Boomer Space


Diskuse ke článku : THERION - Beloved Antichrist
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

mmmirex
25.09.2020 22:23

posloucham metal 30let,art,progres,gotiku,vyhybal sem se stopazi teto desky rok a ted po pul roce poslechu neni lepsi blaho nez tohle,ty zensky soprany,alty aaa..(lewis atd.)

 

Meres
22.06.2018 14:46

Tak to je masaker :))))

 

Imothep
22.06.2018 13:47

Pro neznale, jedna ze starsich "perel" z desky Lemuria ..... prijemny poslech :oD

http://eldar.cz/phantasmagoria/uschovna/teryjon_simfonye.mp3

 

Meres
22.06.2018 13:28

Ja som si od THERION napočúval kedysi dávno ich prvé štyri albumy "Of Darkness..." (1991), "Beyond Sanctorum" (1992), "Ho Drakon..." (1993) a "Lepaca Kliffoth" (1995) a na základe týchto placiek mi príde THERION ako OK kapela. Prvé dve albumy surové death metalové hobľovačky, môže byť, trojka už nasala aj nejaké experimentálne vplyvy pri zachovaní death metalovej tvrdosti, tiež to ujde a štvorka je jasný vrchol v ich prvotnej etape, aj keď death metal to už prakticky nie je. Čo bolo ďalej počínajúc od sprofanovanej "Theli" som sa dodnes neodvážil preskúmať. Snáď sa do toho raz pustím, aj keď symfo metal je smer ktorý mi takmer nič nehovorí :)
P.S.: rešpekt každému kto dokáže dať tento nový album na jeden záťah, ja som ledva dokázal "Astonishing" od DREAM THEATER, ale toto je ešte väčší masaker :))

 

Imothep
22.06.2018 12:01

S Therion bych zaca a rovnou i skončil u Lepaca Kliffoth. Vse nasledujici, vcetne oslavovaneho kyce Theli je az na svetle výjimky(není jich mnoho, z celych alb snad opravdu jen zminene Gothic Kabbalah) ztelesnenim skoro vseho, co na hudbe, zvlaste na te metalove nenavidim. Patos, afektovanost, nabubrelost, kyc, spatne aranžmá, otresna stavba skladby(nikdy neprekrocil kostru ne nepodobnou Traktoru od Visacího Zamku, který mam ale rad, jenze ti si nehraji na velke sympho umeni.). Ten clovek to proste neumi a nenaucil se to ani za cele ty roky.
Btw skladba To Mega Therion muze slouzit jako nazorna ukázka nebo rovnou tutorial, jak nepsal metalovou skladbu, potažmo hudbu vůbec. Tam je totiž všechno uplne spatne. A zalezitosti jako Lemuria ci Sirius B uz ani nejsou na diagnozu, toto by mělo byt postaveno mimo zákon a trestano tezkym a dlouholetym zalarem vc. nucenych praci ..... mozna bych se nevyhybal ani biti a muceni, protože to jsou skutecne zločiny proti lidskosti a nevahal bych je zakomponovat jako vyjimku do Zenevske Konvence.

 

Louža
22.06.2018 09:32

Já mám rád housle, takže se mi líbí Deggial. A taky mám rád hevík, tak se mi líbí Sirius a Lemuria.

 

Valič
21.06.2018 21:45

Ho Drakon Ho Megas mi přijde ještě takové dost nedotažené. Pro mě pořád zůstávají nejzajímavější ty následující dvě desky. Vovin sice patří k jejich nejlépe hodnoceným albům, ale mě osobně v době vydání už moc neoslovilo. Bylo na mě už moc pompézní a kýčovité, ale některé následující desky byly v tomto směru ještě daleko horší.

 

DarthArt
21.06.2018 19:21

zdenos: já bych Ti doporučoval poslechnout si ty alba, kde se THerion z původního death metalu pomalu dostávali do té symfonické podoby -čili:

Ho Drakon Ho Megas - ještě death metal, ale už s tím devadesátkovým espritem bourání zdí

Lepaca Kliffoth - podobný případ, ale už výrazně víc "symfo"

Theli - průlom a první album svého druhu

Vovin - na té dosáhli ve svém ranku vrcholu

pak už to bylo opakování sebe sama, souhlasím ale, že "Gothic Kabbalah" je výrazně lepší než alba před a po

 

zdenos
21.06.2018 18:47

díky za reakce brothers :)

 

Valič
21.06.2018 18:39

Zdenos: Já bych určitě začal s Theli a Lepaca Kliffoth a tím bych asi i skončil. :-)
Z novějších desek se dá ještě celkem poslouchat Gothic Kabbalah, zbytek diskografie už jen na vlastní nebezpečí. Poslech těch prvních dvou zmíněných desek určitě ztrátou času není, už jen kvůli tomu, že si z nich člověk udělá představu o počátcích současného symfonického metalu. Jeho kořeny samozřejmě sahají dál (v rámci tvrdšího metalu mimo jiné k albu Into The Pandemonium od Celtic Frost z roku 1987 a pak také k některým progresivnějším rockovým kapelám ze 70. let, kterými byli Therion také ovlivněni).

 

Stray
21.06.2018 17:45

Té kapele se vyhni velkým obloukem, neznám v metalové oblasti větší ztrátu času.

 

zdenos
21.06.2018 17:41

jaká je nej od Therion, pro začínajícího posluchače tý kapely? Zatím jsem se k nim nikdy nedostal.

 

DarthArt
19.06.2018 16:03

Stray: To je dobře. Aspoň budu mít ve svém prohnilém životě i nějaké zásluhy ;)

A nemudruj a koukej přijet. Hospůdky ve Skaláku jedou jenom v sezóně :)

 

Stray
19.06.2018 15:58

DarthArt: Pomalu se začínáš osvědčovat jako dělník na černou práci, tedy na recenze populárních severských metalových kapel, které mi nesmí přes práh. :-)

 

DarthArt
19.06.2018 15:50

Valič: Člověče, taky jsem si myslel, že je to absurdní stopáž a nesoudnost, ale nakonec to vidím úplně jinak. Jen je tomu třeba dát hodně času (samozřejmě, pokud je to člověk ochoten udělat), protože tři hodiny vstřebáš až po dost dlouhé době. Za mě je to možná nejzajímavější nahrávka Therion od alba "Vovin", s výjimkou dvojalba "Gothic Kaballah". Ale je jasný, že je to hudba pro uzavřenou společnost, to bez pochyby.

Ta stopáž odradí asi většinu lidí - viz téměř žádné recenze na českém internetu. Prostě skoro nikdo nemá chuť poslouchat tak dlouhou desku. Možná by ji líp přijali lidi, co poslouchaj klasiku a jsou zvyklí na ty obrovské stopáže - takovej Soumrak bohů nebo Don Giovanni taky není žádná sranda :):)

Já si ty poslechy dával vždycky na výletě, kdy jsem se kochal přírodou apod., a bylo to přesně ono.

Jinak dík za pochvalu a smekám, že sis všiml, že je to moje první recenzní aktuálka :)

 

Valič
19.06.2018 14:02

DarthArt: První recenze na zahraniční novinku sice dopadla skvěle, jen mohla být na nějakou lepší desku. :-)
Sice to není úplně špatné (možná bych hodně slabých 80% i dal), ale nevím, kdo si v dnešní době něco podobného pustí. Chápu, že se jedná o koncepční album, ale poslouchat podobnou hudbu tři hodiny v kuse může vydržet snad jen masochista. :-)

 


 

 

 

 

TOPlist