Boomer Space


Diskuse ke článku : QUEEN - Hot Space
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
27.10.2018 22:49

Ten film jsem ještě neviděl a díky povinnostem v době, kdy ho u nás budou hrát, asi hned neuvidím. Původně jsem uvažoval i o recenzi tady na CD (k seriálu by se to hodilo), ale to už by těch QUEENů bylo asi moc. Navíc pokoušet se o filmovou recenzi, když tady vládne mocný Lima, by byla vyloženě drzost a byl bych určitě smeten jediným mocným úderem Thulsovy pěsti do hlubin, do bahna, do Tartaru. Ale kdo ví?

Jinak recenze na Miracle právě dopsána.

 

DarthArt
27.10.2018 22:46

Jo, zvlášť Brian May v tom klipu vypadá hodně otráveně. Až mi ho bylo líto, že musí absolvovat :)

Koukám, že na Hot Space máme odlišné pohledy. Bezva, jsem zvědav na další osmdesátkové desky - tehdy byli Queeni ode zdi ke zdi a já to v následujících recenzích vidím na 90 %, 70 % a zase 70 %. Pak už je devadesátkové Innuendo a to je třikrát podtržených 100 %.

 

Valič
27.10.2018 21:43

Já bych tomu slabších 70% taky dal. Dokonce budu asi jediný, komu se celkem líbí i Body Language, zvlášť ve spojení s tím bizarním videoklipem. Zatímco Freddie si jeho natáčení zjevně užíval, u ostatních členů kapely mám místy dojem, že by nejraději byli někde úplně jinde. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=p2EDkv_dyeI

Asi to pro kapelu opravdu nebylo moc šťastné období. Jsem zvědavý, jestli se o něm něco dozvíme z toho nového filmu. Viděl to už někdo?

 

Meres
27.10.2018 19:41

Zhodou okolností je "Hot Space" jedným zo štyroch albumov, ktoré poznám ako celok (ďalšie sú "The Works", "Innuendo" a "Made in Heaven") a asi budem za blázna, ale podľa mňa je to celkom fajn album. Sú tam síce aj nejaké nie príliš podarené veci (Action This Day, Body Language, Back Chat až po úplne najväčší shit Dancer), ale tie vyvažujú niektoré veľmi slušné, až vynikajúce - taká Life is Real je fakt klenot; k tomu mám veľmi rád aj Staying Power, Put out the Fire, Calling all Girls, Las Palabras de Amor a samozrejme nesmrteľnú Under Pressure. Takže zhruba keď si to tak vezmeme, tak je to pol na pol, lenže v bodovom hodnotení by to u mňa určite neznamenalo len 50%. U mňa sedí tých 70% :)

 

DarthArt
27.10.2018 19:07

Valič: Ono se dokonce někde píše, že tehdejší Freddieho asistent bránil ostatním muzikantům přístup k němu. Bylo to nějaký divný období, akždopádně Freddieho sólovka Mr. Bad Guy z roku 1985 dopadla mnohem mnohem líp, i když to taky byl taneční pop-rock.

 

Valič
27.10.2018 17:59

Na tom, že je Hot Space nejslabší regulérní album Queen se asi shodnou všichni, ale pár slušných věcí se na něm najde. Problém je v tom, že mělo vyjít spíš jako Freddieho sólovka, ale to tenkrát asi nepřicházelo v úvahu. Předpokládám, že kapelu do nahrávání tohohle zvrhlého disca nutil, protože byl podobnou hudbu zvyklý poslouchat ve svém oblíbeném baru "Modrá ústřice". :-)

https://www.youtube.com/watch?v=PIFPuRrK2BY

 

DarthArrt
27.10.2018 12:49

Made In Heaven ... hm, nechám si to až do recenze :) Ta deska není bůhvíjaká, když ale člověk vezme vstupní podmínky, že to museli lepit z marných kousků, dopadlo to hodně slušně. Některé verze starších skladeb jsou podle mě i lepší než originál, ttřeba I Was Born to Love You..

 

Stray
27.10.2018 12:29

Ono i Made In Heaven není ve srovnání s Hot Space převratné dílo. :-)

 

DarthArrt
27.10.2018 11:08

V.: Jo, Cosmos jsem měl taky na mysli, proto jsem napsal "do konce osmdesátých". Jsem zvědav, jestli těch pozitivních reakcí na Hot Space bude víc....

 

V.
27.10.2018 09:17

Nejspíš asi fakt nejslabší deska Queen (nepočítám děsnou Cosmos), ale i tak pořád skvělá. Nemám rád Body Language, to je fakt sliz, ale zbytek je výborný, ačkoliv chápu, že čistě rockový fanoušek musel uronit slzu :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist