Boomer Space


Diskuse ke článku : OBSCURA - Diluvium
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Imothep
02.09.2018 11:43

“OBSCURA mě prostě trochu připomíná DEATH z doby po roce 1993, ale jestli užívají obdobných postupů, to vážně netuším.” ....... tak tady jsem ovšem dokonale odzbrojen a bezradný 😀

 

Stray
02.09.2018 11:31

Vítej doma barde.:-) Rád si nechám poradit od praktika. Výtečné postřehy, těším se na další. OBSCURA mě prostě trochu připomíná DEATH z doby po roce 1993, tedy v té jejich poslední aktivní pětiletce, ale jestli užívají obdobných postupů, to vážně netuším.

 

Imothep
02.09.2018 11:08

Až včera jsem desku slyšel celou a nedá mi to nereagovat. DEATH .... proč to slovo v recenzi čtu tolikrát a přitom nenacházím jakoukoliv podobu byť v jediném riffu(a to znam tvorbu Floridskych v podstatě do tónu)?? Drobné citace CYNIC .... to ano, nenazval bych to ale kopirkou, spis hezkým navazem na to, kde CYNIC kdysi skončili a už se tam ani po comebacku nevratili. Nevím, nazvat OBSCURU nohsledy DEATH mi přijde hodně přísné a zároveň zcestné, protože na této desce nenacházím jediný stycny bod ..... no možná jeden ano .... hrají taky ve složení: dvě kytary, basa , bicí a zpěv :o) ...... pro me zatím jeden z kandidátů na desku roku v daném žánru ..... s 80% se i tak dá bez problémů souhlasit ..... desku jsem si maximálně užil od začátku do konce ..... to ALKALOID nedopadl zdaleka tak dobre .... zatím.

 

zdenos
29.07.2018 10:11

naživo v Josefově mi Obscura celkem sedla. Dal sem si jí nějak v čase obědu. Stál jsem a soustředěně poslouchal, ty kaskády riffů a sol mě bavili. Když si to ale zapnu doma, tak to jen tak prošumí, a hlava děravá si nepamatuje vůbec nic:)

 

devin
28.07.2018 22:19

túto "hudbu" tiež neviem počúvať, sterilné onanie jednotlivých členov, kto zahrá na milion strún sú otravné ... mam rad takú , kde treba aj trošku hľadať a najlepšie kde aj nájdem ... tady cesta nevede

 

Valič
27.07.2018 15:11

90% Podobnou hudbu už v poslední době moc neposlouchám, ale kvalita se téhle kapele rozhodně upřít nedá. S originalitou už to možná bude trochu horší, ale já Obscuru určitě nepovažuji za pouhou kopírku Cynic, Death a Pestilence. Souhlasím s tím, že ty zkreslené vokály působí spíš rušivě (mě používání vocoderu vadilo už i na, jinak geniálním, albu Focus od Cynic).

Co se týče nevýrazné image podobných skupin, předpokládám, že kvůli všemu tomu zběsilému pidlikání už jim na nějaké vyzařování charismatu nezbývá čas ani energie. :-)

 

Pekárek
26.07.2018 21:56

Dobře to Stray napsal:)

 

Imothep
26.07.2018 20:46

To jsou pratelske mini-podnety. Ne hnidopisske vytky ci cilene shazovani, toho uz jsme davno dalek ;o)

 

Stray
26.07.2018 20:36

Ahoj lidi, makáme, ale uděláme si čtyři dny prázdniny. :-)

Imothep: Chápu, ale stejně to zabolí, co takhle podobné poznámky někde u sousedů?!

 

Imothep
26.07.2018 20:01

Nez nekoho budes posilat do prdele, tak si nejdriv po sobe precti mj. tenhle svůj poslední příspěvek, vyzniva vuci kapele dost skepticky(podobne jako caste a prvoplanove narážky na Obscuru ve foru …. jinak recenzi chvalim.
Je fakt, ze az tak strasny nepomer mezi textem a hodnocenim jako u posledních Machine Head to není, to zas musim nechat …. :oD ….. slunce v dusi, panbuh s nami a zle pryc ;o)

 

Stray
26.07.2018 19:22

Chtělo se mě napsat "já už nevím, jak bych tě měl slušnou formou poslat do prdele", prostě stejně a lépe jako u Akroasis kapela potvrzuje svůj potenciál, předchozí desce bych dal 70%, té letošní o 10% víc, je to dobré, ale je to až moc hozené do pozdních DEATH, navíc kapela působí vizuálně hrozně uniformě a nezajímavě (když je srovnám s Tardyovejma, L.G.Petrovem, liverpoolskýma patologama...o Bentonovi, vincentovi se bavit nemusíme, mě stačí ukázat na terryho Butlera a pak na ně, abych věděl kdo je osobnost a kdo vydrezurovanej voják, co snídá, obědvá a večeří technický death metal), takže skvělá práce, ale stejně jako u IMMORTAL, CD téhle kapely si nikdy nekoupím. Stačí mě, že o nich vím a že jejich hudba je na vysoké úrovni, ale nemá původní kořeny.

 

Imothep
26.07.2018 18:44

"pouze za 80%." .... :oD .... no pote, co jsem si od pana domaciho preetl par ne zrovna lichotivch narazek smerem k Obscure ve foru bych cekal spis tak 60 ..... takze za me dobry :o)

 


 

 

 

 

TOPlist