Boomer Space


Diskuse ke článku : MACHINE HEAD - Catharsis
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Meres
30.01.2018 23:07

Po viacnásobných počutiach dávam s čistým svedomím 7/10 a k tomu bod navyše za pekný digipack s koncertným DVD, čo je na limitovanú edíciu albumu celkom hodnotný bonus. "Catharsis" sa síce asi stalo ďalšou kontroverznou nahrávkou MH, ale som rád, že som jej na chuť celkom prišiel. Aj keď 74 minút je fakt veľa a tie nožnice by to občas chcelo - výtka o chýbajúcom producentovi je rozhodne na mieste.
Co sa týka textov - áno, sú tam aj kokoktiny typu Bastards alebo Kaleidoscope, ale zase Behind the Mask má pekný text (celkovo je to vydarená pesnička).

 

Demonick
30.01.2018 20:10

Ja s The Burning Red nemám žiaden problém a bez výčitiek doske 8.5/10 dám - už sa teším, ako si na koncerte zaskáčem na From This Day či The Blood! Zvyšok, ale vôbec nezaostáva - táka titulka je jedna z naj skladieb od MH!
K Triple Beam - ten riff nie je zlý, ale príde mi prevarený. Co ma ale najviac serie je ten ultramelodický refrén, ktorý vôbec nepasuje k zvyšku.
Je zaujímave, že mi druhá polovica príde zaujímavejšia a kvalitnejšia ako tá prvá po shitke Bastards.
Texty, to je kapitola sama o sebe - asi najhoršie v celej histórií MH!

 

zdenos30.01.2018 17:11

Triple beam je zrovna celkem fajn. Od MH mi to ani nevadí, Rob má super ten hrubší hlas, to kompenzuje hodně věcí. Jinak obecně mám asi radši tu heavy-thrash polohu 2004-2011. A i na Catharsis jsou slyšet vynikající solující šroubovice, tak jak jsme od Flynna a Demmela zvyklí. Celkově si na hodnocení ještě počkám, ani jsem to zatím nedal na jeden zátah :D Některý songy jsou ale dost tupý - hlavně Bastard, Kaleidoscope.

 

Sulphur30.01.2018 14:19

Hudba v Triple Beam ma neserie az tak ako samotny text skladby - je ako z naucnej brozurky pre deti "zopar loptu a nie drogy" - ta skladba by bola fajn keby ju nahrali BODYCOUNT a nie MH. Ustredny riff je vcelku valivy, taky clawfingerovsky.
Ono mnohi zabudaju, ze MH mali aj nu-metalove obdobie - niektori zabudaju vedome - ja osobne aspon na "The Burning Red" nedam dopustit a do obdobia 1999-2001 by "Triple Beam" viac menej aj sedel - ale skor ako jedna z tych priemernejsich skladieb.

Inac "Razorblade Smile" text je cistaaaa tupota - to si Lemmy dava v nebi stvority facepalm.

 

Demonick
30.01.2018 14:01

Suhlas, ale este pridaj Triple Beam. Neskutočne prevarené riffy, prapodivne našroubovaný melodicky refrén, Flynn musel byť mimo, keď to písal....

 

Sulphur30.01.2018 09:26

Tak dneska som vyhodil z albumu kaleidoscope, Bastards, Razorblade Smile a Eulogy, este vyseknut to skoro trojminutove intro o hovne k Heavy Lies The Crown a je to pocuvatelne album - nic svetoborne, nijak to nejde do hlbky, ale neurazi. V takej forme je u mna tento album za poctivych 70p, inak to je skor za 55.

 

Stray
30.01.2018 04:47

Vůbec netuším, která skladba byla vypuštěna s předstihem. K novince MH jsem přišel, až když byla venku celá. Beyond the Pale je jedna z nejlepších skladeb, dle mého.

 

Demonick
29.01.2018 23:42

"Stray 20.11.2017 20:32
Ano, ta první vypuštěná skladba z nových MACHINE HEAD je strašná, to je odpad i na poměry Supercharger a Bloodstone and Diamond"
...v recenzií skladbu "Beyond The Pale" chváliš Mr.Stray. Kde je teda pravda?

 

Demonick
29.01.2018 22:22

Radšej 7, max.8 super skladieb než 15 veci, z ktorých je polovica vata. Taká Bastards (najhoršia pieseň v histórií MH? Určite!) a Eulogy jednoznačne von! Takisto súhlasím, ze o nu-metal nejde ani náhodou, to bola zaležitosť The Burning Red a Supercharger. Dnešný MH sa skôr utápajú vo veľkej umeleckosti a namiesto priamočiareho ťahu na bránu častokrát ponúkajú nabubrelé nič.
I napriek kritike a istému sklamaniu si doska poctivých 6-7/10 zaslúži.
PS: tak blbé texty si u MH nepamätám..."middle finger in the air", jasne..heh

 

Stray
29.01.2018 21:56

orre: Unto the Locust byla sice taky nabubřelá, ale zároveň neobsahovala jedinou slabou věc.

 

Alda66629.01.2018 21:20

Tak tedy nový MACHINE HEAD... po ukázkách, které se mi moc nelíbily, jsem k poslechu alba přistupoval s minimálním očekáváním... a výsledek? Velmi příjemný šok z toho, jak to jako celek působí jednolitě a dává to tak nějak smysl. V pohodě si pustím CD od začátku až do konce a nemám chuť ho vypnout... resp. dohraje a já dám znovu play. Chtěl bych vyzdvihnout opravdu super zvuk, hlavně bicí hrají!
Takže momentálně točím nejvíce právě nový M.H. a PESTILENCE-Hadeon = super, DOPORUČUJI! :-)

 

orre29.01.2018 21:18

Novinka že je nu-metalová? Co to je zase za blábol proboha! Tak to asi poslouchám jinou desku či co. Pokud se bavíme v souvislosti s MH o nu-metalu, bavme se o Burning Red a z větší části Supercharger!(Jediné 2 desky MH, které fakt nedokážu poslouchát, pač tam neslyším vývoj, ale čistou tehdejší trendy kopírku včetně image.) Že je to melodičtější ještě neznaméná návrat k nu-metalu. Na ten tam je dost thrash riffu, vyhrávek a hlavně sól a ty se jak známo v nu-metalu nenosí. Příjde mi to jako 100% Machine Head jen zbytečně dlouhý, to je fakt. Beru to jako logické pokračování minule desky a pokud jde o tu nabubřelost, ta byla cítit už na Unto The Locust.

 

zdenos29.01.2018 20:19

Bloodstone od MH má několik výborných skladeb: pro mě první až čtvrtá skladba alba, tam je to řada která je bez chybky, pak Eyes of the dead, In comes the flood a Game over. Škoda že ten zbytek je buď nabubřelej, nudnej, nebo oboje. Nejspíš mi to album svou epickou strukturou sedlo (i přes to, že je jasně horší než trojice předchozích alb). U Catharsis se nechám překvapit, ale ukázky se mi nelíbily.

 

Stray
29.01.2018 16:52

To je pravda, mě taky MACHINE HEAD od jisté doby přijdou hrozně nanicovatý a arogantní. Na Unto the Locust se to dalo, ale minulá deska plně odhalila Flynnovy záměry. Tu kapelu jsem začal nemít rád. :-)

 

vatutinwot29.01.2018 16:15

Dík za recku ... nakonec to zkusím ... očkován proti řvavému nu-metalu, jsem pořádně pochmurnou, plíživou vakcínou ... neb dnes dorazil Quercus a prastará kompilace The Cold, the Silent, takže to asi přežiji :) ... a uvidím. MH jsem kdysi sbíral a měl rád, ale předchůdce Catharis již nekoupil, bylo to strašně hloupě arogantní, discografii zahrabal a dlouho to neslyšel. Ukázky z novinky se mi nepozdávaly ... ale v podstatě se těším .. :) ..

 

Smolik
29.01.2018 12:51

"Mám opravdu rád dramatické pasáže, pestré vyhrávky a atmosféru titulní skladby „Catharsis“, na bagroidních riffech postavenou píseň „Beyond The Pale“" . To podepisuju, tyhle dvě skladby za sebou celkem OK a jejich popis je stejný, jak to cítím já, to je na těch 70%, ale jako celek to je sotvat za těch 50%. Veliké zklamání.

 

Sulphur29.01.2018 08:35

Druhe najslabsie album MH (najhorsie je jednoznacne Bloodstone...) - experimenty nevadia, ale ako je napisane v recenzii, je to sialene nedotiahnute a sebastredne az to boli. Flynnovi tusim chyba niekto, kto by mu vykrical, ze to co stvara je strasna blbost - ale mozno sa niekoho podobneho uz roku 2013 zbavil (Adam Duce).

 

Subeer29.01.2018 05:45

Ano, s recenzí i s hodnocením souhlasím, až na to, že mi to připadá jako návrat Nu-Metalu (viz. právě ta hey yo „Triple Beam“ a vůbec to má takový „Supercharger“ nádech).
A vyhodil bych „Bastard“, přestože má zajímavé textové poselství, tak je to naprosto hrozná svazácká vodrhovačka (toleruji jí jenom kvůli tomu, že poslouchám Nu-Metalovou desku)
Celkově to opravdu chtělo stříhat a vyhazovat. Pokud by to měl pod dohledem nějaký osvícenější producent jako třeba Nick“Booujzhe“ Raskulinecz, tak by mohl být výsledek mnohem lepší.
Flynn by si měl tohle už konečně uvědomit, pokud tedy nechce nahrávat alba v lepším (nad)průměru.
Jinak jsem si zkoušel vedle „Catharsis“ opět poslouchat i „Bloodstone…“, ale názor, že to je nejhorší deska od MH jsem nezměnil.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist