Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Fenris 13
20.12.2017 15:54

Saxofon třeba do Ihsahnovo tvorby zapadá úplně přirozeně, je fakt, že to banjo u Taake bylo asi největší úlet :-)

 

Valič
20.12.2017 15:47

Saxofon v metalu není zase až taková rarita. Sebastian ho měli už na debutu Snÿ o Marii z roku 1992 a ve stejném roce se objevil i na albu Dawn Of Dreams od Pan.Thy.Monium, jejichž členem byl i Dan Swanö. Jako první použil tento nástroj ve spojení s extrémní hudbou pravděpodobně John Zorn na první desce avantgardních Naked City z roku 1990 (v tomto případě se ovšem nejednalo o klasický metal, i když je zde slyšet dost výrazné ovlivnění grindcorem).

https://www.youtube.com/watch?v=5xC0ZvuEuMg

 

zdenos20.12.2017 15:17

no to je slušná prdel :) Carpathian forest měli zase solo na saxofon, ten je častejší asi :D

 

Valič
20.12.2017 13:47

Zdenos: Ten klarinet jsem zatím u žádné blackové kapely neslyšel, ale Taake měli na albu Noregs vaapen sólo na banjo. :-)

https://youtu.be/3asnstVqOnU?t=203

Ivan Mládek ist Krieg! :-)

 

zdenos20.12.2017 13:36

z prog bm ještě pochopitelně ENSLAVED, ti jsou nadpozemští

 

zdenos20.12.2017 13:33

Mayhem - já od nich můžu vlastně jen to výborné EP Wolfs Lair Abyss a debutové Mysteriis, jinak s nimi mám celkem problém. Burzum mám radši. Souhlasím že jsou to přeceňované kapely, ale zase úplný shit to taky není, hodně zde dělá atmosféra, a ne každá kapela dokázala vytvořit podobnou mizantropii.

Gorgoroth, ti jsou asi vůbec nejvíc nenávidění, přitom některá jejich alba fakt dobře šlapou, je to střední tempo black metalu. Když si poslechnu desku Gorgoroth z let 1998 - 2006, a možná až do současnosti, tak si z toho poslechu alespoň pamatuju riffy a melodie, i na poprvé - což se o BM prasopalných skupinách říct nedá, tam je to jen změť, do které se delší dobu dostává.

Jinak v zásadě proti komplikované nebo prog hudbě nic nemám, to vůbec ne, ale rozhodně mi sedí víc prog s heavy kořením, než prog v Black metalu. I když jsou i výjimky - Emperor. Kdyby nějaká taková kapela přišla s klarinetem, ani bych se moc nedivil :D Dneska je možný všechno a všude

 

Valič
20.12.2017 13:18

Mayhem je samozřejmě hodně přeceňovaná kapela (stejně jako Darkthrone, Burzum, Gorgoroth a další norské spolky). Já bych ale většině jejich desek minimálně 80% dal. S The Grand Declaration Of War je to podobné jako s Illud Divinum Insanus. V obou případech se kultovní metalová kapela snažila natočit různorodé inovativní album s prvky z odlišných žánrů. Bohužel se to ani u jedné z těch desek tak úplně nepovedlo a výsledek působí dost rozpačitě a nesourodě. Já si ty Mayhem pustím málokdy a pokud ano, tak většinou sáhnu buď po poslední řadovce Esoteric Warfare nebo vynikajícím EP Wolf´s Lair Abyss (podle mě jejich vůbec nejlepší nahrávka). Ordo Ad Chao je taky celkem v pohodě a kupodivu mi u něj ani moc nevadí ten (předpokládám, že záměrně) zprasený zvuk. S De Mysteriis Dom Sathanas a Chimerou taky žádný větší problém nemám, i když si myslím, že v daném žánru existuje plno zajímavějších a lepších alb.

Jinak já už od metalu žádný vyloženě převratný vývoj neočekávám. Ten žánr už byl víceméně jasně definovaný během 80. a 90. let, i když samozřejmě pořád vychází plno kvalitních a zajímavých desek. Já si vlastně ani neumím moc představit, kam by se mohl ten metal vůbec dál posunovat. Nic rychlejšího než grindcore a pomalejšího než funeral doom už snad vymyslet nejde. Teoreticky je asi možné složit a zahrát komplikovanější hudbu než prog metal nebo technical death metal, ale kdo by pak takovou hrůzu poslouchal? Za posledních 30 let už došlo ke spojení metalu se všemi možnými i nemožnými žánry (někdy to fungovalo, jindy až tak moc ne). Možná ještě nějaké zbývají, ale kolik lidí chce slyšet třeba v black metalu sólo na klarinet? :-)

 

Subeer20.12.2017 09:23

Stray... však jásné... vždyť mě znáš... jenom piluji svůj výzor... kam ke mě pro befel...

 

Stray
20.12.2017 06:37

Snad tuhle diskusi oba chápeme jako zábavu. Ber to tak, že doporučenou věc stejně jednou koštnu, ale věci prostě nedělám na povel. :-)

 

Stray
20.12.2017 05:04

Stránky by se měly držet stylu, jaký napovídá jejich název.:-)

 

Subeer20.12.2017 02:12

Strayi, já jsem tě na ty PINEAPPLE THIEF hnal do Práglu ve Futurum, bavili jsme se o tom v diskuzi u SEPULTURA-Machine Messiah... je mi jasný, že Brno by pro tebe v téhle konstelaci bylo Mission Imposible..

Já jsem si jenom myslel, jak tě znám, že by tě mohlo zaujmout-jsou tam kvanta nádherně budované melodiky (když už mohl Steven Wilson)...

Je to tvoje rozhodnutí, že apriori něco odmítaš... némám s tím vůbec problém (snažít se mohu)...o to více divím, no vlastně už nedivím podobným úvahám jaké jsou v tomto článku...

3x Zdrávas Maria Matko naše oroduj za nás TY True Bored Rockery .... Amen!

 

Stray
19.12.2017 19:53

Subeer: ...navíc jsem dost skoupej, když mě někdo něco doporučuje. Prakticky to naschvál nechci ochutnat, poslechnout si to, zvlášť když to má ještě ke všemu tak nenápadnej název. .-) Přiznávám, v tomhle jsem zacyklenej ve svém světě.

 

Stray
19.12.2017 18:01

Subeer: Jet přes celou republiku na koncert kapely, jejíž název (natož hudbu) jsem absolutně neznal, mne na druhou stranu přijde mimózní. Myslel jsem neznámé kapely jako třeba PRVNÍ HOŘE, v případě že by hráli v mém městě nebo Praze, zas objíždět kdejakou náhodně vylosovanou věc mne přijde jako zhovadilost, tuhle jsem radši šel na třídní sraz ze střední místo na koncert INSANIE, což je taky jedna z těch ne úplně velkých kapel. :-)

 

Subeer19.12.2017 17:26

Strayi, když jsem ti tu dával tutovku na koncert PINEAPPLE THIEF(kteří možná budou UK prog kapelou roku-nevím možná už jsou-měli našlápnuto) v efku, někdy letos v lednu, tak ses divil, na jaký terč jsem ti šteloval tvůj luk... Já si na ně v zaří vyjel do Melodky v Brně..příjemně plný klub (hlavně bratři slovani z SK a PL, a pák ty brněnský děcka a bar s EET)... Koncert vynikající, absolutní zvuk a nasazení ... mám odtud podepsaný plakát za dvaciáš, který už visí zarámovaný na zdi. Nádhera... jsem toho doteď plný..

 

Pekárek
19.12.2017 16:02

Mayhem, všichni máte pravdu:), nicméně mně se od nich líbí všechno.

 

DarthArt
19.12.2017 14:27

Po devátý na Metallicu... hm, to se nedivím.

 

DarthArt
19.12.2017 14:27

Deklarace je strašně zlá, taková zvrhlá, mně to přijde velmi dobrý!

 

Stray
19.12.2017 12:45

Nepochybuju o tom, že IRON MAIDEN, SLAYER, METALLICA, AC/DC jsou stále zárukou výtečného koncertu, vždyť jsem se o tom sám přesvědčil mnohokrát, ale jako pravidelný návštěvník už jsem musel říct - že je toho poslední dobou nějak moc. Ideální by bylo, kdyby se našlo pár o generaci mladších nadšenců, co by sem chtěli psát reporty z podobných akcí a pokračovalo by se v duchu jejich pohledu na věc. Já už na devátou návštěvu METALLICY fakt nemám sílu. :-) Chuť naopak nalézám na nové věci, které se nějakým způsobem dokázaly zapsat se svou nahrávkou...a maj vše ještě před sebou, momentálně tedy koncerty určitě jo, ale ty mega-akce....při nejlepším s rozmyslem (letos možná ten Judas Priest v Plzni ale to max, Metallica v O2, Ozzy a Maideni v letňanech - vše vynechávám).

Co se týče MAYHEM, je zajímavý, že se lecjakej intoš ohání Grand Declaration of War, přitom je to z mého pohledu ta nejhorší deska, naopak se mi líbí Chimera, to je pravej black černej jak uhel, žádný okecávání a pazvuky nikam nevedoucí.

 

DarthArt
19.12.2017 12:44

Imo: Ale jo, já mám Deklaraci taky rád, je to výborná deska. Ale pořád toužím po tom, aby se v metalu a muzice objevilo zas něco převratnýho, jako byl právě severský BM, jako byl grunge, jako byl crossover nebo třeba elektronika. Mám pocit, že se vývoj nějak blbě zastavil. A nebo jsem už prostě starej dědek, kterej neví, co se kolem něj děje a vzpomíná na starý časy :)

 

DarthArt
19.12.2017 12:37

Ještě jak níže psal Louža. Ony ty kapely, který by papírově měly být v důchodu, opravdu prostě plní poptávku fans. Na nějakém minulém turné Metallica nabídla fanouškům, ať si sestaví setlist sami. A jak to dopadlo? Sestavili jim úplně stejný setlist, se kterým předtím stokrát objížděla svět. Možnost nechat si zahrát jiné skladby úplně zabili.

Lidi chtěj prostě to, co maj zažitý, od určitýho věku nechtěj nic moc novýho. Jak by se jinak mohlo stát, že se božský Karel stal po sto sedmdesáté zlatým slavíkem? Když už snad ani nezpívá. Nebo po desáté Lucka Vondráčková? Když má za celou kariéru jen jednu písničku. A nebo Kabát, který ty sošky začal dostávat v době, kdy v podstatě smrsknul aktivity na minimum? Jasně, na koncerty Metalliky chodí jiní lidé než co píšou Gotta do Slavíků, ale princip je stejný. A asi je to nakonec přirozená věc...

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist