Boomer Space


Diskuse ke článku : PARADISE LOST - Tragic Idol
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Metalirium
25.05.2020 18:27

85%

 

Stray
01.06.2015 10:11

Jinak výhled na červnové recenze novinek, sice to nebude hned, ale objeví se zde určitě: PARADISE LOST, MUSE, ARMORED SAINT, THE VINTAGE CARAVAN, CRADLE OF FILTH a možná i LINDEMANN, LUCA TURILLI nebo REFUSED.

 

Stray
31.05.2015 22:57

OK. Stran (nikoliv výborné brazilské kávy, ale) potencionálního rozhovoru s kapelou UMBRTKA se mi prosím tě ozvi na mail (vždy pod článkem), mám pocit, že ti chci, díky vlastní nezainteresovanosti do zmíněného tělesa, něco navrhnout.:-)

 

Valič
31.05.2015 22:45

Stray: Já si samozřejmě na každé album dělám svůj vlastní názor bez ohledu na recenze a různé uživatelské žebříčky. Ten odkaz jsem sem dal jen tak pro zajímavost jako příklad toho, že novinka zatím vyvolává u posluchačů převážně pozitivní reakce. Mimochodem, zrovna Metal Storm považuji ze všech zahraničních stránek zaměřených na metal za jedny z nejobjektivnějších, co se týče uživatelských hodnocení. Alba významnějších kapel tam většinou hodnotí desítky až stovky uživatelů na rozdíl třeba od Metal Archives, kde se ty průměry dělají pouze z několika recenzí. Samozřejmě plno desek je tam dost nadhodnoceno (hlavně z oblasti technického a melodického metalu), u jiných mi to hodnocení přijde naopak dost nízké (klasické kapely z 80. let typu Venom, Celtic Frost nebo Autopsy), přece jenom je tam poznat, že většina uživatelů patří spíš k mladším ročníkům. Jak říkám, beru to všechno s dost velkou rezervou, ale zase si neumím představit, jak bych se bez podobných stránek orientoval v tom obrovském množství desek, které každý měsíc vychází. I když už hudbě nevěnuji ani zdaleka tolik času jako dřív, pořád mě ještě baví hledat nové věci (případně staré kvalitní věci, které mi z nějakého důvodu unikly).

 

Stray
31.05.2015 22:18

Brát v potaz jakékoliv procentuelní hodnocení diskografie kapel typu PARADISE LOST na jakýchkoliv METALOVÝCH stránkách, značí jedno z největších zel hudebního světa. :-))

 

Valič
31.05.2015 21:25

Zatím to vypadá, že se jim ten návrat ke kořenům celkem vyplatil. Na Metal Storm je novinka momentálně nejlépe hodnoceným albem letošního roku: http://www.metalstorm.net/bands/albums_top.php?album_year=2015

 

Stray
31.05.2015 19:57

Aj tie su dobré, nie však výjimečné. :-)

 

Meresz
31.05.2015 19:33

A prečo považuješ "Paradise Lost" z roku 2005 za posledný ozaj kvalitný počin? Veď "Faith Divides Us..." si dal 8 bodov a "Tragic Idol" 7, čo tiež nie je trága :)

 

Stray
31.05.2015 16:05

Nová deska opravdu není tak hrozná, jak se zdá ze singlu. :-)

 

Valič
30.05.2015 16:54

Stray: Tak ta klipovka je pro nové album dost netypická, většina ostatních skladeb se pohybuje spíš někde mezi Shades of God a Icon, což mi taky celkem vyhovuje, i když nezastírám, že bych uvítal spíš to "odporné bahno". Toho jsem se ve větší míře dočkal kromě zmíněné klipovky snad už jen ve svižnější Flesh From Bone, u které mám ovšem pocit, že byla původně určena pro Vallenfyre a na desku se dostala nějakým omylem. Deska se mi každopádně líbí, nicméně s hodnocením bych počkal až na další poslechy.

 

Valič
30.05.2015 15:05

Já proti vývoji rozhodně nic nemám, jen mi vždy přijde divné, když se nějaká kapela, která si dlouhá léta vytvářela svůj osobitý styl a je ve svém žánru řazena k naprosté špičce, najednou začne snažit znít jako jiná, komerčně úspěšnější skupina. Kromě P.L. mě napadají třeba Anathema (Pink Floyd, Radiohead), Tiamat (The Sisters Of Mercy) nebo třeba Danzig na albu Blackacidevil (Nine Inch Nails).

 

Meresz
30.05.2015 14:34

Ja to vidím tak, že Paradise Lost vydali len dva slabšie albumy - "Lost Paradise" (90) a "Believe in Nothing" (01). Zvyšok sú nadpriemerné, až vynikajúce diela - v poslednej dobe ma najviac uchvátil parádny "Symbol of Life" (táto poloha im neskutočne slušila) a "Paradise Lost" kde bolo hádam najviac hitov na jednom CD v celej ich diskografii. Nový album je síce návrat späť niekde do 90tych rokov, ale je určite lepší ako obe hore spomenuté diela. To je môj pohľad :)

 

Stray
30.05.2015 14:03

Tak to zcela nepochybně, nicméně na PARADISE LOST jsem si vždy vážil těch momentů, kdy se snažili o muzikantský i skladatelský růst.

 

Valič
30.05.2015 12:39

Jsou lidi, pro které může být výraz "ponor do nejodpornějšího bahna" tím nejlepším doporučením (novinku jsem si právě připsal na svůj "wishlist"). :-)

 

Stray
30.05.2015 12:25

Zcela jinak. Kapelu jsem zaregistroval snad ještě před vydáním Gothic, nelíbila se mi mnoho prvních let, vůbec. S "Icon" se to polehoučku začalo měnit. Na "Draconian Times" jsem souhlasně pokyvoval, u alb "One Second", "Host" a "Symbol Of Life" skákal nadšením. Za poslední velmi dobré považuji bezejmenné album z roku 2005, a protože právě u PARADISE LOST opravdu nemiluji sebe menší snahy o návrat ke kořenům, deset let jsem u nich na vážkách, novinka je ponor do nejodpornějšího bahna. :-)

 

Valič
30.05.2015 11:50

Já mám od nich nejraději alba počínaje Gothic a konče Draconian Times. One Second se mi ještě celkem líbilo, Host už vůbec ne. Jejich další tvorbu už jsem moc nesledoval, většina z těch desek nebyla vyloženě špatná, ale už to prostě nebylo ono. Moc mě nenadchnul ani tolik vychvalovaný Tragic Idol, i když z těch novějších alb je asi nejlepší. Jejich debut jsem slyšel až po Gothic a vyloženě mě tenkrát zklamal, přišlo mi to spíš jako takové lepší demo (tento můj dojem byl asi dost ovlivněný i tím, že jsem to poslouchal z ne moc dobře nahrané kazety). Nedávno jsem si ho pustil znovu (asi po 20 letech) a kupodivu se mi i celkem líbil.

 

Stray
30.05.2015 11:11

valič: Tak já soudě dle prvních nástřelů přesně naopak, tuto původní polohu PARADISE LOST mám opravdu, ale opravdu velmi nerad. :-)

 

valič
30.05.2015 10:43

Na The Plague Within jsem opravdu hodně zvědavý. Zatím jsem viděl pouze nový videoklip, ale dojmy z něj jsou hodně pozitivní. Kapela se snad už konečně definitivně smířila s tím, že druzí Depeche Mode z nich nikdy nebudou a vrátila se k tomu, co jí jde nejlíp. Dost mě překvapil i Nickův vokál, který zní nesrovnatelně líp než na poslední desce Bloodbath.

 

rumcajs29.05.2015 19:54

Tak tohle album mám hodně rád. PL jsem tak nějak odepsal po Host, ale tahle deska mě příjemně překvapila a donutila mě poslechnout a docenit i dvě předcházející, z nichž Tragic idol ční nejvýše. Osobně však po poslechu dostupných písní zatím nemám problém ani s podobou, kterou představují na The plague within a to opravdu nejsem příznivcem debutu.Za mě 90%.

 


 

 

 

 

TOPlist