Boomer Space


Diskuse ke článku : DEICIDE - Overtures Of Blasphemy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Honza H.
09.11.2018 00:09

Deicide jsou jedna z mála death metalových kapel,jejichž novou fošnu kupuju v podstatě automaticky. Dlouhodobě si drží svůj velmi vysokej standard a novinka to měrou vrchovatou potvrzuje.
Z mnoha Bentonových rozhovorů je mezi řádky patrný,že není hloupej a že vždycky myslel na zadní kolečka - důchodovej pilíř Deicide mu solidně vynáší :)
Texty,to jsou už dávno jen taková pohádka,něco jako třeba ve filmu horory - žerem to, bojíme se, i když víme,že je to jenom jako...
Kdyby to Benton myslel s tím antiježíšovstvím vážně,asi by vedle sebe nestrpěl katolíka Santollu :)

 

J.Rose
08.11.2018 18:56

Zajímavá úvaha. Něco na tom bude. Třeba ti Behemoth. Nergal je ateista a určitě si je vědom jakých zvěrstev se římsko katolická církev, za ta dlouhá léta dopustila. Od upalování tisíců nevinných lidí, po sexuální dětské skandály. Je to dobrý terč a hodně lidí na tohle slyší. Navíc to alespoň dříve papaláše pěkně sralo :-) Takže za mě u většiny podobných kapel. 50 na 50. Z části vzdor a zároveň si chci taky namastit kapsu že...?

 

Vatutin
08.11.2018 18:29

no já bych řekl že u bentona je to póza na 100%. Dělal jsem na 20 let v managementu americké společnosti a tvrdím, že jediné skutečné americké náboženství jsou money. Takže u Bentona je to jasné, ona i veškerá jejich prezentace za celá ta léta je tak trochu crazy. U poláků nevím, mě vždycky odrazovala ta jejich přehnaná stylizace a oni mi tím hodně zapadají do základního předpokladu, tedy že heavy metal je zábava. Takže ani u nich bych na to nesázel. Abych to nevyznělo divně, mám rád spoutu doomú, starý death metal a okajově i black metal ... a vždycky mne těšilo když kapela od prvních satankovitých pokusů někam povyrostla a temnotu nalezla jinde .. v sobě, ve světe kolem nás, v mimulosti, v legendách atd :) ... to se u deicide nikdy nestalo :) a behemoth si taky nejsem jistej :)

 

J.Rose
08.11.2018 17:59

Jasně tomu rozumím a už mi dávno není 15 :-) Já si jen někdy říkám když čtu ty rozhovory (Behemoth, Deicide atd.), zda li je to opravdu totální póza a s prominutím prdel a ti lidé ve skutečnosti proti církvi (a nejen proti ní) nemají absolutně nic. Jen si řekli: To je nápad, církev a Bůh stojí za hovno. To je tak šokující myšlenka, že na tom postavíme kariéru...

 

Fenris 13
08.11.2018 17:35

J.Rose: jasně že je to póza, nevšiml jsem si, že by Benton v 33 letech spáchal sebevraždu, jak kdysi sliboval... Ale nic proti tomu, na chleba je potřeba si vydělávat všude. To samé jsou třeba Behemoth, Nergal je nejenom výtečný hudebník, ale i vynikající manažer.

 

Valič
08.11.2018 17:14

Celkem slušná deska. V rámci diskografie kapely by se do mého Top 5 asi nedostala, ale takové šesté nebo sedmé místo by obsadit mohla. Jinak musím pochválit hodně povedený obal. Texty u podobných kapel už dávno neřeším, většinou jsou to nezáživné kraviny, nad kterými se dá přimhouřit oko u začínajících muzikantů, ale u prošedivělých veteránů scény je to přece jen už dost trapné.

J. Rose: Ten atentát měli na svědomí ochránci zvířat z Animal Militia, což mi přijde dost absurdní. Zvířata chránit chtějí a přitom ohrožují životy nevinných lidí (k explozi došlo během vystoupení předskakujících Gorefest).

 

J.Rose
08.11.2018 16:46

Pánové, myslíte tedy že je to vše póza? Že třeba Benton ve skutečnosti... já nevím... chodí do kostela a tak?
Nejsem si jistý, ale nespáchali krésťané v 90 letech něco jako 'atentát' na koncertě Deicide?
Dík za odpovědi.
Jinak deska O.K. moc pěkná sólíčka, vzpoměl jsem si hned na éru se Santolou

 

Vatutin
08.11.2018 14:45

Deicide mi pripadali humorni mozna trapni. Ta satanisticka stylizace byla vzdy tak funny emericka. Desku beru za 60-70 v pohode. Vyrazne vic se mi libi Bloodbath i kdyz novinka budi rozporuplne emoce a nemuzu si pomoct momentalne obsadil muj cd player, pc, iphone, i pracovni jbl versik “vsude tece krev, les je plny strev” proste to co spachal Necrocock mne momentalne zadoomcive okouzlilo a pohltilo 😉

 

Fenris 13
08.11.2018 13:32

Souhlas s oběma - fandové Deicide budou většinou nejspíš stejné konzervy jako fans Manowar a odklon od prověřené klasiky by nesli nelibě, na druhou stranu co mu brání (tedy kromě strachu z atentátu, že) v napsání skladby o Mohamedovi (Sheepfucker) nebo o Koránu (Book of Lies) případně o vztahu Islámu k nevěřícím (Slay the Infidels)? Ale to se netýká jen Deicide, ale i jiných rouhačů jako třeba Behemoth a deathové a blackové scény obecně. Křesťanství se kritizuje mnohdy oprávněně, ale přece jen pohodlně a bez obav z následků, kdežto Islám... Kolik karikatur Proroka vyšlo od vystřílení redakce Charlie Hebdo? Hlavně, že jsme se semknuli. A třeba Salman Rushdie by mohl vyprávět...

 

zdenos
08.11.2018 12:46

carcass:s tím co jsi napsal musím souhlasit, vnímám to taky tak (v tom pohledu na různá náboženství), avšak.. kdyby se do toho Benton začal zaplejtat a diskutoval i na téma islámu a stal se z něj všeobecnej komentátor, začalo by to ty ortodoxní fans srát.

Právě to, jak to hraje, je ta ideální image pro Deicide. Taky mu z těch žvástů nevěřím ani slovo, stejně to jen hraje :) Je to obchodník, jako většina metalistů v ranku. Nechci tvrdit, že většina fandů Deicide má snížený IQ (to by mě hanba hnala), ale určitě je tam dost těch trůčkařů, co si na Bentonovou rádoby filosofii nedají sáhnout.

 

carcass
08.11.2018 12:36

upřímně, mně takoví lidé, jako Benton přijdou jako fakt velcí kašpaři, ale to je můj pohled a nikomu jej nevnucuji, jejich muzika mně nezajímá, jen bych se toho satanova vyslance rád zeptal, jestli má koule takhle tvrdě šít i do islámu, který je na rozdíl od křestanství opravdu jen čisté zlo a je to ve své podstatě politická manipulace, která se skrývá pod termínem "náboženství"......pokud na to koule má, tak svá slova beru zpět a uznám jej jako fakt tvrdého týpka, pokud ne, tak je u mně dále za srandovního kašpárka...

 

Subeer
08.11.2018 11:19

DEICIDE mě svého času dost bavili, ten mazec se sólíčky. Pěkně to sypalo. Mám i většinu jejich desek, i těch, co se jako oborně neosvědčily. I ty mě baví. Na poslední 3 alba jsem už neměl velké posluchačské ambice. Ale je to pořád, tak nějak dobrá kvalita, a to platí i o novince, kterou jsem si nadplán také několikrát poslechl.
Všechny Strayovi postřehy tu kvituji. U některých kapel ta satanova strnulost nevadí, speciálně pokud sami sebe uměle nepasují do rolí nějakých názorových a hudebních mesiášů. Benton si prostě znova zaklel a pár let se tu budou rouhat znova. Ber jak ber.. nebo neber.

 


 

 

 

 

TOPlist