Boomer Space


Diskuse ke článku : VOIVOD - The Wake
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Pekárek
09.08.2020 22:13

Kde to můžu podepsat?:-)
Stopové množství M.Delty v kytarách v pár skladbách - prostě mi skutečně vytanulo. Kapela je opravdu silná na všech postech. Každý z nich tvoří, proto ta síla.

 

Valič
12.10.2018 01:42

Album se mi zatím zdá minimálně tak dobré jako Target Earth, ale geniality desek jako Dimension Hatross nebo Nothingface tak úplně nedosahuje (ale to snad ani nikdo nečekal). Každopádně se jedná o jednu z mála starých metalových kapel, u kterých má vydávání nových studiových nahrávek ještě pořád nějaký smysl. :-)

 

J.Rose
29.09.2018 19:48

Introvert jsem taky, právě proto mě ta nostalgie tak bere a dohání. Rád jsem se vracel z hospody, společensky mírně unaven. Zapnul jsem své obstarožní PC a najel na Metalopolis. Recka.....co já vím na nové Slayer, hned jsem najel do diskuze a četl a četl. Bavilo mě číst ty názory jiných lidí a srovnávat je s mími. Do toho hudba relax..... Za svá slova se nestyď, máš pravdu. Tady zažívám podobné pocity. Jen už mi není 16 :-) Navíc máš rád GnR, takže mám pro tvé články slabost už od počátku :-)

 

Stray
29.09.2018 18:33

Je mi jasný, že tímto předchozím příspěvkem se domácí autor definitivně zařadil mezi astronauty. :-)))

 

Stray
29.09.2018 18:21

Je mi to jedno, ale zřejmě nemám v plánu vyrazit o víkendu do Českého ráje a dýchat tam, až se mi roztáhne hrudní košíček. Mnohem radši zůstanu doma, něco si přečtu, něco napíšu, skouknu nějaký videa, poslechnu nějakou desku, uklidím, uvařím, jdu se projít na dvě piva a celkově mám danou takovou tu absolutní nevzrušivost, já vlastně hrozně rád v tomhle vzpomínám na takový to raný dětství, když už člověk vnímal televizi, ale ještě ho nebrali holky, třeba začátek základní školy... když ležel doma každou zimu dvakrát s chřipkou nebo angínou čuměl na Studio kamarád nebo poprvé viděl Sedm statečných či Vinnetoua. :-) O tenhle stav usiluji celoživotně, klídek, ve kterém se člověk může zabývat svými koníčky. Hele, to jsem asi přehnal, ...ale nějaké kouzlo to taky má, zvlášť pro někoho, kdo je fakt silně introvertní a nemá potřebu se furt naživo s někým dohadovat.

Napsal jsem tam sice, že web jede, ale to jsem myslel tak, jako že jim tam padaj pořád nový články, ale když ty články proberu, tak nepoznám, kterej je nějak stěžejní, díky kterému bych se měl vracet, tam chybí takový ty článkový highlighty, nikdo nic neřídí, nemá plán jak to posunout, není výhled na nějakou kompletaci či seriál, zveřejnit při absenci mnoha metalových recenzí na alba vyšlá v posledním roce Užasňáky, tak to rovněž považuju za výsměch, pak vyjde nějaká Ripova reportáž z festu, kde vousatí blbečci otvíraj hubu do mikrofonu a vystavují čouhající zadky z kraťas, ještě zmínka o veganském zázemí festu a bude to komplet zastoupení pro hudební složku webu. Tohle by měl někdo hlídat a prokládat to článkama pro normální lidi. Ano, funguje web ...ale přijde mě to dělaný tak, aby to co nejmíň lidí mělo chuť sledovat, něco na způsob časopisu FULLMOON, což je z mého pohledu na hudební časák docela zoufalost, respektive je dělanej pro pár stovek lidí co chodí na Sedmičku a na Náplavku a o kterých 90% republiky nikdy neslyšelo, protože sledujou hudbu, která se má schopnost taky zalíbit.

 

J.Rose
29.09.2018 16:50

Svím spůsobem ti to může být jedno. Tady ti to šlape tak co :-)

 

J.Rose
29.09.2018 16:45

Ty znáš ty lidi osobně, navíc řadu let. Pokud to opravdu nevidí, nebo a to je horší, nechtějí to vidět, pak je mi to líto. To je ale vše co s tím můžu dělat. Už ten nový "vizuál" jasně naznačuje jistou změnu, která se mi nezamlová a vůbec nevím kam ti lidé směřují. Jako by tam chyběl jasně daný směr. Jasně čas letí, priority se mění. Rodina, věk .. co já vím. Články tam vychází celkem pravidelně, ale je to jiné. Nemám nic proti recenzím na film....hru... občas. Nicméně web s názvem Metalopolis, by měl být takový....jako v roce 2006 :-)

 

Stray
29.09.2018 15:46

Věř že tyhle glosy nepíšu rád, chvílema si dokonce připadám jako když se Miloš zeman nechává slyšet a vypustí nějakej postřeh na něčí adresu, ale furt mě je divný, že to sami nevidí, že jim je to jedno, pro mě by to bylo za trest být součástí a řízen kýmsi kdo nechce aby se jelo.:-)

 

J.Rose
29.09.2018 13:56

Tak jsem zvědav :-) Jsem rád že ti to tu frčí. Sem tam kouknu na metalforever nebo na progboard, ale tady je to prostě jistota. Vybudoval si takové menší leč plně funkční imperium s pohodovou komunitou. Co víc si přát.

 

Stray
29.09.2018 13:36

Ještě něco ale chci, a teď odhalím zákoutí vlastní kuchyně a nemyslím to jako moralizování nebo poučování. Mám teď v zásobě ve skladu nějaký povedený články od Subeera, Limy, no a DarthArt mám taktéž již hotovo několik dílů QUEEN dopředu, ale prostě jsem připravenej to chvíli pozdržet, zasednout na den dva ke kompu, abych napsal něco co napsat už dlouho chci a zveřejnil to před nima, protože cítím, že teď je řada na mě.

 

Stray
29.09.2018 13:26

Oni na mě působí jako strom s prohnilým kmenem, na který se pořád zavěšují ozdoby.:-) Jádro selhalo, stránku celý léta táhnou lidi, co mají ve vínku být okraj. MP nemůže stát na alternativních divnočláncích a filmech Ripa, buranském hejvíku Louise ani deathu od M.Lukáče, tohle všechno jsou dochucovači, ne hlavní proud stránek, které by se měli klást dlouhodobé cíle. Záloha (hlavní proud) selhala, ale co je mě vlastně do toho, že to tu píšu je ode mne jenom takovej zbytečnej bonus, kterej nemám zapotřebí, ale takhle to vidím.

 

J.Rose
29.09.2018 12:27

A ano, ten kovový hák v žebrech cítím. To je ta nostalgie no. Metalopolis byl první na to nezapomíná.

 

J.Rose
29.09.2018 12:24

Já to od sebe jako malé rýpnutí beru. Ani bych se asi neozval, ale to album je venku bezmála 10 dní. Říkal jsem si, že si tedy borci dávají na čas a klohní nějakou super recku a hle - po kliknutí na mě vyskočí Úžasňáci...
To zabolí. Mám ten web rád, pořad jen už ho neznám.

 

Stray
29.09.2018 12:10

Já ale nechtěl rýpat, mě prostě přijde, že tam je malá citlivost k tomu, co je v pro web v daném momentu dramaturgicky podstatné. Tak třeba když vychází deska RIVERSIDE, přední evropské prog-rockové kapele z Polska, která měla na těch stránkách vždy své místo a dost se jim tam nadbíhalo, tak už jenom to, že v době kdy jim vychází nová deska a první vyjde na MP kratičký příspěvek v Shoutboxu před regulérní recenzí, tak už jenom tohle vysílá ke čtenáři strašně špatnou vibraci. Já být fanouškem a dlouholetým čtenářem té stránky, tak je to jako kdyby mě někdo hnípal žhavým kovovým hákem mezi žebrama. :-)

 

J.Rose
29.09.2018 12:00

Stray
PS:Pěkně sis na Metalopolisu rýpnul :-)
Decentní přesto trefné

 

J.Rose
29.09.2018 11:56

Stray:
To co popisuješ, jsem zažíval třeba u Dream Theather. I dnes si od nich pouštím jen něco.
Je to zvláštní. Voivod hrají velice sofistikovanou hudbu, určitě ne pro každého. Je v ní spousta zákrut, spomalení, zrychlení, změny nálad a ten ZVUK! Ten si člověk nesplete. Přesto - Voivod si v práci o noční pustím do sluchátek a jdu v pohodě makat. Šlape to,práce mi jde od ruky. Zapnu Dream Theather a je to v prdeli. Po chvíli ani nevím co zrovna hraje za skladbu a začne mě to nudit. Potřebuji na to klid. Křesílko, přítmí a soustředěný poslech.
Čím to je to opravdu nevím. Obě kapely přitom spadají pod přívlastek "prog".
Voivod mi zkrátka vždy budou připomínat zase a jen Voivod. Vymakaná chytrá hudba, která ale (pikud jí dá člověk šanci) krásně leze pod kůži a jen tak se neoposlouchá.

 

Stray
29.09.2018 11:38

Mě přijde, že jsou Voivod mimořádní právě tím, že se dokázali oprostit od toho, na čem lpí řada prog kapel včetně Mekong Delty. Právě díky tomu, že to není jako Mekong delta, je to dobrý a čím víc by se to k ní vracelo a posluchač by se najednou v těch skladbách začal míň a míň orientovat a dokonce by se kolikrát přistihl, že neví kde se v albu nachází, tak by to byl začátek konce, cesta do prdele.

 

J.Rose
29.09.2018 11:34

Já si při poslechu vzpomněl na The Outer Limits a Nothingface :-)

 

Carloss
29.09.2018 08:45

Tak při poslechu novinky jsem si na Mekong Deltu vůbec nevzpomněl,vždyť je to něco úplně jiného.

 

Mirdasm
29.09.2018 01:01

Nepopírám že VOIVOD si jdou vlastní cestou a že byli dost jinde než Mekong Delta. Ovšem na posledním albu je těch pojítek opravdu dost. Ano asi jsou trochu složitější (na můj vkus možná až moc) ovšem právě pro tu podobnost se mě poslední počin zamlouvá. A nemám pocit že MD trpěla v minulosti nedostatkem nápadů. Jiná věc je kam sklouzla jejich tvorba v současnosti. Tedy až k příliš líbivému zjednodušení.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist