Boomer Space


Diskuse ke článku : PESTILENCE - Consuming Impulse
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
17.03.2018 08:19

Martin byl přijat do Pestilence jako zpěvák a tu baskytaru mu Patrick vyloženě vnutil. Začal se na ni učit hrát půl roku před nahráváním debutu a Patrick, který měl už v té době za sebou patnáct let hraní na kytaru, mu ve studiu nabídl, že ty basové linky nahraje za něj. Na druhém albu původně hrát měl, ale kvůli ušetření času ve studiu to za něj opět vzal Patrick. Více informací třeba zde:

http://www.voicesfromthedarkside.de/Interviews/MARTIN-VAN-DRUNEN--7135.html

Správně by to na obalu desky být uvedeno mělo, ale podobných případů existuje plno, viz třeba první čtyři alba Kreator (na většině z nich nahrál Mille v podstatě všechno kromě bicích).

 

Meres
17.03.2018 02:55

Nemám rád tieto ťahy, keď muzikant, ktorý je v booklete napísaný, že hral na taký a taký nástroj, sa nakoniec daného nástroja v štúdiu ani nedotkol. Žiaľ, môžeme sa len nazdávať, koľko takýchto neodhalených prípadov ešte existuje - viď najnovšie konšpiračné teórii o (ne)účasti Glena Tiptona na posledných Judas Priest :(

 

Valič
16.03.2018 21:54

Stray: "Já jsem takovej jednoduchej", mě recenze v tomhle rozsahu bohatě stačí. Pokud k ní ale budeš chtít přidat pár dalších odstavců o tom, jak jsou Pestilence skvělí, rozhodně si stěžovat nebudu. :-)

Co se týče obalu, původní návrh, který zobrazoval skupinu vzájemně se požírajících lidí, firma odmítla a použila místo něj zcela odlišný, a to bez souhlasu kapely, která pak z těch "brablenců" zrovna moc nadšená nebyla.

Největší pikanterií spojenou s prvními dvěma alby Pestilence je každopádně to, že na obou nahrál baskytaru místo Martina van Drunena Patrick Mameli, který mu pak také pomohl ty basové linky zjednodušit, aby je na koncertech zvládal hrát zároveň se zpěvem. Jedinou studiovou nahrávkou, na které je možné slyšet Martinovu hru na baskytaru, je tedy první album Asphyx (na tom druhém nazpíval pouze vokály a to v době, kdy už nebyl členem kapely).

 

Cyberolas02.03.2018 16:05

Nó jo, Pestilence, moje dávná láska. Skvělá deska s mravencama:). No, musím říct, že když jsem recku ráno uviděl v náhledu, těšil jsem se celý den na spoustu pikantností, jak to u obsáhlých recenzí bývá, ale ony tam nakonec nejsou, spíš je tady hezky popsána ta hniloba. Ale díky i za to.

 

Vatutinwot02.03.2018 09:53

:) ... souhlas 90% ... každopádně v té době jsem Pestilence hodně, hodně bral ... společně s Death, Nocturnus, Atheist atd .. a tyto kapely mám rád i dnes ... zrovna včera mi dorazily ty Pestilence reedice.

 

Berry02.03.2018 08:43

Taky jsem pro mix, v rytmu třeba dvě krátký a jedna dlouhá. Naprostej ideál.

 

Kelly02.03.2018 07:39

Stray to musíš cítit ty sám, zda udělat údernou a kratší a nebo do hloubky. Já bych určitě uvítal i několik během týden - takže klidně kratší. Ale pak tě něco zasáhne a klidně udělej podrobnou dlouhou.

 

DarthArt
02.03.2018 00:11

Mně se strašně líbí ten obal.. je to dětská malůvka, ale geniální!

 

Stray
01.03.2018 22:01

Skvělá recenze? Za dvacet minut jsem to měl i s editací a obrázky. Hej hola ve spolek, je lepší psát několik takových normálních recenzí týdně a nebo se na to radši vysrat a dát jednu pořádnou a do hloubky?

 

Valič
01.03.2018 21:57

Skvělá recenze, jen bych rád už podruhé upozornil, že Asphyx existovali už několik let před Martinovým příchodem a dokonce už v roce 1990 natočili album Embrace The Death, které ovšem vyšlo až s několikaletým zpožděním.

"Mohla to být jednička, jenom ta chybička, jenom ta chybička..." :-)

 


 

 

 

 

TOPlist