

 

 

 

TOPlist