Boomer Space


Diskuse ke článku : JONATHAN DAVIS - Black Labyrinth
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Dave78
12.06.2018 23:16

Ideální soundtrack k předpůlnoční procházce městem v mírně podroušeném stavu (6 plzní:-)). Závěrečná What It Is je neskutečná, stejně tak Everyone nebo Basic Needs, za mě absolutní spokojenost. Jonathan holt udělal sólovku, kdo čekal další Korn, bude zklamán, kvalitu to ale má...

 

Vatutin
06.06.2018 07:10

jinak nakonec se mi pořadí novinkových desek, které mne zajímají, jsou si něčím podobné a věnoval se jim, nebo bude věnovat, CD, seskládává takto ... 1. A Perfect circle -nebojím se 100% novinka je úžasná - obsahuje skvělé skladby, je tajemná i přístupná, hloubavá, melancholická i tvrdá. Materiál není na první dobrou a stále znovu člověka láká. Prostě překvapení se vším všudy. 2. Ghost nakonec 90% novinka překvapila není to žádný nadčasový matroš ve kterém budeme objevovat ještě za rok dva. Prostě květnová jahoda, která bude plesnivět, ale člověk se stejně nechá unést a nacpe to do sebe. Je zde jen pár skladeb, ale všechny jsou vlastně hitové. Paleta vlivů je ohromující a fascinují, metal, disko, muzikál, art rock. Image je dotažené a skvělé. Výsledný dojem je masivní 3. Jonathan Davis 50% opravdu zklamání. Řada recyklovaných motivů, řada nedotažených motivů. Deska možná navazuje na tu eletronickou desku Kornů ... ale ta vyšla již hodně dávno a možná tehdá něčím překvapila, současný JD vůbec ničím. Ještě a je to jen můj subjektivní názor je, deska prostě otravná a v podstatě se nedá doposlouchat. -- tolik takový výlev u ranního kafe :)

 

Vatutin
05.06.2018 16:35

bylo to k debate ghost / davis

 

Vatutin
05.06.2018 16:34

JJ já vím, že máš pravdu, je to krátké, hezké navoněné ... ale mne to baví moc ... rozhodně deska kterou nejde přehlédnout a jako 40+ zažívám dávno zapomenuté pocity :) Nadbytek navoněnosti vyrovnávám Táborem radosti :), kterej jsem nedávno objevil :) Pokud jde o Jonathana tak mám špatný pocit a stále horší neroste to a mám rostoucí problém to doposlouchat/ poslouchat ... poslední dvě desky Korn jsou paráda, ale tohle není OK, fakt ne.

 

Valič
05.06.2018 10:12

Tobias Forge a Martin van Drunen zřejmě nebyli jediní metaloví muzikanti, kteří vyrůstali na Rolling Stones. :-)

https://youtu.be/DDXdhLeFV-g?t=313

 

Valič
04.06.2018 15:18

Já na tom taky nevidím nic divného, jen mě to zaujalo v souvislosti s nedávnými diskusemi na Crazy Diamond. :-)

 

Stray
04.06.2018 15:14

Valič: natom nevidím nic divného, že fanoušek rocku má mezi nejoblíbenějšími kapely jako MÖTLEY CRÜE nebo ROLLING STONES. Horší by bylo, kdyby fanoušek rocku měl mezi nejvíce oblíbenými kapely jako THE GATHERING nebo WALTARI.

 

Valič
04.06.2018 14:44

Santo: Díky za odkaz na zajímavý rozhovor s Ghost, který mě určitě bavil víc než poslech jejich aktuálního alba. :-) Nejvíc mě zaujala informace, že mezi kapely, které jejich frontmana v dětství nejvíce ovlivnily, patří i Mötley Crüe a Rolling Stones. :-)

 

Stray
04.06.2018 14:06

Ano, jsou to krásné písně, jen zamrzí, že si při jejich prezentaci kapela nesundá ty hloupé škrabošky a stoupne si, pějíc je zpříma, tváří v tvář zaujatému posluchači. Více tento týden v recenzi.

 

Santo
04.06.2018 12:20

Stray: presne to som si myslel po prvých dvoch posluchoch, že sú tie melódie až príliš jednoduché na to, aby obstáli skúšku časom. Momentálne som na nonstop repeate albumu a nemôžem sa toho nabažiť. Kus mi vadí, že je Prequelle kratší, aký by som ho chcel, ale melódie ma uspokojujú. A čo sa týka vizuálu a vecí okolo, tak som takisto žrút všetkého, čo si Tobias zamanie. Toto môj svet (a možno nielen môj) potreboval - odľahčenú hudbu znejúcu sviežo, ktorá má potenciál ísť vysoko a pritom neskĺznuť z cesty. Čo sa rekonštrukcie týka, tak samozrejme áno, ale z optimistickejšieho pohľadu radšej volím slová pocta a inšpirácia :)

Valič: mne sa práve páči kombinácia, ako ty píšeš "neškodného pop rocku" a textov s vizuálom kapely, pretože je to viac pre masy. No a texty o temnom pánovi, verím, veľa ľudí počúvajúcich GHOST ani poriadne nevie, o čom sú, čo ma dosť baví. Inak odporúčam Forgeovu bývalú kapelu Repugnant. Krásny kontrast k tomuto "teplému" spevu.

Tu som našiel veľmi zaujímavý článok o pozadí jeho života, dobré čítanie: https://www.revolvermag.com/music/ghost-true-story-death-religion-and-rock-roll-behind-metals-strangest-band

 

Valič
04.06.2018 08:12

Já jsem chtěl původně použít odkaz na video od jiné glam metalové kapely, ale nechtěl jsem tu být za provokatéra. :-)
Ti Mötley Crüe ze začátku opravdu nevypadali tak hrozně, ta jejich image mi dokonce trochu připomíná rané W.A.S.P. nebo Manowar, v těch dalších klipech už to bylo horší (mám ale pocit, že se ta kapela nebrala zase až tak vážně). Třeba na následující video jsem se byl schopný dodívat do konce jen kvůli tomu, že se v něm v roli ředitele objevil můj oblíbený herec Michael Berryman, který je známý třeba z filmů Přelet nad kukaččím hnízdem, Hory mají oči nebo Vyvrženci pekla.

https://www.youtube.com/watch?v=5oVBvxA0mm0

 

Stray
03.06.2018 22:35

Ten klip Mötley Crüe 83´ jsem se zájem sledoval už z VHS na začátku devadesátek, na tom nevidím nic mimózního, normální metalová hudba pro americký teenagery s dobře vypadající, apokalypticky nastylizovanou kapelkou, proti těm dnešním úchylárnám mě to přijde jako sledovat Pioniersků laštovičku. Tohle nikoho nepobouří, natož aby to někomu přišlo divné. :-) Já si u toho klipu akorát řeknu, jak jim to sluší!!! :-) Akorát koukám, že to zas zdenos popsal do jiný diskuse, takže je to v - Právě poslouchám. Tohle mě nedělejte, to přeskakování.

 

zdenos
03.06.2018 22:26

valič: tvůj crazy klip k Motley Crue mi přijde jako absolutně normální snímek proti tomu, když jsem viděl klipy Ghost :))

 

Valič
03.06.2018 21:20

Pro mě nejsou Ghost ani dostatečně dobří ani dostatečně špatní na to, abych je miloval nebo nenáviděl. Dřív mi ta jejich kombinace dřevního heavy metalu a psychedelického popu z 60. let s pseudosatanistickými texty v latině přišel relativně zábavný, ale ten jejich současný přesun do oblasti pozitivně laděného neškodného pop rocku ve stylu 70. let mi vůbec nesedí. Novinka asi není úplně špatná, ale nemůžu se zbavit dojmu, že na ní kapela už definitivně ztratila ksicht. Ten videoklip k Rats je nicméně super. :-)

 

Stray
03.06.2018 12:49

Možná máš pravdu, pokud to tak je, tak v případě jejich prvních tří řadovek se řadím mezi druhou skupinu, tedy ty, kdo GHOST nenávidí. Formát produkce té kapely s rozněžnělým mikulášem a čtyřmi anonymními panáky mne iritoval, čtvrtou desku a novinku jsem ochoten vzít tak trochu na milost, protože se tam objevují zajímavé melodické motivy, kteří mohou někomu zdánlivě navodit (mírně zasuplovat) rukopis výjmečných lidí starodávné populární hudby: John Lennon, Elton John, Freddie Mercury, Meat Loaf...ale to je tak všechno, jsem přesvědčen že ty songy zachutnají, pátý poslech ještě chutnat budou, ale nedovedu si představit tu desku s nadšením jet příští rok po čtyřicáté, to si radši zrekapituluju Stouny a Beatles. To album je plastovou rekonstrukcí děl z doby, kdy se i v popu a rocku tvořilo velké umění, ale pořád to je rekonstrukce.:-)

 

Santo
03.06.2018 12:32

Ghost je presne tá skupina, ktorú buď miluješ, alebo nenávidíš a len veľmi málo ľudí je medzi tým. Ja sa radím do prvej kategórie a žeriem im to všetko. Niekedy je menej viac a Prequelle je od vydania neustále v prehrávači :)

Môj pozitívny pohľad na album tu: https://dennikn.sk/blog/1140615/ghost-prequelle-recenzia/

 

Valič
02.06.2018 17:39

Mě ti noví Ghost zatím vůbec nebaví. Už u předchozí desky jsem měl chvílemi pocit, že poslouchám nějakou nevýraznou A.O.R. kapelu z konce sedmdesátých let, a u novinky ten pocit mám v podstatě celou dobu. Na minulém albu jsem si nicméně pár oblíbených skladeb našel, tady zatím nic. :-(

 

Stray
01.06.2018 08:33

Vatutin: Po pravdě to taková sláva není, pár skvělých songů, ale obávám se nízkého koeficientu trvanlivosti. ALICE COOPER byl přeci jen jinde, mnohem dál. Tohle je hezké, ale poněkud krátké a navoněné.

 

Vatutin
31.05.2018 15:50

Tak dneska je venku download Ghost Prequelle, já chápu, že to má své příznivce a odpůrce, myslím, že na CD se jejich desky pohybují tak na 50% :) ... mě to nevadí. Ghost mi kdysi třetí deskou definitivně sednul a image je super. Strašně mi to připomíná třeba Alice Coopera v době Trash, Hey Stoopid a počítám, že novinka bude letním hitem. Zní to parádně, zábavně, lehce posmutněle, lehce hororově, lehce kýčovitě, lehce artrockově lehce discofilně ... prostě promiň Jonathane, ale jestli ty jsi dostal 80% za to své tajemné skoro nic, plné motivů již dávno slyšených, či nedodělků, tak se možná dočkáme 95% - 120% pro Prequelle :)

 

Stray
30.05.2018 19:30

To je hodně pozitivní zjištění, díky.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist