Boomer Space


Diskuse ke článku : AMORPHIS - Queen Of Time
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Dave78
24.05.2018 08:19

Úžasná deska, propracovaná do posledního detailu s nepřekonatelným zvukem (vyplatí se Hi-Fi poslech! Je vidět, že i masová Nuclear Blast produkce pro německo-skandinávskou wackenskou populaci občas může vyplivnout klenot:-)...

 

Valič
21.05.2018 15:09

Asi to opravdu není tak dobré jako předchozí album, ale i tak bych 100% dal.
Starší tvorba Amorphis mě ze začátku taky moc nebrala, ale loni jsem se k ní vrátil a dost výrazně svůj vztah k ní přehodnotil. Dokonce jsem si 5 CD zařadil i do sbírky, a to včetně zmíněných „neumětelských“ alb Tales a Elegy. :-)
Co se týče vývoje kapely, je v podstatě dost podobný jako u jiných žánrově spřízněných kapel jako třeba Sentenced, Tiamat nebo Therion, které se taky ke svému stylu postupně dopracovaly od celkem tuctového death metalu, který se samozřejmě po instrumentální i skladatelské stránce nedá srovnávat s pozdější tvorbou.
Ještě bych měl drobnou technickou poznámku k výrazu „murmur“, který u nás poprvé použil Cyklo ze Sparku a od něj ho pak převzali další čeští recenzenti. Doslova to znamená mumlání, brblání nebo reptání, takže se to jako alternativní označení growlingu zrovna moc nehodí, a pokud vím, tak v zahraničí se tento výraz vůbec nepoužívá.

 

Stray
21.05.2018 10:27

Při srovnání aktuální tvorby jsou Amorphis mnohem lepší kapelou než Paradise Lost. Hlavně jsou taky dávno dál než v časech alibistickeho, pseudo uměleckého a neumetelskeho alba Elegy. To byla kopřivka na první dobrou.

 

DarthArt
21.05.2018 09:49

Taky jsem z těch, co měli rádi Paradise Lost a nebavili je Amorphis. Na prvním koncertě PL u nás A hráli, všichni z nich byli posraní a mě to naprosto míjelo. Nevím proč. A podruhé na Brutalu mě to míjelo úplně stejně.Zkusím to teď zpětně po letech, třeba to zabere.

 

Vatutin
21.05.2018 09:01

Taktéž mne Amorphis míjel, ale nedávno jsem koupil Tales Thousand a byla to fajn vzpomínka. Osobně jsem Amorphis vždy považoval za pracovitou kapelu, ve stylu Paradise lost, ale něco mne na tom nebavilo a Paradise lost jsou pro mne svým gothicko doomovým založením prostě jednou ze srdcovek, kterou sleduju a sbírám od lost paradise ... Nicméně novinka zní opravdu zdařile, to co mi vadilo, mi asi stále vadí :) .. ale proč ne, z kapel co jsem nikdy moc neposlouchal je to náznak co si lehce posbírat, takže desku přihazuji k remasterum Coroner a uvidím :) Hodnocení 80% bych klidně dal na 90% ... mě se to pozdává víc než třeba poslední Cradle, kteří dostali tuším 90% ... :)

 

Carloss
21.05.2018 07:36

Amorphis jsem nikdy moc neposlouchal,ale tahle deska mně hodně baví.Pustím se i do starších desek.Queen Of Time patří mezi to nejlepší co jsem tenhle rok slyšel.

 

Fenris 13
21.05.2018 07:33

Výtečná deska, pro mně třetí vrchol kapely po Tales From The Thousand Lakes a Skyforger. Hodně se mi líbí i duet s Anneke v hitovce Amongst Stars.

 


 

 

 

 

TOPlist