Boomer Space


Diskuse ke článku : SODOM - Agent Orange
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Demonick
20.07.2018 13:31

10/10
Je az zaražajuce, ze kazdy dalsi počin Sodom nikdy nedosahoval zvukovej vymazlenosti Agent Orange. Snad az Code Red/M16 sa kvalitou aspoň trochu približuju.

 

zdenos
20.07.2018 11:21

tady není co řešit, jasná desítka :) Vynikající album s opravdu povedeným zvukem. Potěšilo mě (pobavilo) v komentářích to, že když u Bathory nenašli ani jedno pivko, tak Sodom uznali, že se black metalu vyhnou :)))

 

Valič
20.07.2018 00:24

100% Po všech stránkách lepší než předchozí album (o nepovedeném debutu ani nemluvě).

Titulní skladba je samozřejmě inspirována nechvalně známou chemikálií Agent Orange, která byla používána americkou armádou jako defoliant při likvidaci rostlinstva v rozsáhlých oblastech jižního Vietnamu za účelem usnadnění následného bombardování nepřátelských základen a zásobovacích tras (nejedná se tedy o bojovou chemickou látku v pravém slova smyslu, jak bývá občas mylně uváděno). Většina lidí, kteří přišli s touto směsí herbicidů do styku, začala trpět vážnými zdravotními problémy s trvalými následky. Jedna ze složek Agent Orange se údajně vyráběla i v chemičce Spolana Neratovice.

Magic Dragon pojednává o letounu palebné podpory Douglas AC-47 Spooky známém také pod přezdívkou "Puff, The Magic Dragon" (zřejmě podle stejnojmenné písničky od Peter, Paul And Mary).

Válečnou tématikou se nicméně nezabývají všechny texty na albu. Třeba Exhibition Bout je o býčích zápasech a Tired And Red popisuje v jednotlivých slokách různé způsoby usmrcení (zastřelení, ubodání nožem, poprava na elektrickém křesle).

Co se týče v recenzi zmíněného odklonu od satanismu a black metalu, možná to nějak souviselo i s Chrisovou cestou do Švédska, kde jednal s Quorthonem o případné spolupráci, ze které ale pak sešlo. Po návratu si prý Tomovi rozhořčeně stěžoval: „Ty vole, já byl u toho Quorthona doma a ten chlap neměl v baráku jediný pivo!“ Sodom poté pravděpodobně usoudili, že tenhle žánr asi nebude nic pro ně. :-)

 

Peto
19.07.2018 16:18

Ja by som zvuk albumu prirovnal k zvuku Master of Puppets (Metallica). Dokonca song Remember the Fallen mi vždy evokoval svojou stavbou Leper Messiah. Totálna klasika, najlepší album Sodom a jeden z najlepších albumov thrash metalu vôbec. V recenzii nebolo spomenuté, že ten záverečný melodický song Don´t Walk Away je cover od legendy NWOBHM, kapely Tank.

 

Pekárek
19.07.2018 13:09

Výborná recenze. Album miluju i kvůli zvuku, asi moje nejoblíbenější produkce Johnse. Jinak dík i za super recenze na thrashovky od Support U.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist