Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Imothep
13.11.2017 10:59

"Pípa – pardon, Joe – nebyl žádný cvičený deathový growler, ale vokál na demu přesně odpovídá záměru, takže jsem plně spokojen."

Nebyl cviceny growler a tak se pouzil detuner a zkreslovac ... a vysledek? Myslim super nejen vzhledem k dobe vzniku.

 

Valič
13.11.2017 10:20

Nevím, jak to bylo u těch Leprocide, ale u prvního Alkeholu je to i dost slyšet. Je ale plno případů, kde to tak jednoznačné není. V rámci různých diskusních fór se třeba vedly dlouhé debaty o některých albech Manowar nebo Judas Priest (u těch se to týká hlavně Ram It Down). Hodně neoficiálních zdrojů uvádí, že na albu The Eye byly bicí naprogramovány, ale sám King Diamond údajně někde uvedl, že je opravdu nahrál Snowy Shaw, jen při tom nepoužíval klasickou bicí soupravu, ale "drum pads". Nevím, jak se tento výraz správně překládá do češtiny, ale předpokládám, že by se mohlo jednat o tohle:

https://en.wikipedia.org/wiki/Practice_pad

 

sicky
13.11.2017 08:32

Na prvním Alkeholu je bicí automat. Pamatuju se, že to tehdá v jednom rozhovoru řešilo.

 

orre12.11.2017 21:46

Proč? Aby to nenarušilo celistvost sestavy. Vážně, nikdo to nepotvrdil, ale to provedení tomu fakt odpovídá. Dneska se to taky hojně provozuje viz Venom Inc.

 

DarthArt
12.11.2017 21:22

Na Alkeholu je u bicích psáno "A. K.". Jestli se tu zas objeví Filip Robovski, mohl by nám v tom udělat jasno...

 

DarthArt
12.11.2017 21:19

A proč by tam psali Konvalinku?

 

orre12.11.2017 19:16

Jasně, jednička Alkeholu je taky naprogramovaná a dokonce to i přiznali. Dneska jsem si dal Leprocide a je to furt paráda! Ten automat tam vůbec nevadí, je dobře udělaný. Naštěstí neangažovali Angela Sassa.:-)

 

DarthArt
12.11.2017 17:30

Vidíš, to by mě nenapadlo. Mám pocit, že na debutu Alkehol automat byl, ale Leprocide? Každopádně je tam jako bubeník psanej Paul (Konvalinka)...

 

orre11.11.2017 23:00

Do dnešního dne jsem přesvědčený, že bicí byly tenkrát naprogramované na rozdíl od Greedpeace!

 

DarthArt
11.11.2017 20:12

Valič: Jasně, Abominable Bitch :) Greedpeace jsem vzal jen letem světem, v souvislostech k Leprocide, kteří jsou v recenzi hlavním "pány na holení":)

 

Valič
11.11.2017 15:30

V případě Greedpeace se opět jedná o hodně povedené album (90%) a ten mírný příklon k death metalu hodnotím vcelku pozitivně, nicméně si myslím, že kapela s těmi anglickými texty tenkrát neudělala moc dobře. Nevím, jaká byla prodejnost Greedpeace, ale z různých pozdějších rozhovorů s členy kapely vyplývá, že nový materiál už u posluchačů nevzbuzoval ani zdaleka tak velký ohlas jako ty staré dobré šlágry o tom, „co asi jeptišky tropí, když večer ulehnou na lože“. :-)

Co se týče námětů nových textů, kapela víceméně navazuje na předchozí album s tím, že se na desce objeví i pár typických metalových klišé typu černá mše nebo předčasný pohřeb. To druhé téma zpracovali ve svých klasických skladbách už kdysi třeba Venom (Buried Alive) nebo Bathory (Call From The Grave). Pak je tady taky celkem peprný text skladby Abominable Bitch (už název mluví za vše), při jejímž poslechu jsem si říkal, že je nakonec dobře, že ty texty v češtině nejsou. :-)

Demo Leprocide jsem slyšel až nedávno a celkem příjemně mě překvapilo (80%). Jen škoda, že tenhle projekt nikdy nevydal regulérní album. Celkem mě pobavila ta reklama na obalu kazety, ve které NEI Report nabízí videokazety s názvy jako Královské vzrušení, Zadními dveřmi do Hollywoodu nebo Mejdan u bazénu za vskutku „lidovou“ cenu 390 Kčs. Jedná se pravděpodobně o naprostý světový unikát a vsadím se, že na žádném jiném death metalovém demu se nikdy nic podobného neobjevilo. K Alkeholu se vyjadřovat nehodlám, to bych raději přenechal nějakým kompetentnějším notorikům. :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist