Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
24.09.2018 19:28

Louža: Co je dneska mainstreamová činnost? Něco co dělá "mladej" Novotný pro bulvár? V případě že ano, tak mě přijde všechen mainstream hrozně upocenej. A to myslím na mainstream doslova všeho, takže kromě tisku i rozhlas a televizní produkce. Nesnáším debaty s debily, který na tvé práci nezajímá nic jiného než návštěvnost a dotlačí tě do stavu, že když v té debatě budeš pokračovat, tak to bude působit, jako když se (plzeňsky->) dvá debilové vytahujou kdo kam dočurá (kdo má jaký auto), něco podobného jsem zažil, když jsem se snažil dva dny shánět sponzory pro reklamní bannery, člověk si přijde jako olezlej nuzák. Je mě nepříjemná ta pozice, když člověk něco chce. :-) Já na tohle nemám povahu, ...mě tohle ubírá energii, když jen na minutu přijdu do kontaktu se světem mého bratra (a to si o něm myslím, že je děsně skromnej, pracovitej člověk, kterej ovšem projde ledacčím), tak mám chuť díky absenci nosorožčí kůže beze slov prostě a jednoduše odejít.:-)

 

stefanos
24.09.2018 18:03

Metal Archives, metalový Baťové

 

Louža
24.09.2018 16:41

Když jsem nedávno poprvé viděl nový design MP, hlavou mi proběhlo jediné. Málo. Moc hezký ale málo. Tohle je stejně jako CD dinosauří model, který fungoval ještě tak možná v roce 2010. Dneska, když máme generaci dětí na prvním stupni se všemi internetovými účty a "znalostmi", kteří se ve škole učí dvojklik na myš, je nějaká (nejen webová) publicistika naprosto out of date. Lidi nechtěj a neumí číst. Stránky jim musí dávkovat informace formátem věta obrázek, protože neučtou odstavec. Videa delší než minutu neukoukají. Takže KOMU? Možná tak důchodcům...kterými už za chvilku budeme, když ještě pár let v tom snažení vydržíme ;-)

Ono se to samozřejmě dá dělat jinak a aktuálně, ale je otázka jestli člověk chce za tu hranu jít. A jestli to vůbec jde...donutit Darkmoora aby mi o novém albu Runningu nahrál doma v obýváku dvouminutové video, jak při poslechu paří a vydává citloslovce děžeja a úúúa. Jako konzument bych do toho šel. Jako producent asi ne :-)

Nakonec se ukazuje, že původní filosofie metalmanie s rozcestníkem hudby byla asi úplně nejsprávnější. Jediný formát, který nástup asociálních sítí přežil ve zdraví byly veřejné databáze. Takže podepisuji jediný správný řešení je neřešit. Prostě jet to své s vědomím, že nedělám mainstreamovou činnost a naplňovat se tím, že mě to baví. Konec konců o tom to vždycky hlavně bylo.

 

Dalas
24.09.2018 15:37

Člověk by se tím skutečně neměl zabývat. Radu pro tebe ale asi nemám, protože vím, že ty publikační činnost bereš hodně vážně (opět míněno bez ironie), takže ta stagnace tě musí ubírat o energii. Přesto můžu-li poradit, tolik to neřeš a jeď si svoje.

 

Stray
24.09.2018 15:20

Dalas: Díky za názory, máš pravdu. Je jiná doba. Člověk by se tím spíš neměl vůbec zabývat. Tak jak to vidím já se sociálníma sítěma a jejich přínosem stránkám jako je CrazyDiamond, ten efekt se při úsilí zrovna mému webu vůbec nevyplatí, tedy nárůst by byl, ale k čemu typ návštěvníka, kterej jen klikne a jde dál?

 

Dalas
24.09.2018 14:55

Myslím, že ve stagnaci návštěvnosti CD hraje roli několik faktorů. Za mě jsou tyto 2 hlavní:

1. Bez propagace se žádný stránky samy o sobě populárními nestanou

Rozumím tomu, že se chce zachovat jistá formální "čistota" webu, to jest že se Stray snaží prosadit pouze kvalitou svých článků a ničím jiným, ale nezdá se ti Honzo, že do té zdi už bušíš dost dlouho a ona ne a ne prorazit? Ani "modrá bestie" se svého času bez propagace neobešla a že jsme do ní tehdy investovali hromady času a úsilí. K sociálním sítím mám stejný odpor, ale alespoň FB profil MP se snažíme nějak udržovat. Byť vymýšlení statusů nás někdy stojí strašné úsilí a často to končí u zkopírovaného verdiktu. Instagram je možná "příští Facebook", ale pro mě už je to úplná výprazdněnost, vizuální smog, smetiště banalit atd. Myslím, že cílovka Diamonda by se s tím dost míjela. A to je vlastně další věc. CO je cílovka CD? Fandové muziky, co si soustředěně poslechnou album od začátku do konce a co si trpělivě přečtou i sebedelší články? Pak v tom případě sociální sítě s jejich nepřetržitým proudem informačního smetí jsou asi fakt zbytečné.


2. Dnes je jiná doba než před 10-15 lety

Nástup internetu a s ním spojený zájem lidí o kvalitnější obsah je pryč. Ta generace, která na něm bazírovala je dnes buď natolik zaměstnána, že články prostě nečte a ti ostatní co zbyli, sem už určitě chodí. Tvoje předchozí působiště zažilo nejlepší období právě v unikátní době, kdy se na web hrnuly davy nových lidí lačných po informacích, které byly navíc zadarmo. Dnes už je internet úplná samozřejmost a všemu vládnou sociální sítě s jejich obsahem. Takže jsem zase zpátky u té propagace. Musíš si odpovědět sám, jestli to chceš řešit nebo ne. Tvoji frustraci chápu, dáváš do toho evidentně všechno a jedinou satisfakcí je pár hlášek ve fórech (není míněno nijak ironicky).

S tou návštěvností je to všude stejný. Nám taky klesá, byť si za to asi dost můžeme i sami, ale ten trend je i přesto nezvratný. Můžeš začít psát články s nadpisem "Tarja Turunen úplně nahá" a efekt se dostaví. Ale to už jsme kdysi probírali i na MP:-)

Čtenost článků teď z hodně velké části dělá sdílení na sociálních sítích. Díky tomu je teď u nás nejčtenější recenze ug košické kapely a ne vykopávka, kterou zná hromada lidí. Tak to prostě je. Nevýhodou šeptandy ale je, že lidi sice klikají, ale kdo si článek opravdu přečte?

 

Stray
24.09.2018 13:51

Imothep: Máš pravdu. Já těm sociálním sítím nikdy moc nedal, můžu se zkusit proboxovat :-), ale obávám se, že se třeba profil WARRANT nebo SLAUGHTER pak zas oddálí svou realizaci, protože vést běžný život se spoustou povinností, psát kvalitní dlouhý články a ještě sedět u sociálních sítí, to k sobě prostě nejde. Ideální by bylo, kdyby mě každej čtenář poslal měsíčně kilo, abych nemusel chodit do práce (abych tenhle obrovskej hnusnej kvádr -> rozuměj nutné běžné zaměstnání - odvalil) a věnoval se jenom tomu spravování C.D. a psaní článků, ale to si zatím nedovedu představit, každopádně by to byl ideál :-) můžu si tu teď doma maximálně nasadit na hlavu modrej šátek jak Mike Muir ze SUICIDAL TENDENCIES, běhat s kýblem na peníze, ukazovat do něj prstem a zpívat "Send Me Your Money" :-)))

 

Imothep
24.09.2018 13:13

Chapu Tvuj postoj, mel jsem to vuci socialnim sitim uplne stejne. Odolaval jsem pomerne donedavna, ale pak se neco zmenilo a bylo v podstate nutne si profil zalozit(at uz kvuli firemnimu spravcovani nebo pro beznou zahranicni komunikaci). To same s Instagramem(na ktery navic, jak uz jsem zminil slysi vetsi pocet lidi i firem). Nize popsane postrehy a tipy tedy muzes brat jako pohled nekoho, kdo to mel dlooouhou dobu stejne jako Ty. Pokud chces byt izolovan, je to Tvoje vec a je mi to v podstate i sympaticke, ale pak zadny raketovy vzestup necekej a ja bych tu zas nerad videl breceni nad odlivem ctenaru nebo snad setrvalem(malem) zajmu. Proste dneska(mno uz dlouho) to neni o tom, ze se kvalita prosadi sama, musis(chces-li) o sobe dat vedet. Zinu jsou tri prdele, pokud chci nejnovejsi overene info, tak jdu stejne na Blabbermouth(odkud to vsichni tahaji). CD ma podle me pridanou hodnotu prave ve zpracovani clanku, pristupu k muzice a vicemene ve stylech, ktere posloucham a mam rad.
Neni trochu skoda nevyuzit moderni technologie a trochu vic na sebe upozornit?

 

Stray
24.09.2018 12:40

Čéče, mě tohle vnucování přes sociální sítě hrozně bere energii, má to návaznost na formu v samotném psaní, když bych to začal dělat, tak už by mě nezbyla energie na napsání dobrého článku, tady by to taky chtělo člověka :-), co by se o tohle staral, fakt mám sociální sítě u prdele. 150 lidí tam mám, protože jsem se nikdy nikam nerozesílal a vlastně ted už rok a půl ani nic na profil nedal. mě přijde, že mě FB profil akorát škodí, protože vůbec neodpovídá zájmu o tyhle stránky. Může sem přijít 400 IP adres denně, což je zhruba tak běžné, ale když v tom samém období založím na profil článek, tak z těch čtyřset lidí jde přes ten odkaz třeba jenom dva až pět lidí. To mám léty vyzkoušené. Prostě ti co sem chodí pravidelně, nejsou v dost případech ti, co si mě zatrhli na FB. A o člověka, kterej by sem bez vybídnutí přes FB jinak dost pravděpodobně ani nešel, vlastně ani moc nechci.:-)

 

Imothep
24.09.2018 11:16

Toz dobry uvodnik, trefny a pro nekoho mozna prekvapivy. Ale to je proste tak, kdyz se o vecech nemluvi, tak se nic nestane, natoz pak aby se neco samo od sebe zlepsilo. Napad s dotovanim z rad fanousku urcite neni od veci, myslim, ze sve priznivce si najde, I kdyz se samo asi neda pocitat s castkou v radech desetitisicu.
Rad bych se tady zastavil u odstavce se socialnimi sitemi. Duvod, ze pro CD prilis nefunguji muze mit vic faktoru. Jednak se sledovanosti(nebo spise poctem lajku) FB profilu neco okolo 150 lidi nemuzes cekat zazraky. Ono kdyz se podivas na byvaleho chlebodarce(modre stranky), tak to se svou sledovanosti cca 2000 lajku maji taky tu lepe, tu hure. Cetnost zobrazovani FB prispevku je udajne navazana prave na “celkovou oblibu”profilu. Takze mas bud moznost brutalne ospamovat vsechny pratele(a pratele pratel, atd) aby dali FB CD lajk a nebo prispevky propagovat, coz stoji dqalsi penize a predpokladam, ze se ti do toho nebude chtit(mam ale z dobrych zdroju potvrzeno, ze to s vyssi sledovanosti pomaha).
Co bych vyzkousel urcite(a z osobni zkusenosti vim, ze to opravdu funguje, resp se “zivot”presunul prave tam) je Instagram. Facebook jde proste pomalu do haje, cehoz si byli majitele vedomi uz davno a tak zalozili prave zmineny Instagram. Registrace je jednoducha, prave pres FB ucet a je moznost zatrhnout, aby se vsechny prispevky automaticky prolinkovavaly na FB, cili o praci navic nemuze byt rec. Zkus to…..

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist