Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
27.08.2020 13:31

Jo a současnej zpěvák v MOTORBAND zároveň vystupuje v muzikálu Děti ráje. To mi přijde už úplně bizarní.

 

DarthArt
27.08.2020 13:29

Těžko soudit, no. Každopádně jsou to dobrý příběhy na nedělní odopledne :)

Lidový soudce od klávesnice - to je dobrý. A přesně mi to koresponduje se těmi "bojovníky proti totalitě". Příště jim budou vadit návleky v ordinaci nebo že musej na odběr krve přijít střízliví.

Na vojně jsem taky nebyl a přemýšlím, co mi na tý představě tak strašně vadilo --- ten dril a výcvik ani ne, jsou tam i věci, co se můžou hodit a umět se občas ovládnout a poslechnout taky není úplně marný --- takže jasně ŠIKANA. Muset se nechat ponižovat od nějakýho negramotnýho dementa, kterej má jednou za život možnost někomu poroučet, to je fakt špatný...

 

spajk
27.08.2020 13:16

To vypadá, že ten Matějčík nebo jak se jmenuje asi nebude moc velkej myslitel, co? Přinejmenším směrem do byznysu určitě ne. Ono už i ta historka, kdy mohl emigrovat a neudělal to, byla zajímavá. Ale tu nechci soudit, nikdy jsem před takové dilema postavenej nebyla a doufám, že nikdy nebudu a nechci se stát lidovým soudcem od klávesnice, kterých je dnes plnej internet a přitom ani nebyli na vojně -)

 

DarthArt
27.08.2020 12:41

Pokud by někoho zajímalo, jak se vyvíjel příběh skupiny MOTORBAND po dotočení filmu "Restart", doporučuju sledovat jejich facebook. Šéf kapely Libor se momentálně chystá vystoupit na "Demonstraci za občanská práva a svobody", snad proti rouškám nebo co, že je to návrat totality nebo co (zajímavý je, že v Německu nosej, v Polsku nosej, všude jsou s tím úplně v klidu, jen u nás je to návrat despocie). Říkal, že věří, že porazej zlo a dobro zvítězí. Tak fajn. V mezidobí MOTORBAND zase dvakrát vyměnili zpěváka, ten jeden prý Liborovi ukradl název MOTORBAND a zakazuje mu ho používat, k němu se připojil taky vyhozený kytarista, a skupina na koncertech dokonce předvádí jakýsi zajímavý pódiový tanec. Gratuluju, MOTORBAND ve svých dramatických dějinách překonal i ARGEMU, a to jsem si myslel, že se nikomu nepodaří. Tenhle příběh už je skoro na hraný film.

 

DarthArt
15.01.2019 21:29

Valič: Rád jsem zprostředkoval. Střihavka je tam vůbec nejlepší vypravěč - třeba jak na něj navlíkli pyramidy a elasťáky a on vůbec nevěděl, která bije - až přišel na pódiu, viděl pod ním podobný existence a pochopil, že takhle je to všechno v pořádku!

 

Valič
15.01.2019 00:58

DarthArt: Díky za zajímavý tip. O existenci dokumentu jsem sice věděl, ale nebýt tohoto článku, nikdy by mě nenapadlo pustit si dvouhodinový sestřih rozhovorů s kapelou, která mě vlastně nikdy moc nezajímala. Druhá polovina na mě sice působila celkem depresivně a toho Matejčíka s jeho nesplněnými sny mi chvílemi bylo i dost líto, ale ta první je naprosto super a místy jsem se dokonce i s chutí zasmál (hlavně u hlášek "Ten jejich zpěvák pracuje na poště?" a "Jak, málo basů? Já tady točím s Karlem Gottem, vy hovada!"). :-)

 

Stray
09.12.2018 12:12

Je zajímavý pozorovat ten rozdíl ve celospolečenské atmosféře v rámci těch 28 let. Materiálně jsou na tom lidi určitě líp, ale pořád mám pocit, že se někde něco posralo.:)


https://www.youtube.com/watch?v=jd0FQtS5jR4

 

down
08.12.2018 13:32

A já bych chtěl aby někdo natočil film o vzniku mě :) Tatík už žádný archivní materiál nedodá a fotky se ztratily při stěhování.

Teď vážně ...super dokument o zajímavé kapele o které jsem já věděl jen to, že vydali desku v Německu a zpíval tam Střihavka. Něco podobného jako o Anvil, kapele, která už nikoho nezajímala a přesto strhující příběh.

 

zdenos
08.12.2018 13:22

se divím že se ti Lukáši žádný sběratel neozval dřív, a ty sis to schovával takovou dobu s vědomím, že jsou to perly :)

 

Stray
08.12.2018 13:10

Promiň, nechci aby to vyznělo arogantně, ale já ti určitě volat nebudu. Odhaduji, že to chceš přes tyto naše weby dát k dispozici. Nebudu mluvit o autorských právech, které mohou a nemusí být problém, ale hlavně jde o to, že web mám datově nějakým způsobem limitovaný a původně vznikl (byl zaplacen) jen v rozsahu, kam se vejdou max. obrázky, videa jsou luxus a veliký nadstandard, který značně užírá z předplaceného datového prostoru. A už vůbec nebudu mluvit o tom, že jsem se chtěl vždy oddiferenciovat od webů, ať už metalopolis nebo metalforever, snad je ten rozdíl jasně patrný, na jednu či druhou stranu. Nvíc si myslím, že v prosklené budově Metalopolis o víkendoch nepremávajú! :-)

 

lukáš
08.12.2018 12:42

Arakain je pro mě kapela , která má tolik hitů, že už v roce 89 stáli na nejvyšším stupínku heavy metalu u nás .Motorband si mě získal singlama , hlavně v říši ptáků. Na tom vzpomínaném dvd s československými metalovými kapely mám od Motorband myslím tři klipy. I například klip od legendy slovenského metalu - Dereš !! Dereš Na panské je podle mě největší metalový hit v československu. Je tam koncert s Tublatankou, ale pozor není tam koncert z Bratislavy, ale jiný !! Prosím , zavolej mi !! Chci volat i do Metalopolis, nebo Metalforever, protože to dvd by byl opravdu velký vánoční dárek k roku 2018. Lukáš- 283882215

 

Stray
08.12.2018 12:37

Lukáš: Nechápu, co máme s tím tvým telefonním číslem jako dělat? :-) To spíš zavolej těm kapelám, jestli to chceš nějak zveřejňovat.

 

DarthArt
08.12.2018 12:29

Lukáš: Mně se právě líbí, že je to o MOTORBAND, o kapele, která není všeobecně tak zdokumentovaná. O ARAKAIN najdeš na různých médiích všechno - dvdčka, geniální knížka 20 let natvrdo, spousta informací v bookletech atd atd. Kdežto Motorband je pro spoustu lidí nový příběh.

Musím přiznat, že mám k nim i osobní vzpomínku - MOTORBAND byl můj vůbec první metalový koncert, kam jsem SÁM šel! Bylo to 18. listopadu 1989, den po událostech na Národní třídě. Jak ve filmu Matejčik říká, že po nějakým koncertě zjistili, k čemu došlo, bylo to zřejmě právě po tom MÝM v Jablonci.

Místo toho koncertu je vůbec ikonický - KABÁT se zmiňovali, že s Petrem Urbanem, který je výrazně ovlivnil v době alba Děvky ty to znaj, se dali dohromady po jabloneckém koncertě, na který se přišel podívat. Eviddentně to bylo taky v sokolovně v Jabloneckých Pasekách, kde jsem tehdy taky byl. Mimochodem, byla to doslovva ďábelská jízda :):)

Jo, a taky tam hráli DEBUSTROL, z jejichž koncerrtu jsem si odnesl několikaletý tinitus. Naštěstí už je to pryč :)

 

lukáš
08.12.2018 12:18

To Zdenok :
Myslím to tak, že Arakain je fenomén. A nechápu že vydrželi Brichta s Urbanem 20 let v jedné kapele. A Arakain když začali skládat své vlastní nepřevzaté písně, tak udělali tolik hitů, že by to stačilo na pět kapel podobného ražení. Ve filmu restart Střihavka říká , že v Německu měli zájem o něho a ne o Motorband. Ale nikde ve filmu není názor Matejčika !!

To Crazy Diamond :
Mám doma velký poklad - 5 hodin československých kapel na DVD. Nikde to na youtubu není a byl by to velkej dárek pro metalovýho fanouška !! Ale nevím jak je to s právama !! Koncert Tublatanky , Koncert - Kern k desce Od narození, triangel o metalu , klipy - Dereš- Na panské !!!, Vitacit, Motorband a noho dalších . Mám toho daleko víc , než ve filmu Restart.Další Perla- koncert Arakain na dvd - 2006 retro music hall. Tel. 283882215- Lukáš

 

zdenos
08.12.2018 11:55

lukáš - jasně, ale to, že měli dát víc prostoru Brichtovi není moc relevantní. Prostě je to dokument hlavně o MOTORBAND. I když tu kapelu nějak nežeru, dokument se mi líbil moc.

 

lukáš
08.12.2018 11:43

Mně osobně chyběl archivní materiál Motorbandu. Asi Máča materiálu měl málo ...Film mě zklamal. Více bych rád natočil film o vzniku heavy metalu v Čechách. Arakain a hlavně Aleš Brichta a Aleš Brichta by filmu dali mnohem víc , než celej Motorband. Z mého pohledu po singlech nenatočil kvalitnější písně Motorband. I Made in Germany nedrží v celku. A hlavně Máča jako skladatel je hodně průměrnej. Takovej Blackosh , Urban nebo Kub jsou na tom o dvě třídy lépe.

hodnocení filmu - 6 z 10 možných
skladatel Máča - 4,5 z 10 možných.

 

zdenos
08.12.2018 10:42

skvělý je, jak se L. M. zamiloval v Jugošce, při zvuku místní hudby :) Ten popis toho autobusu plnýho holek 19-25 :-D

 

zdenos
08.12.2018 09:54

hezký zamyšlení nad scénou v konkrétním čase. Je vidět, že ty ústřední hrdinové cz rocku/metalu, byli tak nějak propojeni. Dneska jsou ty vzpomínkový turné až komický, např. u Aleše Brichty, Citronu a Kreysonu atp. Jakoby se všichni snažili znovu vyvařit maximum a ještě něco navíc, ale jde jen o prachy a nějakou úctu k původním sestavám to taky moc nemá. ,

Dokument Restart jsem neviděl, ale ty výpovědi důležitých aktérů (Brichta, Janda, Vojtek, Matějčík, Střihavka, Křížek, Pařízek), to je teda plejáda vraků doby :) To stojí za to. Takže se v brzké budoucnosti podívám. Díky za takové příspěvky o dokumentech!

 

Stray
08.12.2018 07:35

Mě se strašně líbil tenhle dokument, dost možná nejlepší film o tuzemském metalu, kterej tu byl kdy natočen. Líbilo se mi to z toho důvodu, jak bezprostředně a nestraně to bylo zaznamenáno, mimořádně skvělej střih - scénář, dramaturgie všechno hrozně zajímavé, zejména tedy v první polovině filmu. Osobně patřím ke generaci kluků, která k těmhle o cca o pět až deset let starším metlám okolo toho roku 1990 vzhlížela, a proto mě přišlo zajímavý hlavně to nastínění okolností bující metalové scény před sametovou revolucí a výpovědi důležitých aktérů (Brichta, Janda, Vojtek, Matějčík, Střihavka, Křížek, Pařízek). Nejlepší fáze dokumentu byly jednoznačně ty před vydáním debutové desky - třeba ten pokus o emigraci s velkým Hurvajsem, to mě fakt hodně bralo ten příběh. Docela bych se však zamýšlel, kam se vlastně ten Libor Matějšík chtěl dostat? Vždyť se nedá říct, že by jako propadl, nemůže říct že nic nedokázal nebo tak něco. Stejně v zahraničí na českou kapelu nikdy nebyli moc zvědaví. Chtěl být snad jako CITRON a nebo ARAKAIN? Je to, o co přišel, ten úspěch, kterého snad dosáhl KABÁT? O co jako jde? Mě přijde, že v podstatě zas o tolik nepřišel, pokud by chtěl produkovat stylovej a technicky vysekanej metal, vždycky by to bylo o menšinové přízni fans, žádný stadióny by se stejně po roce 1993 nekonaly. Přes onu instrumentální a vokální perfekci, jakou MOTORBAND v časech Made in Germany vyznával, se je třeba ale zamyslet, ztotožnili by se s jejich hudbou vůbec běžný lidi?: "Když se u nás chlapi poperou, ať je to nožem nebo sekerou" tomu samozřejmě lidi rozumí, to svoji poetiku má, ale opravdu stačí ječet, že "Je to špáááás" ? Fakt jó? Osobně si myslím, že to z hlediska právě té nedostatečné civilnosti a přirozenosti nedopadlo... a ty další sestavy, to je tak pro hraní si pro radost, ale celorepublikově tímhle poutat pozornost? Čím jako? Co jako bylo zajímavý v roce 2003 na čtyřicetiletých dlouhovlasých mantácích? Zkrátka a dobře, nestačí být jen skvělej muzikant, musí tam být i ta duše (osobnostní otisk) a umění sdělitelnosti věcí, kterým ty lidi rozumí.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist