Boomer Space


Diskuse ke článku : ROOT - Hell Symphony
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Meres
15.01.2018 13:27

Vynikajúci black metal. Toľko skvelých nápadov, ktoré ROOT predvedú na "Hell Symphony" sa nepodarilo dať dohromady žiadnemu nórskemu "vyhlásenému" kultu! Kde sa tí šašovia hrabú na ROOT. Vrchol albumu vidím asi vo fantastickej úvodnej inštrumentálke Belzebub, kde preteká doslova vodopád skvelých riffov, zavŕšený beštiálnou nárezovou pasážou na konci a v sedmičke Leviathan, podopretej fantastickou gitarovou melódiou a opäť pekne vygradovaným zrýchlením ku konci. Záver v podobe modlitebnej "The Prayers" je nádherná bodka za týmto pekelníckym dielkom. Pekelnú atmosféru podporuje pôsobivý Big Bossov prednes a pochopiteľne aj adekvátne texty. Debut "Zjevení" mám síce veľmi rád, ale ROOT na "Hell Symphony" spravili obrovský kvalitatívny krok dopredu. Jedno z diel na ktoré môžete byť právom hrdí :) 90%

 

DarthArt
29.12.2017 10:18

vatutinwot: Tak to je perfektní, že Tě recenze takhle inspirovala z návratu k albu. Přesně v něco takového jsme doufali a je to jeden ze smyslů seriálu, díky moc.

 

vatutinwot29.12.2017 09:31

Desku jsem dlouho neslyšel a po přečtení recenze jsem si naplánoval, že ji na konci roku neopomenu a dobře jsem udělal ... opravdu jde o neprávem zapomenutý klenot ... s odstupem času mi na některých pozdějších nahrávkách (které jsem měl a stále mám velmi rád) trochu vadí, mnohdy až humorná "nabubřelost" ... tu na HS nenacházím, je zde patrný velký tvůrčí posun a přitom stále zůstává hodně agresivity a nadšení. Koupím si 25th vinyl ... a jsem rád, že mne recenze desku připomenula ... jo a dal jsem druhou pečlivější šanci těm Růžím a ono se to dá ... na recenzi a bodování bych si netroufl ... je to opravdu osobní záležitost, jak z pohledu interpreta, tak posluchače ... já u toho četl Kornerovu Smrt svatého Vojtěcha ... a bylo to temné, tiché, pomalé a fajn ... myslím, že se k Růžím občas vrátím a určitě se BB nesměji za nějaký moravský agrorokec ... jak jsem již někde zaregistroval.

 

Demonick
15.12.2017 19:23

ROOT mam ozaj veľmi rád (najmä Temple, Kargeras, The Book, Madness Of The Graves) a aj posledný album ma prekvapivo dosť baví, ale nejak si neviem pomôcť bratia, ale mne ta Ćeština ku kapele sedí asi najviac. Aj kvôli tomu bude u mna "Zjevení" vždy NO.1, ten váš jazyk tam doslova pasuje ako "prdel na hrnec".

 

orre15.12.2017 14:35

ROOT - Loki live 1992

https://www.youtube.com/watch?v=GX2cSsZwE7M

 

Valič
15.12.2017 14:11

100% Opět skvělá recenze. Následující desky se mi sice líbí víc, ale Hell Symphony rozhodně nemám co vytknout. Já mám skladbu Leviathan taky hodně rád a považuji ji za nejlepší z prvních tří alb. Jinak videozáznam zmíněného "křestu" alba Zjevení se dá najít zde:

https://www.youtube.com/watch?v=5z4mO30k0jM

 

Erni Borek Ibo15.12.2017 13:12

Album Hell Symphony bylo pro mne opravdovým zjevením. Tak propastný rozdíl mezi prvním a druhým albem. Dodnes je Leviathan má nejoblíbenější skladba od Root. Ty změny nálad a do toho opravdu grandiózní mistrův hlas. Z mého pohledu Hell Symphony překonalo jen album The Temple in the Underworld

 


 

 

 

 

TOPlist