Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

J.Rose
31.10.2018 23:36

Já jsem četl že konkrétně v Cannibal Holocaust, si štáb bez výjimky pochutnal na každém zvířeti, které bylo zabito. Některé speciality (např opice),jim připravovali místní 'domorodci' a zároveň komparzisté, představující ve filmu kanibaly.
Né že by to ospravedlňovalo to zabíjení Cannibal Holocaustí, to ne. Na druhou stranu úplně na zmar, jejich smrt nebyla. Ovšem samozřejmě s tím zabíjením, také nesouhlasí. Smrt želvy ve zmíněném snímku,se mnou v 16 dost otřásla.

 

Valič
31.10.2018 22:37

Vzhledem k tomu, že se tyto stránky zaměřují hlavně na hudbu, určitě stojí za zmínku, že filmy o lidožravcích ovlivnily i řadu kapel z jedné odnože metalu a myslím, že asi každý uhodne, o kterou se jedná. :-)

Na snímek Cannibal Ferox odkazuje například text skladby Torn To Pieces z první desky Death.

Impetigo zase nazvali svůj debut Ultimo Mondo Cannibale, což je původní italský název filmu Last Cannibal World a kanibalskými úchylárnami jsou inspirovány i všechny verze jeho obalu. Na druhém albu zase použili úryvek z filmu Cannibal Holocaust, který obsahuje i geniální hlášku, kterou pronáší místní průvodce nad kosterními pozůstatky náhodně objevenými při pátrání po zmizelém filmovém štábu: „Hej profesore, ty zuby poznávám! To je Felipe Ocanya. Ten znal džungli stejně dobře jako já.“ :-)

Poctu tomuto snímku složila i Necrophagia (v době, kdy v ní ještě působil Phil Anselmo) ve stejnojmenné skladbě, která obsahuje i jeho ústřední melodii.

Další skupinou, která odkazuje na zmíněnou kontroverzní odnož italské kinematografie, jsou Gruesome (obal debutu Savage Land a text jeho titulní skladby, ke které byl z různých „klenotů“ žánru sestříhán i videoklip).

Jako poslední bych zmínil projekt Morte Macabre, ve kterém působili členové švédských Anekdoten a Landberk. Nejedná se o metal, ale o temný prog rock ve stylu King Crimson. Jejich jediná deska Symphonic Holocaust obsahuje převážně přepracované melodie ze starých nízkorozpočtových filmů (jsou to převážně horory, ale najde se tu i jeden erotický snímek) a začíná předělávkou hlavního motivu z filmu Cannibal Holocaust od Rize Ortolaniho.

A na závěr ještě jedna perlička. O posledně jmenovaném filmu se v nějakém starším rozhovoru obdivně vyjadřoval i Mike Patton z Faith No More, což ale asi moc nepřekvapí nikoho, kdo ví o jeho zálibě v různých obskurních bizarnostech. :-)

Necrophagia (video): https://youtu.be/NpWEXnnq2Z8?t=33
Gruesome (video): https://www.youtube.com/watch?v=f2fJXTs_-Vc
Morte Macabre (audio): https://www.youtube.com/watch?v=ImEFmGphVKc

 

Cyberolas
31.10.2018 16:20

Carcass, vzhledem k tvému nicku...uvědom si, že film je především zábava (až na ta zabitá zvířata)

 

carcass
31.10.2018 12:06

co k tomu říci....snad jen to, že je mi upřímně líto lidí, kteří si tímhle svinstvem vydělávají na chleba, bo karmické následky, které je na 108% doběhnou fakt nebudou "příjemné"...

 

Valič
31.10.2018 12:02

Nebýt toho samoúčelného zabíjení zvířat, tak by většina těchto filmů byla spíš k smíchu (zejména kvůli dementním scénářům, neskutečně špatným hereckým výkonům a často i nepříliš povedeným speciálním efektům). Jedinou výjimkou jsou ty Deodatovy snímky. Celkem slušný Last Cannibal World bych s trochou nadsázky označil spíše za drsnější dobrodružný film, který by snad „přežil“ i běžný divák, Cannibal Holocaust naopak patří k těm nejextrémnějším filmům, které kdy byly natočeny. Filmové triky v něm sice taky nejsou úplně dokonalé, ale i tak působí neskutečně realisticky a sugestivně.

Co se týče hereckého obsazení podobných snímků, hodně o něm vypovídá už to, že jednu z hlavních rolí ve filmu Cannibal Holocaust ztvárnil pornoherec Robert Kerman (ten se ale po několika pokusech prosadit se mimo svůj původní obor a zjištění, že z něj pravděpodobně nikdy žádná velká hvězda nebude, zase pokorně vrátil k „poctivé fyzické práci“), postavu rituálně ztrestané cizoložnice si zahrála hlavní kostymérka Lucia Costantini (poté, co se místní komparzistky odmítly této chlívárny zúčastnit) a ta domorodá děvčata, která při koupání v řece tahají pana profesora za cambáska, jsou ve skutečnosti zaměstnankyně místního nevěstince. :-)

 

Fenris 13
31.10.2018 11:18

Tohle je pro mně už nekoukatelné. Mám rád horory typu Evil Dead 2/3, Hellraiser 2/3, Vetřelec, ale takovéto nechuťárny jsou už moc. Ale článek samozřejmě super, tady lze jen chválit :-)

 

Stray
31.10.2018 10:16

Se zveřejněním článku jsem do poslední chvíle velice váhal.

 

Valič
31.10.2018 09:51

Jsem nadšen, že tyto stránky po letech konečně vykročili tím správným směrem. ;-)

Článek je samozřejmě skvělý, jen mě trochu překvapilo, že se autor zaměřil spíše na ty nepříliš povedené Lenziho snímky. Zvláště Eaten Alive je dost velká slátanina, ve které jsou navíc použity scény ze tří starších kanibalských hororů. Zmíněné dva filmy Ruggera Deodata jsou přitom po všech stránkách zdařilejší a v rámci daného žánru i významnější. To autentické zabíjení zvířat je samozřejmě neomluvitelné a s natáčením těch kontroverzních scén měli tenkrát problémy i někteří herci a členové filmového štábu, nicméně hlavním důvodem, proč byl Deodato předvolán k soudu, bylo podezření ze skutečného zabíjení herců. :-) Ti měli totiž ve smlouvě zakotveno, že se rok po natočení filmu nesmí ukazovat na veřejnosti. Cannibal Holocaust byl totiž propagován jako snímek, který obsahuje autentické záběry natočené skupinou filmařů, kteří byli podle propagačních materiálů skutečně zabiti a skonzumováni. Režisér tak musel do soudní síně přivést všechny "pohřešované" herce a popsat triky, které byly použity při natáčení některých obzvláště působivých scén. Například divoška "nabodnutá" na kůl ve skutečnosti seděla na sedle z jízdního kola, které bylo upevněné na jeho dolní části, přičemž tu horní držela v zubech.

 

Cyberolas
31.10.2018 08:44

Ještě perličku ke Cannibal ferox - hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů, např. Fešák Hubert

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist