Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
17.08.2018 21:16

Tak Sick of It All už jsem na BA v poslední dekádě zažil už třikrát. :-) Já si nemyslím, že má nejlepší za sebou, lze to držet na téhle úrovni ještě dost dlouho, vymění se generace lidí a jede se dál, přehlídka nejlepšího z tvrdého metalu jak říkáš, ale pokud stojí o to nějak jednotlivé roky odlišit, pak tam vždy pár větších jmen mimo black-thrash-death být musí. Mám pocit, že teď už lze jen vybrušovat.

 

DarthArt
17.08.2018 21:04

Souhlasím, třetí díl je nejlepší ze všech. Perfektní.

Jinak, já myslím, že jestli BA půjde tou cestou rozšiřování hudebního záběrů, bude se jeho důležitost pomalu zmenšovat. Protože proč by měl někdo jezdit na festival přes čtyři státy, když tam bude to samé, co na všech ostatních velkých metalových festivalech? Podle mě jeho kouzlo spočívalo v tom, že shromáždil celou světovou elitu brutálního metalu /black-doom-thrash-death/. Že tam byli prostě všichni. Ale už to nemá jít kam dál. Jestli to bude cestou "z každýho tvrdšího stylu něco", pak má najednou tisíc konkrentů a v každým státě něco podobnýho najdeš - jen to tam je třeba o něco dražší. Myslím, že papírově má BA to nejlepší za sebou, ale bude fungovat x dalších let na podobným principu, za mírného ústupu ze slávy. Bude to furt dobrý, ale to budovatelský nadšení nutně zmizí. Což mi na tom přišlo nejzajímavější - dokazování nemožného.

Jak se tam nacpe Megadeth, Sick Of It All, NIN apod., bude to takovej menší Wacken. Jako všude jinde.

 

Stray
17.08.2018 20:30

HELMET jsem neropitvával, protože k té kapele nemám žádný vztah a i vystoupení mě přišlo nudné, hudebně to jde úplně mimo mě. Snažil jsem se v prvním díle o nehudební okolnosti, v druhém GOJIRA, ARMORED SAINT a všechny méně zajímavé okruhy kapel a ve třetím díle shromáždit největší perly čtvrtka, pátka a středy. Podle mě je třetí díl nejlepší a druhý naopak nejhorší, pokud smím zhodnotit svou práci? :-) Jednička a trojka je spontánní psaní, dvojka je nutné cucání skutečností, jenž podobné psaní jezdičů po akcích provází.

 

gotta
17.08.2018 13:04

Norr: Tak tak, jak pises. Helmet byli skveli! Hralo se hodne z Betty a Meantime, takze to nejlepsi co Hamilton a spol. svetu dali. Mel jsem velkou radost, ze je muzu videt a slyset...

 

Norr
17.08.2018 10:28

A co Helmet? Nikdo to moc extra nechválí a přitom z mého pohledu jeden z vrcholů BA.

 

Fida
16.08.2018 16:19

Tak na PL jsem se docela těšil ale první song mne zvukově okamžitě vyhnal na pivo.
Ta kovová basa a zbytek splývající se nedal vůbec poslouchat. Po pivě jsem se vrátil a zvuk už byl celkem ok ale výkon kapely mne už prostě nedostal.

 

Smolik
16.08.2018 16:03

Kámoši na PL při třetí skladbě odcházeli s tím, že je to špatný i zvukově (což byla pravda) a po setu Gojiry to opravdu nebyla moc pecka, ale já vytrval a myslím při čtvrté skladbě (From the Gallows) to celé šlo nahoru a užil jsem si to. Nick velice solidní. Jasně, setlist byl trochu nevyvážený, hlavně mi nesedla po dvou skladbách z Medusy najednou Mouth a potom From the Gallows, to mi přijde jako dost fail, trochu jako když PL nevědí, jestli chtějí naživo hrát své tvrdší a doomovější kusy a nebo raději věci jako Erased a Say Just Words. To moc nejde dohromady. Já mám rád každé jejich období, ale kdyby byl setlist postavený na albech od Shades of God po One Second, v danou chvíli bych si ho užil nejvíc. Ale ono je to těžké, která kapela má tak rozličná díla jako jsou Medusa, Host, Draconian Times a může poskládat vyvážený setlist... Já myslím, že proti Tiamat z BA 2017 (které jsem začal poslouchat v podobné době a také mají zajímavý vývoj) to byl koncert roku :-) .

 

Norr
16.08.2018 15:37

Hele, nejsou čtyři kapely denně co tady dáme, na takovej fesťák jako je Brutal nějak málo? No kámo, málo úplně ne, když je takovýhle vedro a večer pak nehrajou zas úplně oblíbený kapely a člověk je stahanej jak pes a jde radši spát. A vůbec, nejezdím sem jenom na kapely, je to tu pěkný, pokecám s kámošema, vypadnu ze všedních dnů, všude metal, pivko, spaní ve stanu, nasměju se jak nikde jinde a celej rok z toho pak žiju. Na počet kapel, který za ty čtyři dny vidí sere pes.

Rozhovor zaznamenanej na letošním Brutalu. Ten kámo mi mluvil z duše ;o)

 

Stray
16.08.2018 13:23

Tak jo, ono bylo prostě těžký chtít se po fantastické Gojiře soustředit na kapelu, který sice strašně dlouho fandíte, ale v posledních deseti letech prostě nenávidíte a nevydýcháváte ten její obrat a pomalý postup zpět ke kořenům, po šesté skladbě jsem zdrhal, ten koncert byl úplně mimo to, na co sem byl ve středu o půlnoci nastaven a jaký pocit ve mě PL2018 vyvolávali - "a vy už taky jděte do prdele, stejně tu už jenom zacláníte".

 

gin
16.08.2018 12:12

PARADISE LOST. Do puntíku souhlas s Valutin. PL viděno poněkolikáte a tentokrát nejlépe. Nick dobře zazpíval a i zvuk byl vpořádku. Moc jsem si to užil. Gojira byla samozřejmě famózní, ale u nich jsem si užil spíš tu strojovou přesnost a sehranost a taky vizuální stránku. U Paradise Lost to byly písničky pro radost a tu jsem také z jejich vystoupení měl.

 

matus177
16.08.2018 10:15

Mne sa zdal koncert Paradise Lost pomerne obstojne odohraty, ale tesne po Gojire bolo jasne pocut rozdiel medzi kapelou, ktora ma zvukovo/hracsky do detailu premakane vystupenie, a kapelou, ktora svoj koncert "len" pomerne obstojne odohra. A to mam PL naozaj velmi rad..

 

Stray
16.08.2018 10:04

Byl to nejslabší koncert PARADISE LOST z těch osmi, které jsem za 25 let zažil. Tečka.

 

Vatutin
16.08.2018 09:58

Dík za report ... jen nerozumím (a to již delší dobu) tomu focusu na Paradise Lost. Mě to nevadí ale ... třeba takto popsali jejich set na fobii :) - byli jste na stejném koncertě ? :) : "To, že se půjdu podívat na PARADISE LOST, jsem měl za prioritu dne. Kapelu jsem sice před pár lety poslal ke všem čertům, kvůli nevýrazným… no spíš blbým výkonům zpěváka Nicka, ale loňská deska mě donutila jít aktuální formu kapely zkontrolovat. A je potřeba říct, že to byl jeden z nej koncertů kapely, který jsem viděl. K Holmesovým hlasivkám šikovně složený set, kde zazněly pochopitelně tři věci z novinky, tak i ty songy, které jsem neočekával vůbec: dvojice věcí z „Draconian Times“ vyloženě nadchla, zatímco „Believe In Nothing“ mile překvapila. I když mi v setlistu scházely věci z „Icon“ (nejlepší deska PARADISE LOST), koncertu nebylo v podstatě co vyčítat a závěrečný dvojblok v podobě „As I Die“ a „Say Just Words“, to už byla vyloženě radost. Podobně působila i kapela, kdy i jindy studený čumák Nick pookřál. Celkově bylo vystoupení PARADISE LOST jedna velká paráda a stalo se největším překvapením dne. (Coornelus)

PARADISE LOST aneb sázka do loterie. Bude to dobré, nebo ne? Zažil jsem řadu koncertů britských náladotvůrců a pokaždé jsem odcházel s jiným dojmem. Někdy hodně negativním (to když Nick nedokázal zazpívat čisté pasáže a navíc působil otráveným dojmem), někdy to bylo lepší, ale to, co kapela předvedla letos na Brutalu, bylo nejlepší. Z mého pohledu byl setlist vystavěný takřka dokonale, samozřejmě bych si dovedl představit třeba „One Second“, ale k extázi stačily závěrečné opusy „As I Die“ resp. „Say Just Words“, které si kolem mě užívalo několik lidí systémem vlastní taneční koutek. Potěšily i dva návraty k „Draconian Times“, překvapila „Believe In Nothing“, pohled na Grega a jeho kytarovou ekvilibristiku pak dovršil nejlepší koncert PARADISE LOST, jaký jsem zažil. Skvělé vygradování středečního programu. (Johan)

 


 

 

 

 

TOPlist