Boomer Space


Diskuse ke článku : ARAKAIN - Thrash The Trash
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
12.12.2021 21:28

Vlastně jo, máš pravdu, no jo, ale to je dávno pryč. Tak snad teď.

K tomu online prodeji - to nikdy nepochopím, jak můžou chtít za soubory stejnou částku jako za fyzický nosič. Kdo tohle dá?

 

Kelly
12.12.2021 21:22

Pro info:Arakain - Thrash The Trash CD

https://www.supraphonline.cz/album/666848-thrash-the-trash?gclid=Cj0KCQiA2NaNBhDvARIsAEw55hh89zBxP-3wpn-VBkeDPyQciK6K7hdza8QNksCcr4mbr3PVNHEQKOUaAsOgEALw_wcB

Arakain - Black Jak + O Histery už vyšel v roce 2011

https://www.discogs.com/release/4742099-Arakain-Black-Jack-History-Live

 

Pekárek
10.12.2021 21:53

Na tu reedici se fakt těším, radši bych uvítal, neremasterovanou verzi, ale co se dá dělat. Jen by mě zajímalo co vlastně remasterovali, jestli zvuk z pásu, vinylu nebo té kompilační cd verze...

 

Stray
10.12.2021 20:03

Taky jsem dnes zakoupil Thrash the Trash a už to jedu podruhý. I když na cd. Skvělé jsou ty bonusy, hlavně Proč, Ku-Klux_klan a Orion! Přijde mě, že maj možná říznější a důraznější zvuk než základ debutové desky.:)

 

Honza H.
10.12.2021 20:01

Jo, a taky přiložen download code v Hi-Res.

 

Honza H.
10.12.2021 19:59

Tak mám právě po prvním poslechu reedice vinylu Thrash the Trash.
Skvěle vylepšená původní grafika, vnitřňák s textama (teprve teď jsem se dočetl,co tam Brichta v některých pasážích vlastně zpívá :), v něm navíc zasunut ještě igelitovej obal na vinyl (kterej je tak v perfektním stavu)... prostě chválím!!!
Na zremasterovanej zvuk zatím nemám definitivní názor, musím ještě porovnat s původním vydáním. Každopádně síla materiálu se prosadí tak jako tak...

 

Stray
07.11.2021 13:18

Oprava: Ten hotel se jmenuje Vítkov.
Tenkrát i přihlížení tréningu fotbalové Sparty a přihrávka zatoulaného balonu Standovi Grigovi.:-)
V těch nácti byli pro mne ARAKAIN zjevením, nad vším u nás. Ta divokost. Nikdy jsem nesledoval CITRON, ale ARAKAIN byli prostě správnej nářez pro mne. Myslím, že jsem je začal sledovat ale až asi 1989 se singlem Proč.
Zrovna jsem zahájil pravidelnou listopadovou rekapitulaci diskografie BEATLES. Mám za sebou Rubber Soul. Dost dobrá věc.

 

Prowler80
07.11.2021 13:06

Závěrem vzpomínka na staré zlaté časy:
https://youtu.be/zvDdQikzvBg?t=5777

 

Prowler80
07.11.2021 13:02

Onu návštěvu zmiňoval jsi 13.7.2019 v dialogu(zprvu fotbalovém) pod jedním z článků. Nebyl sis exaktně jist termínem, načež jsem opáčil, že přesné datum předmětného výletu s maminkou by byla schopna určit snad jen prateta ze Žižkova či pes Holan.:-)
Pes Holan byl vlčákem převozníka Karla Proškovýho. Já tuto větu občas užívám od raného dětství v případech, kdy jest cosi nejistého. Jak mne to kdys napadlo, ví jen bůh.
Dnes baví bulvár vesměs samé nuly, to měl dotyčnej recht.:-) Jo, a tlustejch ženskejch neustále přibejvá. V tomto punktu jest zajímavým faktem, že celkově znám pět oddaných fanynek kapely Carcass. Věkové rozmezí 35 - 51 let. Jedno však mají společné. Všechny jsou tělnaté a tetované.
Dnes v mailu mj. toto:
https://youtu.be/kG1I7UTPl9o
Dobré je to.

 

Stray
07.11.2021 12:07

Máš pamatováka. 1988 - Koněvova ulice, dvě stanice nad křižovatkou s Želivského, nad tím kulatým rohovým hotelem, tuším že se jmenuje hotel Žižka, no a stanici pod Chmelnicí. Tahle zadní část Žižkova se mě líbí. Tehdy v těch třinácti jsem vůbec netušil, že o stanici dál je nějakej podobnej kulturák, vlastně v té době jsem ještě ani na žádném koncertě nebyl.

Kdo je pes Holan? To je z nějakého Večerníčku?:-)

Po delší době jsem se kouknul do nějaké diskuse pod článkem z kulturní rubriky na novinkách a pobavil jsem se. Hlavně mě zaujala hláška: "Podívejte Štikové, takové tlusté nuly a jak baví bulvár několik let." :-)))

Jak já bych si z cd poslech třeba "Kolonii termitů".

 

Prowler80
07.11.2021 11:29

Nevím, jak nakonec dopadla jednání stran Black Jack se současnými vlastníky práv k této nahrávce. Vono to bylo složitější. Paralelně se chystaly i reedice některých novějších alb, která nikdy nevyšla na vinylech(např. tebou zmiňované AS + obě s Kolářem - v případě druhého opět v srpnu ještě neukončeno jednání s vlastníky práv). Co vše se tedy nakonec na trhu zjeví, ví snad jen Jirka Urban a pes Holan. Ano, pamatuji, návštěva u žižkovské pratety v roce 1988.:-)

 

Stray
06.11.2021 13:39

hm hm...řekl bych, že na těch stránkách spatřuji od základu cosi obludného a smyslu postrádajícího...hm hm

 

Martin
06.11.2021 13:05

Darth to před 3 roky trefil naprosto přesně s tou reedicí Neuropatologa. Dnes jsem si tady četl tuhle oživenou diskuzi a za hodinu jsem na zde "oblíbených :-)" stránkách zjistil, že k tomu došlo...

 

Lord VILE
06.11.2021 12:19

Hlavně at´ta jejich alba vyjdou každé samostatně a s bohatým bookletem.Když reedice tak s pořádným obalem, kde v bookletu jsou texty, rare fotky, historie kapely informace ohledně nahrávání alba atd.Případně bonus songy, a to se u Arakainu rovnou nabízí.

 

Stray
06.11.2021 00:03

Prowler: Jak jsi psal, že se chystá reedice vydání nejstarších desek, tak půjde o první dvě řadovky nebo dojde i Black Jack a Salto Mortale? Osobně bych bral všechny čtyři, vlastně to jsou jediné věci, které bych koupil, ta řada je skvostná. Chvíli jsem dnes letargicky přemýšlel nad popularitou Apage Satanas v českých luzích a hájích a napadlo mě, že to album může být bráno příznivci věcí jako DOGA, DAN LANDA nebo HARLEJ jako takové Master Of Puppets, :-))) nevím, směju se té myšlence a nedokážu se vcítit do výhledu té obří cílovky.

 

Valič
16.03.2018 12:05

100% Vzhledem k době vydání a tehdejším podmínkám je až neuvěřitelné, jak se na téhle desce všechno povedlo (od samotné hudby přes relativně kvalitní texty až po zdařilý zvuk a obal). Na rozdíl od debutů ostatních českých kapel z té doby dokonce nemám výhrady ani k výběru skladeb. Je obrovská škoda, že je tenhle klenot už delší dobu nesehnatelný (když nepočítám použité nosiče, které se dají koupit za absurdní částky přes nějaké ty aukční stránky). Většině lidí, kterým tohle album chybí ve sbírce, by přitom bohatě stačil dolis té 2CD re-edice prvních dvou řadovek. Předpokládám, že náklady na jeho realizaci by byly minimální a pár stovek kusů by se ho určitě prodalo.

 

Vatutin07.03.2018 14:08

:) ... ale jo ... ale TTT, Ritual, Radegast, Patolog, Ultrametal, Zjevení ... to prostě jsou takové dobové artefakty ... které stojí jako historické milníky, bez ohledu co dalšího bylo vydáno, či nikoli a mohlo by se o ně pečovat :) prostě Pištec bude u Floydů vždy jen jeden a tak se k němu vždy Floydi přistupovali, bez ohledu na to kdo byl zrovna Pink ..tak nějak :) .. jinak Insania mne celkem štve ... kupodivu nejvíce a vlastně výhradně se vracívám k historii která končí trans mystik včetně ... a nejsem happy jak dva grepy, že Insania upřednostňuje pouze svou současnou tvář, ke které mám občas posléze výhrady .. ale Insania sice staré věci nehraje, a ano též jsem zaregistroval, že jsou celkem nevstřícní k velkým debatním pohledům zpět, ale z pohledu discografie o to pečují příkladně, nosiče jsou k dispozici, vydávají vinylové edice, hromada věcí je v jejich eshopu, nebo na madmusick, prostě tak to má být ... a to Arakain nedělá :) ... a TTT je pouze jeden a měl by to dělat :)

 

DarthArt
07.03.2018 09:26

vatutin: Vždyť neprudíš, je to normální debata, pro mě poměrně zajímavá. Já to nemyslel z hlediska příjmů, ty jsou asi dneska pro každýho nulový, spíš tak, že Urban a spol. mají za sebou od TTT strašný množství další muziky a debut je někde v dávnověku. Teď odehráli ty vzpomínkový koncerty, zamýšleli se nad tím, jestli to nevydat jako živák, jestli to má smysl, a jinak je to minulost.

U Pařeza je úplně jiná situace - Citron od Radegasta vydal jen pramálo hudby, takže mu vlastně nezbejvá nic jinýho (tohle prosím ber trochu s nadsázkou), než udržovat známku CItron právě dojením Radegasta. Ano, je super, jestli znovu vyšel, je to perfektní, ale pro Citron je jméno úspěchu definováno pouze dvěma pojmy - Plni energie a Radegast. Kdežto Arakain těch zásadních věcí mají daleko víc - minimálně desky do Apage Satanas (dobře, S.O.S. vynechme), výběrovky 15, Legendy. Takže proč by se měli tak moc zabývat TTT, když je to v jejich díle jen jedna z mnoha dobrých desek.

JInak spousta kapel se do minulosti právě vůbec vracet nechce. Třeba moje oblíbená INSANIA je na takový to volání po starejch časech vyloženě alergická a zatvrzele míří pořád do budoucnosti (vyjma toho, že na koncertech hraje dvě starý písničky).

Ale jak říkám, je to všechno jen akademická debata. Třeba zejtra otevřeme internet a zjistíme, že se ARakain zastesklo po thrash metalu a že TTT vydají... budoucnost je nejistá :):)

 

vatutin07.03.2018 07:42

No ja fakt nechci prudit ... ale v jakych poctech prodava Urban nyni ty desitky alb a zivaku ? A podle mne by se kazda dlouholeta kapela mela hrabat ve svych pocatcich ... znovu rikam Parizek to dal cca behem dvou let dohromady, taky nevim kolik toho prodal, ale ja vsechny ty reedice koupil a jsem velmi spokojen. Dokonce jsem si oblibil i psy .. kteří kdysi uzavřeli muji citron story. Takze uzaviram TTT je zasadni deska :) ... jo a v Patologa bych nedoufal loni jsem trocho kominikoval s kapelou a pro ne je uzavrene naprosto OT ... nic se v tomto smeru nechystalo .. tehda

 

Meres
06.03.2018 23:04

Ja som TTT/Schizofrenie kúpil riadne v kamennom obchode za 3,42€ v marci 2011 a krátko na to sa z toho stal už nedostupný tovar, takže fasa kauf :)

inak TTT je fantastický thrash svetovej úrovne, prekonávajúcej snáď aj niektoré diela vyhlásených thrashových kapiel (takých Destruction určite).

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist