Boomer Space


Diskuse ke článku : ARAKAIN - Schizofrenie
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Josef
01.12.2018 08:01

Tak v roce 1991 vyšlo tolik metalových alb, že se nemohl opakovat úspěch prvního alba. Vyšly třeba Masters Hammer nebo Kryptor. U většiny těchto kapel jsou jejich první alba nejprodávanější a prodávají se dodnes. Jediná kapela, která se posunula dál byly Kabát, protože změnily styl a staly se velmi oblíbenou kapelu.U arakainu bylo ještě skvělý období kolem Apage Satanas to je naprosto skvělá deska ( podle mě nejvíc pisnickove album).

 

Stray
30.11.2018 19:45

Jo na tu éru filmových trháků z osmdesátek, které se sem v roce 1990 začaly valit si moc dobře vzpomínám. Sám jsem byl v kině na TERMINATOR, MOUCHA, BARBAR CONAN, KOBRA, KOMANDO, KRVAVÝ SPORT, GORILY V MLZE, PREDATOR, zároveň se ale musím přiznat, že jsem do roku 2002, kdy jsem byl na KLONY ÚTOČÍ nikdy dříve nevoiděl HVĚZDNÉ VÁLKY, absolutně mě to v dětství minulo, přitom jsem měl za sebou INDIANA JONESE, ET MIMOZEMŠŤANA, NEKONEČNÝ PŘÍBĚH, prostě všechny trháky..

 

DarthArt
30.11.2018 19:31

Taky mám pocit, že kolem 60 000. Áčka byla tehdy opravdu zklamána, jenže zatímco v době debutu byly na krámech pouze oni a Titanic, v době Schizofrenie se sem začaly valit ty největší bomby z historie metalu - naprosto otevřená stavidla! V takovém nastavení je těch šedesát pořád výborné číslo.

začátek devadesátek byl vážně neuvěřitelný - viz třeba premiéry v kinech, to bývalo každý měsíc třeba deset superúspěšných filmů typu Star Wars, Terminator, Komando apod. Bylo nastřádáno za desítky let a sypalo se to k nám v neuvěřitelné kadenci!

 

Valič
30.11.2018 15:07

Nejde o to, že by se ta následující alba prodávala špatně, ale o to, že v době, kdy kapely vydaly své debuty, byl na českém trhu o podobnou hudbu obrovský zájem způsobený hlavně tím, že byla do té doby oficiálně prakticky nedostupná (až na výjimky typu Citron nebo Tublatanka), tím pádem se i průměrné metalové nebo punkové desky prodávaly v naprosto absurdních nákladech. Ty kapely si to ze začátku asi moc neuvědomovaly, takže pak byly tím relativně nižším komerčním úspěchem dalších alb dost nemile překvapeny. Mám dojem, že členové Arakainu někde uváděli, že si tenkrát naivně mysleli, že když budou točit lepší desky než Thrash The Trash, tak ty prodeje budou vzrůstat úměrně s jejich kvalitou.

 

josef
30.11.2018 11:50

Zdenos: Jasný to tak sedí Schizofrenie měla o mnoho menší úspěch ( tipuji tak 60 000 prodaných nosičů.Asi to bylo i změnou stylu druhá deska je skvělý technický thrash metal. Všichni asi čekali pokračování debutu což se nestalo.

 

zdenos
30.11.2018 08:18

josef:

,,TTT se prodalo více než 120 000 kusů.' To jsem našel v rozhovoru na oficiálních stránkách ARAKAIN. Údaje ke Schíze by mě taky zajímaly. Bude to ale určitě méně (můj pocit), podobně jako rozdíl v prodejnosti ,,Neuropatologa' a následného ,,Světa' od DEBUSTROL.

 

Josef
30.11.2018 07:16

Výborná deska, která se blíží až k progesivnimu metalu a chápu, že někoho kdo měl rád debut byl zklamán.Alesovi texty tam to bylo tak trochu rozpolceny na jednu stranu výborné texty na druhou stranu naprosté blbosti někdy.Je to jedna z nejlepších domácích desek( kam se hrabe debustrol). Chci se, zeptat DarthArta jestli tak ví kolik prodalo tyhle desky?.

 

DarthArt
16.03.2018 23:35

Meres: Tak to souhlasím. Texty na Farau mi vůbec přijdou jako strašnej propad dolů...

 

Meres
16.03.2018 21:29

Pokiaľ ide o texty, tak najhorší text aký si od Arakainu vybavujem, je ku skladbe Madam tasemnice z albumu "Farao". Texty s podobnou tématikou sú absolútne nehodné hudby kapely ako je Arakain. Toto by bolo OK u Harleju, Alkeholu alebo podobných českých bigbítoviek.

 

zdenos16.03.2018 12:41

tak asociaci k panu účetnímu bych fakt nečekal :D Koukám, že ty texty leží v žaludku mnoha lidem. Dneska jsem si dal Arakain živě v Edenu, má to pěknej zvuk, a je to takové best-of. Překvapilo mě, že si tam song Princess of the dawn zazpíval Aleš. V té době byli vztahy mezi kapelou a ním ok :)

 

Valič
16.03.2018 12:35

100% K hudbě a zvuku žádné výhrady nemám, s obalem a texty už je to bohužel horší. Nad tím prvním by se dalo ještě přimhouřit (nebo raději zavřít) oko. Vlastně máme nakonec štěstí, že neprošel ten původní návrh kapely, podle kterého měl obal zobrazovat tu okřídlenou zadnici, která nakonec zůstala jen v levém horním rohu. :-) Nevím jak komu, ale mě některé z textů dojem z alba vyloženě kazí. Původně jsem kvůli nim chtěl strhnout 10% z hodnocení, ale vzhledem k tomu, že to nedělávám u zahraničních kapel, které často zpívají ještě daleko větší kraviny, mi to nakonec přišlo nefér. Zatímco z některých pozdějších Brichtových méně povedených textů jde cítit aspoň určitá snaha o humor a nadsázku (bohužel většinou jen ta snaha), u Řekni a máš mě se jedná o čistý koncentrovaný trapas, který mám problém doposlouchat do konce. Nemůžu si pomoct, ale pokaždé se mi při poslechu vybaví tahle scéna:

https://www.youtube.com/watch?v=BV2eItBni40

 

wuxia
13.03.2018 21:25

Jo, souhlas. Taky už bych se v tom dál nevrtal :)

 

DarthArt
13.03.2018 20:53

Stray: Myslím, žes toto téma zakončil naprosto grandiózně - prefektní ;)

 

Stray
13.03.2018 20:47

Jasně, o prachy jde až v prvé řadě i umělcům. Třeba když jsem byl jako pravidelnej návštěvník festivalu Finále svědkem takové té okolo česko-filmové chlebíčkovo-drinkové atmosférky, kdy bylo zjevné, že tvůrcům je úplně u prdele kolik přijde do hlediště lidí, jestli 0 nebo 300, hlavně že něco na způsob -
důležitý je že náklady na film nepřesáhly polovinu výše grantů :-) a dost z paklíku tedy zbylo, a na diskusi s diváky už se také příliš nikdo nehrnul, bodejď by hrnul -> "banner vidím, volňásek nezaručíme, připadne snaživějším, ale zatím DĚKUJEME".:-))))

 

DarthArt
13.03.2018 20:30

Prostě když mě Martha Issová nabádá "přemluv bábu", myslím si o ní něco hodně nelichotivýho :)

 

DarthArt
13.03.2018 20:28

No jo, názory máme každej různý to je jasný, ale pro herce/zpěváky/apod. je to často prostě role - jsou v televizi, tvořej dramatickej obraz, strhávaj na sebe pozornost. Jeden den se sejde sto umělců na podporu Jiřího Bradyho, demonstrativně tam stojej, vyhlašujou týden občanského neklidu a jak jim Brady leží na srdci... a od druhého dne si na něj už ani nevzpomenou. Není to nakonec směšný? Není důvěryhodnější ženská, která se chodí do domova důchodců starat o nemohoucí lidi?

Chci říct, že respektuju, že mám kdokoli jinej názor než já, ale těm estrádním umělcům to prostě nějak nevěřím... ať vyřvávaj jakýkoli hodnoty, i kdyby to byly ty mně blízký

 

Stray
13.03.2018 19:36

V tomhle jsem jasně s Davidem Kollerem. Jakkoliv dokážu pochopit že fanatický figurínky jsou na obou stranách barikády. Mě tedy Brichta taky nepřijde moc cajk, je to takovej ten motosrazovej chlápek, co se jakože nehodlá nikomu podřizovat a přitom přivožralej plácá hrozný ptákoviny. Jedna má věta, kterou se sám usadím na té názorové mapě -> já jsem byl třeba před deseti lety dost zklamanej z těch lidí, co protestovali proti americkýmu radaru v Brdech, protože si myslím, že to byla správná a důležitá věc, ano i já si myslím, že největší nebezpečí číhá na SEVERO-východě, nikoliv na západě nebo na jihovýchodě.

 

DarthArt
13.03.2018 19:28

Hm, mě napadá třeba takovej David Koller. Hudební přínos už nulovej, zato každou chvíli sedí v televizi a poučuje národ o morálce. Taky velmi smutný...

 

wuxia
13.03.2018 18:17

DarthArt: Figurka je to fakt k politování. Takhle, nemyslím si, že by měl fakt nějaké reálné nazi tendence, ale jeho paktování se s Okamurou, velmi prapodivné výroky a vůbec celá jeho existence za poslední roky... Prostě takový ten "čecháček", postava k politování, které ujel vlak a která se dokázala naprosto zdiskreditovat. A než aby zůstala u toho, čemu alespoň trochu rozumí, bohužel se upnula k tomu někdejšímu prodavači popkornu, který se nějakým způsobem dostal do politiky.

 

DarthArt
13.03.2018 17:48

No Brichta je figura, ale nácek určitě ne!

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist