Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Pekárek
07.08.2018 20:54

Na YouTube jsem viděl kousek toho retro koncertu z Japonska a Liiva se mi tam hodně líbil.

 

Meres
07.08.2018 18:25

Imo: nemôžem si pomôcť, nedávno som si zohnal "Black Earth" a "Stigmata" na CD a dosť som tieto veci po dlhej dobe točil; k masakrom typu Transmigration Macabre, Bury Me an Angel, Beast of Man či pohodovke Let the Killing Begin mi Liivove hulákanie pasuje ako (nenávidím to prirovnanie) "prdel na hrniec". KeĎ sa tie staré fláky pokúsila prespievať Angela na tom albume z roku 2009, tak ich akurát len dokurvila a to ešte nehovorím o nechutne sterilnom a uhladenom zvuku, s ktorým tie fláky úplne stratili ten drive ktorý v origináloch majú.

 

Valič
07.08.2018 18:23

Imothep, Meres: ...a navíc ani neměl kozy. :-(

 

Imothep
07.08.2018 18:07

Meres: bohužel ani s odstupem času nemuzu souhlasit. Liiva byl průměrný až podprůměrný křikloun, se kterým by to AE ani zdaleka nedotahli tak vysoko. Ale souhlas, ze muzika byla výborná.

 

Meres
07.08.2018 16:42

Najlepší spevák AE bol aj tak Liiva, aj muzika mala vtedy väčšie gule ako teraz. Posledný album sa nevydaril a obávam sa o ich ďalšiu budúcnosť.

 

Stray
07.08.2018 12:51

Subeer: Já se nestavím k ARCH ENEMY až tolik přísně jako ty, ani bych si nedovolil z nich dělat nějaké největší hvězdy, koncerty se mi líbí a rád se na ně kouknu, ale objevná ta kapela tedy moc není. Umí prostě se stávajícími metalovými prostředky správně zacházet a těží z toho. Za Alissu jsem rád, ale pokud nahrají ještě několik desek stejných jako ty dvě poslední, tak jejich hodnota půjde dolů.

 

Valič
07.08.2018 12:34

S tím, co píše Imothep, naprosto souhlasím. Alissa zpívat opravdu umí a ten řev obě zpěvačky zvládají s přehledem. Arch Enemy si moc často nepouštím, ale určitě jsou mi bližší než všechny ty pompézní bobr metalové kapely, ve kterých afektovaně kvílí nějaká nóbl princezna v krajkových šatech. Mě vyhovují spíš takové ty „holky od vedle“:

https://youtu.be/1JazgYISBfk?t=2

 

Imothep
07.08.2018 11:05

DarthArt: k ARCH ENEMY: No myslim, ze tady jsi koncept pochopil tak napul. Ano, dozajista zenska proda skoro jakykoliv styl lepe pro masy bezneho posluchacstva, nicmene konkretne Alissa zpiva i cistym hlasem myslim velmi dobre, viz mj(
cca 1:10 atd):

https://www.youtube.com/watch?v=EdT7M4f2L9A

Jde o to, ze cisty hlas ode pocatku nezapada do kontextu tvorby ARCH ENEMY. A je jedno jestli tam zpiva prumernej rvoun Liiva, super Angela nebo vyborna Alissa. Musim teda pripustit, ze i me to kdysi vadilo a volal jsem aspon po zpestreni cistym vokalem. Nicmene z dlouhodobeho hlediska onecuju fakt, ze v dnesni zaplave ruznych pseudoopernich patosu a prumernychg pipalek v suknich si AE porad stoji za svym a to je dela originalnimi. A vokalne jak Angela, tak Alissa schovaly a schovaji spoustu muzske konkurence hrave do kapsy. Ja uz bych tam cistej vokal ani nechtel(byt nejake skromne pokusy probehly). Co na tom, ze se posledni deska dle meho nazoru dost nepovedla a kapela aspon v refrenech stejne postupne cili na masy. Nazivo stale vladnou a svou pozici si zaslouzi.

Jinak co se frontwoman kapel tyce, tak kdo jeste neslysel, doprucuji nasledujici:

https://www.youtube.com/watch?v=KJoPIgg17U4

 

Subeer
07.08.2018 10:53

DarthArt, v pohodě, tady to je na vykecávání nebo snad ne!e? Jinak s Nirvanou souhlasím, jejich alba se mi líbí všechny, ale nemyslím si, že by to s tím Cobainovým fatálním charisma dotáhli o moc dál.
Grohl, dle mě, byl v tomto o moc střízlivější a taky to někam dotáhl.
Jo a ten Márdi může být příkladem toho, jak by ten Cobain vypadal po tvůrčí stránce dál. Pomalu by zapadl do hudebního mejnstrýmu, pokud by nepřitahoval nějakou jinou nehudební pozornost. Podívej na Marilyn Masion jak dál. S tím uvadajím šokujím charismem a hudbou.

 

DarthArt
07.08.2018 10:27

Sice mířeno Strayovi, ale zaujalo mě pár myšlenek...

K ARCH ENEMY - mně pořád připadá, že tam ta ženská byla přijata prostě z propagačních důvodů. Kozy v sestavě dokážou hodně zvednout zájem, přece jen, pořád jsme i přes ty Epiky a Tristanie skoro výhradně maskulinní svět, a kdo by se uprostřed fesťáku mezi různejma zmalovancema a oběšencema rád nepodíval na pěknou holku na pódiu. Vypadá to, že takhle k tomu přistupovali ARCH ENEMY a splnilo to přesně svůj účel. Drobnost, že ta ženská neumí zpívat, se pak zamaskovala growlingem a řeklo se, že je to tak schválně :):)

U severských kapel člověk vážně mnohdy je rád, že moc neví o lidech, co tu hudbu vyráběj, hlavně dřív to tak bylo. To by člověk musel kategoricky zahodit třeba EMPEROR (Bard Eithun byl fakt zmrd, Samoth asi taky nic moc), DISSECTION ještě horší, o BURZUM se ani nebavíme. GORGOROTH nepíšu, ty nemá smysl poslouchat ani kdyby to byli hodní strýčkové. Fenriz se svým "norským árijským black metalem" taky nebyl vzor inteligence, ale ten z toho naštěstí vyrostl a veřejně to dal najevo.

KURT COBAIN měl nesporně charisma a navíc v dobu, kdy showbusiness někoho takovýho hledal. Svědčí o tom další a další Cobainové, co se vždycky jednou za čas objeví a vždycky mají u publika 14-25 obrovský úspěch - viz Márdi z Vypsané Fixy u nás. Český Cobain, nějakou dobu. Jinak hudbu NIRVANY považuju za přelomovou a zajímavou, ale kdyby vydávali další alba, postupně (asi velmi rychle) by to vyčpělo. Co měli říct, řekli.

Ještě jednou sorry, že se vykecávám já, chtěls odpověď Straye :):)

 

Subeer
07.08.2018 06:36

Čau Strayi, vždyť ty tvoje děcko s koulí miluješ a proto mu dáváš takovou příkladnou péći.
Díky za podobné články-náměty pro diskuze. Dle mě je charisma nedílnou součástí jakéhokoliv úspěchu, nicméně nejdůležitější je opravdu to, co děláš a jestli se tvůj produkt líbí. Zvláště v dnešní době, kdy je přístup k informacím o hudbě a prezentaci umělců v podstatě neomezený. Ten, kdo má rád hudbu a má teď moře příležitostí, jak si svůj obzor rozšířit, tím, že hudbu jednoduše radši poslouchá, předtím než aby trávil čas přílišným zkoumáním názorů a charisma interpretů. Za mojí osobu je lepší charisma radši moc neřešit. Např. skvělá hudba DISSECTION a její autor nebo charisma KISS mě nikdy nepřimělo se o ně zajímat nějak hlouběji, ta hudba mě tolik nebavila. Ty ARCH ENEMY, kapitola sama pro sebe, charisma hudebníků, které mě baví z jiných projektů, nestačí k tomu abych rozuměl tomu proč jim tam musí nějaká kráska hrkat monotónní chlív a tím tu muziku, pro mě, úplně odkouřit.

Dříve to bylo samozřejmě jinak, obrázek o hudbě pro posluchače z velké části vytvářeli tištěná media a rozhovory na TV. Tam ten nehudební faktor byl důležitý pro tyhle média aby si ho mohli patřičně prezentovat-prodat. I dnes je pořád hodně důležité, jak je někdo ochotný nebo ty sám investovat do prezentace toho tvého produktu.

Podívej, kolik těch popových zpěváků má, ve tvých očích, charisma? Charisma, např. Rudy z Ostravy nikdy nestačilo na to (zakrýt), že to je muzikant tak někde k ohni s Radegastem. Myslím, že v jiné, než popové hudbě je to úplně stejné. Co říkáš na charisma Kurta Cobaina? Dle mě, pokud by se nesprovodil, tak dneska dělá možná nějakého promotéra, hudebně by dal možná 2-3 desky.

p.s. Peter Steela mi je opravdu líto, desky TON mě hodně baví a např. A PALE HORSE NAME DEATH tu těžko popsatelnou schizo atmošku nemá.
Apro ten KYUSS se mi zlepšuje.

 

Stray
19.07.2018 20:19

Imothep: Díky. Mé přání je smět od toho psaní na tři měsíce zmizet. Koule na noze, pes kteryho musíš vencit, někdo komu denně utiras prdel. To je momentálně Crazy Diamond, to je ten těžkej trud, když web nedělá tým, ale jednotlivec. Hodně drzkopadu, vztekleho válení v mocuvce, ale i zadostiučinění v případě každé jedné pochvaly.

 

Imothep
19.07.2018 11:26

.… holt nikdo není dokonaly …. ani pan domaci :o) ..... a stejne ho mame radi :o)

 

Valič
18.07.2018 21:35

Stray: Oni taky nemají třeba "u" s kroužkem, ale to člověk, který se ten jazyk učil odposlechem komentářů Karola Poláka, samozřejmě vědět nemůže. :-)

 

Stray
18.07.2018 21:25

Opravena i besnota. Až teď? Kdo má vědět, že Slováci nemaj e s háčkem?:-)

 

Valič
18.07.2018 21:06

Já bych se na ulici určitě vyhnul někomu, kdo vypadá jako ten frontman z Brutal Truth, protože bych čekal, že po mě bude chtít drobné nebo cigarety. :-)


https://www.youtube.com/watch?v=c8Ih-dX-LDE

 

DarthArt
18.07.2018 20:46

Valič: Pravda, já jsem se vždycky konkrétně DEICIDE spíš vyhýbal, protože na mě působili jako parta kriminálníků. Nejen Benton, ale i Hoffmanovci s těma nabušenejma svalama a Asheim s napůl vypadlýma očima vlastně taky. Podobně nepříjemně vyzařovali i MORBID ANGEL - o Vincentovi se bavit nemusíme, ale takovej Sandoval, tomu bych se večer vyloženě klidil z cesty. CANNIBALS a OBITUARY byli proti nim vyloženě kamarádský typy.

Ještě jsem se taky docela "bál" DISMEMBER, ti byli taky takoví nenávistní.

 

Valič
18.07.2018 20:44

Stray: Tady už se totiž všichni bojí pana domácího na něco upozornit, protože mají strach, že by jim zase vynadal do bezvědomí. :-)

Já třeba čekám, jestli se najde někdo, kdo bude mít koule na to, aby u té (jinak hodně povedené) recenze na Catastrofy napsal, že ve slovenštině se "ě" nepoužívá. :-)

 

Stray
18.07.2018 20:37

Koukate na ten nadpis - jak je důležité mYti charisma? - celej tejden a nikdo mě ani nenapíše, že je tam hrubka jak kráva. Kdyby se ustrasene nepripomenul Darth - jenom taková drobná malilinkata chybicka- tak by se mě leckdo poskleboval ještě za týden.

 

Valič
18.07.2018 20:33

Mě by třeba zajímalo, koho považují za charismatické osobnosti posluchači klasického death metalu. V tomhle žánru je sice plno zajímavých figur, ale pochybuji, že by se chtěl někdo ztotožňovat s Glenem Bentonem nebo Chrisem Barnesem. :-)

Co se týče té hudby samotné, tak největší osobností byl samozřejmě Chuck Schuldiner, ale neřekl bych, že disponoval nějakým osobním kouzlem nebo měl nějak výraznou image.

Mě osobně byl z toho „old school“ death metalu vždy hodně sympatický Martin van Drunen a pak taky Chris Reifert, který sice v civilu působí jako celkem pohodový chlápek se smyslem pro humor, ale na pódiu doslova ztělesňuje to původní syrové, špinavé a zvrácené pojetí tohoto žánru, tak jak ho v začátcích hráli Death, Obituary nebo právě Autopsy, a to přitom vypadá úplně jinak než většina jeho kolegů z branže (tu bradku a vyholenou lebku ještě občas vkusně doplňuje masivním obojkem s nápisem FUCK YOU). :-)

https://www.youtube.com/watch?v=W6f6rlHy9jA

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist