Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Fenris 13
05.08.2020 11:26

Jo, Pan účetní, to by byl článek! :-)))

 

Valič
05.08.2020 10:36

Má pravdu ten chlapec, viz třeba zde:

https://www.youtube.com/watch?v=kCJwDEZ2N-c

 

Fenris 13
05.08.2020 09:48

Mauglí, Stray: špagety se sýrem ano, ale chlapci, za ten kečup by na vás každý řádný Sicilián vytáhl luparu :-)

 

Stray
04.08.2020 23:57

Mauglí: Víš co, mě na těch filmech vlastně nejvíc nebaví ta explicitnost maiánských scén, ale to, jak jsou myšlenkově, zápletkou zajímavý, promakaný, nesou sebou nějaké myšlenky nad určitým společenským problémem, hnusem, ty herci tam jsou autentický, nikde žádné moderní technologie, žádně nafukovací kombinézy, žádné rušivé sračky, ale dejchne na tebe ta opravdovost té doby, ti normální policajti, lidi chycený do kleští systému, a prostě to celý nějak žije skutečně...přijde banda venkovskejch vidláků a někoho tam odkrágluje na příkaz nějakýho mocnýho zmrda, ten chlap není soupeř Bonda nebo tak něco, ale třeba podnikatel v realitách spřaženej s politickou honorací, fascinujou mě ty typy těch vidláků a jak je to úplně běžný, že přijdou a něco podobnýho dělaj, člověk by si řekl Palermo, což tomu přidá na té mastnotě, co z těch filmů sedmdesátých let leze, ale to není jen o tom Palermu, je v tom i hodně myšlenek, monstr díla! Špageti před tv povinnost.:-)

 

Stray
04.08.2020 22:38

Mauglí: Díky za další tipy. Kouknu na to. Špageti s kečupem a sýrem, ještě to konzumovat ve vedru, být opocenej a v tílku, s plešatým kolem na hlavě a knírem, to by byl styl.:-)

 

Mauglí
04.08.2020 21:51

Díky ... jo a dát si k těmto taliánským filmům o mafii špagety se sýrem a kečupem, tak tomu říkám stylovka :-)

 

Stray
04.08.2020 21:32

Na ulozto.cz to je.

 

Mauglí
04.08.2020 20:28

to Stray: "Vyšetřování skončilo, zapomeňte" (1971), souhlas, skvělý film, taky jsem v neděli večer koukal.
Další tipy: - výborný Damianiho kus je i "Mám strach" (1977) a také třeba "Ctihodné mrtvoly" (1976) od Francesca Rosiho jsou super. Miluju tyhle sedmdesátkový biáky :-)
Na čem jsi, prosím tě, shlídnul "Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky"? Nebo si to nejdřív odněkud stáhuješ?

 

Stray
04.08.2020 16:04

Předevčírem jsem kolem půlnoci na dvojce shlédl italský film "Vyšetřování skončilo, zapomeňte" (1971), což zanechalo dojem...

https://www.csfd.cz/film/2253-vysetrovani-skoncilo-zapomente/prehled/

...a tak jsem hned druhej den točil žhavou linku na Limu a dožadoval se doporučení dalších děl ze série sedmdesátkových Políziateci films, dostalo se mi vynikajícího tipu "Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky" (1971) znovu od Damiána Damianiho, ...

https://www.csfd.cz/film/2242-priznani-policejniho-komisare-prokuratorovi-republiky/prehled/

zrovna jsem to dokoukal, páč v dešti chodit ven je nesmysl i o dovolené, naopak s talířem špaget posypaných sýrem a politých kečupem jsem sledoval famózní zápletku příběhu, kde celková bilance čítala 37 zabitých na 80 minut. :-) Ty bláho POLÍZIATÉČI -> to mě zajímá.:-)

 

Valič
02.11.2018 17:02

DarthArt: Já jsem hned věděl o koho se jedná. Mě bylo jasné, že jsi slušný kluk, už když jsi tu někde zmiňoval, že nemůžeš poslouchat Type O Negative, protože se bojíš Petera Steela :-) To je naprosto v pořádku. Já na podobných filmech taky neujíždím, i když to tak možná z mých obsáhlých komentářů vypadá. Staré béčkové horory mám celkem rád, ale tohle už je i pro mě hodně přes čáru (už jen kvůli tomu zabíjení zvířat). Většinu jsem jich sice kdysi viděl, protože jsem chtěl znát všechny italské horory z té doby, ale podruhé už bych se na ně určitě nepodíval. Ten subžánr mi ale "z čistě vědeckého hlediska" přijde celkem zajímavý. Škoda, že se Lima nerozepsal i o tom, proč právě v Itálii tenkrát vznikalo tolik kontroverzních filmů s extrémně násilnými a morbidními scénami, ale třeba se tomuto tématu bude věnovat v některém ze svých dalších článků. Předpokládám, že nejsem jediný, kdo by si rád něco přečetl o hororových klasikách od Argenta nebo Fulciho. :-)

 

Stray
02.11.2018 16:59

bez tak si valič (asi nejen on) bude myslet, že největší normalizační zlo těchhle stránek jsem já. Nic nenaděláš.:)

 

DarthArt
02.11.2018 16:56

:) Jen jsem nechtěl zůstat zbaběle skrytej, že jako já nic. Jen ať plijou na mě :):):)

 

Stray
02.11.2018 16:41

DarthArt: Buď v klidu, seš z obliga, mě Tvůj přístup přijde v naprostém pořádku. Kdyby něco a čelili bychom útokům třeba ze strany MeToo, tak do kriminálu si jdu když tak sednout já.:-)

 

DarthArt
02.11.2018 15:55

Ten vyděšený jsem byl já - prostě ty filmy jsou jen soubor prasáren a ohavností (teda takhle si to myslím, taky jsem je neviděl a ani se k tomu nechystám)a nepovažuju za moc normální dívat se na to, jak někde tejraj zvířata a vyžívaj se v nechutnostech. To jen aby bylo jasné, kdo byl ten "měkouš".

 

Valič
02.11.2018 15:44

Jak už z článku vyplývá, tento subžánr byl vlastně jeden velký "cashgrab" a v podstatě všichni, kdo se na něm podíleli, to dělali pro prachy. Netvrdím, že tímhle způsobem nemohou vzniknout kvalitní umělecká díla (Edgar Allan Poe psal svoje geniální povídky taky kvůli penězům), ale tohle opravdu není ten případ. :-)

Tyto filmy tvoří nicméně nedílnou součást "pokleslé" italské kinematografie 70. a 80. let a z hlediska diváka, který se o ni zajímá, se jedná o celkem zajímavý fenomén, na kterém je mimo jiné názorně vidět, jak daleko jsou filmoví tvůrci zajít kvůli dosažení komerčního úspěchu. Co se týče toho článku, tak se Lima rozhodně nemá za co stydět (to, že ty filmy nemá rád, v něm ostatně uvádí), jen si ho měl asi nechat na později a začít třeba s giallem, které není ani zdaleka tak kontroverzní. Na zařazení fotek z těch nejnechutnějších scén taky nevidím nic špatného, aspoň si nezasvěcený čtenář hned na začátku udělá představu, co byly ty kanibalské filmy za svinstvo. :-)

 

Stray
02.11.2018 15:01

Valič: Máš tomu tak rozumět, že jsem od začátku chtěl, aby článek byl zveřejněn, byť foto-dokumentace byla velice kontroverzní. Věř tomu nebo ne, ale nebyl jsem to z teamu zrovna já, kdo měl vůči článku značné výhrady a chtěl jej neprodleně stáhnout už ve středu ráno (byl jsem bombardován vyplašenými esemeskami):-), stůj co stůj. Nezveřejnit to by mě bylo líto, přeci jen autor odvedl dobrej kus práce, jakkoliv to asi není jeden z těch jeho lepších textů. Tím že to zveřejním vlastně přebírám zodpovědnost, tak se slušelo zbavit to aspoň toho nejhoršího. Tyto filmy jsem v životě neviděl. A právě protože v nich hrají mizerní herci a jejich kvalita není valná se vůbec divím, proč byl v té hromadě nádhery, co jinak nabízí filmová historie, zrovna vybrán pro napsání článku tento okruh, nicméně, ujasnili jsme si to a vše je již ok. Kdybys furt nekritizoval pana domácího a radši už konečně poslal nějaký prachy!!! hezký víkend. :-)

 

Valič
02.11.2018 07:56

Stray: Mám tomu rozumět tak, že po tom "normalizačním zásahu" se tu místo článků o zajímavých obskurních filmech můžeme těšit už jen na politicky korektní recenze neškodných starých kriminálek s Corradem Cattanim? :-(

Co se týče těch lidožroutů, zdá se mi, že z toho děláš zbytečnou vědu. I v rámci béčkových hororů se sice jedná o dost velký extrém, ale pořád jsou to jen skoro půl století staré špatně natočené filmy s mizernými herci a ani ty kontroverzní scény nejsou tak realistické, jak by se na první pohled mohlo zdát. Znalosti jejich tvůrců o lidské anatomii byly evidentně dost omezené a v některých scénách jsou navíc vidět i použité rekvizity (z useknuté hlavy spadne paruka nebo je možné zahlédnout plastový sáček na odpadky, ve kterém jsou umístěny vnitřnosti kuchané oběti). Většina z těch filmů u nás byla navíc běžně dostupná ve videopůjčovnách a jednu dobu je bylo možné koupit za pár šupů na DVD ve všech trafikách (nemluvě o tom, že koncem 80. let tady kolovaly na pirátských videokazetách). Myslím, že fotky z těchto snímků můžou v dnešní době šokovat snad už jen pana faráře z Valašských Klobouků. :-)

 

Cyberolas
02.11.2018 07:13

No ale já bych tady chtěl zrovna tu Kesslerku na hácích!!!

 

Stray
01.11.2018 15:56

Jinak tenhle článek byl den před zveřejněním po důsledné diskusi zbaven tří nejbrutálnějších fotek, oříšek bylo nalézt tu tenkou linii mezi razítkem OK a NG (NO GOOD!).:-) Ale Ulla Kessler visící na hácích už bylo asi moc. Nicméně jsme si parádně popovídali o kinematografii a stanovili mantinely našich článků, z čehož vyplynula i pozoruhodná shoda ohledně odporu k současným marvelovkám a jejich naprosté ignoraci. Naopak se těším na kriminálky z prostředí Palerma, Neapole a Říma sedmdesátých let - Polizziatechi!:-)

 

J.Rose
31.10.2018 23:44

Bože to je gramatika! Ehm... nemá smysl to zastírat, joint s kámoše po půl roce :-) No nic. Výborný článek. Lima to má opravdu v malíku, čte se to samo. Jen tak dále.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist